«Spice Girls»:

Det er 19 år siden «Spice Girls»-fansen fikk seg et sjokk i Oslo: - Jeg beklager

Flere fans har fremdeles hjertesorg. 

FORLOT GRUPPA: Geri Halliwell forlot «Spice Girls» for 19 år siden. I en Twittermelding beklager hun til knuste fans. Foto: NTB Scanpix
FORLOT GRUPPA: Geri Halliwell forlot «Spice Girls» for 19 år siden. I en Twittermelding beklager hun til knuste fans. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I går var det 19 år siden «Spice Girls»-fansen fikk seg et sjokk. Det populære medlemmet, Geri Halliwell (44), bedre kjent som «Ginger Spice», forlot nemlig den populære 90-tallsgruppa midt under verdensturneen i 1998.

En rekke fans hadde ventet spent på å få se den britiske jentegruppa, men kort tid før konserten i Oslo ble det kjent at Geri var syk. Konserten skulle likevel gå som planlagt.

Markerer dagen

Kun dager etter konserten i Oslo annonserte Geri Halliwell at hun forlot den populære gruppa, til fansens store fortvilelse.

19 år etter ser det imidlertid ut til at en rekke fans enda ikke har kommet seg over den triste nyheten, men i dag beklager stjerna. Dette skriver People.

En fan har nemlig tatt til Twitter for å markere dagen.

«For 19 år siden i dag, ble det annonsert at Geri Halliwell hadde sluttet i Spice Girls midt under verdensturneen», skrev han i går sammen med en video som viser nyhetene den dagen det ble kjent.

Geri sier i dag unnskyld til fansen ved å svare på meldingen på Twitter.

«Jeg beklager for det. Alt ordnet seg til slutt. Det er det min mor alltid sier», skrev hun.

Saken fortsetter under bildet.

I videoen postet av fans får man se et klipp av «Ginger Spice» hvor hun forteller at hun har forlatt gruppa og hvorfor hun gjorde det. I videoen kommer det frem hvor triste flere unge fans var over nyheten.

Fremdeles knust

Til tross for flere at flere fans godtar unnskyldningen, ser det likevel ut til at flere fremdeles knust.

«Hvordan fikk du sove om natten», skrev en, mens en annen skriver at hun fremdeles har hjertesorg.

«Mitt hjerte er fremdeles litt knust, Geri. #SpiceGirlsForAlltid», skriver hun.

En annen fan skriver at det føltes som om hun mistet en del av familien da hun forlot gruppa.

«Jeg vet det høres teit ut, men 15 år gamle jeg var helt knust på den tiden. Det føltes ut som om jeg hadde mistet familie», skriver hun.

Første singel uten Geri

Da 44-åringen forlot gruppa begrunnet hun det med samholdet i jentebandet. Likevel ønsket hun de andre alt godt.

- Desverre vil jeg bekrefte at jeg har forlatt Spice Girls. Dette er på grunn av forskjellene mellom oss. Jeg er sikker på at gruppa fremdeles vil ha suksess og jeg ønsker dem alt godt, sa hun den gang.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS: Jentene i «Spice Girls» ble raskt en verdenskjent popgruppe. Mange fans fikk hjertesorg da Geri sluttet. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
SUKSESS: Jentene i «Spice Girls» ble raskt en verdenskjent popgruppe. Mange fans fikk hjertesorg da Geri sluttet. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

De resterende fire medlemmene reiste videre til USA og fortsatte turneen der. Det var på det tidspunktet de begynte å skrive på sin første singel uten Geri, «Goodbye». På samme tid jobbet de med bandets tredje album, «Forever».

Det skulle imidlertid vise seg at gruppa gikk en ny tid i vente. Midt under den amerikanske turneen annonserte både Melanie Brown og Victoria Beckham at de var gravide, og at de skulle gifte seg.

I 2000 ble gruppen oppløst etter at det ble kjent at de ville konsentrere seg om solokarrierer og familieliv.

Ble stjerner

VERDENSKJENTE: I 1994 ble verdens største jenteband dannet. Fremdeles er flere av sangene deres godt kjent. Her er de sammen i 1996. Foto: AP / NTB Scanpix
VERDENSKJENTE: I 1994 ble verdens største jenteband dannet. Fremdeles er flere av sangene deres godt kjent. Her er de sammen i 1996. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

«Spice Girls» ble dannet i 1994 og deres første singel, «Wannabe» gjorde dem raskt til stjerner.

Geri Halliwell sammen med Emma Bunton som «Baby Spice», Victoria Beckham som «Posh Spice», Melanie Chrisholm som «Sporty Spice» og Melanie Brown som «Mel B» gjorde fort suksess verden over.

Det tar nemlig en person litt over to sekunder å kjenne igjen deres superhit «Wannabe». Det gjør 90-tallslåta til den mest gjenkjennbare gjennom tidene, skrev The Guardian i 2014.

LES OGSÅ: Snakker om kjæresten for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer