- Det eksploderte inni meg

«71 Grader Nord»-vinneren hadde aldri selv trodd på seier.

FIKK FORDEL: Erlend Rønning nådde ikke helt opp, og måtte ta til takke med en 3. plass i 71 Grader Nord. Mari Wedum kunne juble over seieren. Foto: TVNorge
FIKK FORDEL: Erlend Rønning nådde ikke helt opp, og måtte ta til takke med en 3. plass i 71 Grader Nord. Mari Wedum kunne juble over seieren. Foto: TVNorge Vis mer
SEHER.NO: Etter en høydramatisk finale av årets «71 Grader Nord», ble det klart at det var Mari Wedum som stakk av med seieren. Det kom som et stort sjokk for vinneren.

- Det var et eventyr. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, spesielt ikke med to så beinharde konkurrenter i finalen. Da jeg skjønte at det var jeg som hadde vunnet, eksploderte det inni meg. Jeg gråt og gråt og gråt. Det var virkelig en drøm, forteller Wedum til Seher.no.

Nå synes hun at det skal bli deilig å ikke holde på hemmeligheten lenger.

- Foreløpig har jeg vært immun mot alle spørsmål. Nå skal det bli veldig godt å ikke skjule det lenger.

Wedum kjempet mot Erlend Rønning og Gøril Aas Hustad i finalen av «71 Grader Nord». De tre skulle gjennom en navigeringskonkurranse der de to beste gikk videre. Rønning gikk feil på en av postene, noe som endte med at Aas Hustad og Wedum tilfeldigvis havnet sammen.

- Dette skulle være en individuell oppgave, og jeg tenkte at jeg hadde en fordel, fordi Mari kanskje ikke var den sterkeste på navigering. Men etter at jeg gjorde en feil, havnet Gøril og Mari sammen. Så de diskuterte og fant svarene på oppgavene seg imellom. Det synes jeg var jævlig kjipt, sier Rønning til Seher.no.

Det til tross, Rønning vil ikke påstå at han syntes jentene jukset. Mari er ikke enig i at hun og Gøril fikk en fordel av at de havnet i tospann.

- Vi hadde ikke havnet sammen, hadde det ikke vært for Erlend. Men vi tenkte at det hadde vært rart å tråkke i de samme sporene uten å snakke sammen, så vi gjorde det. Det var ingen som sa at det ikke var lov, og jeg føler ikke vi fikk en fordel av den grunn.

Det hele endte med at Rønning kom et stykke bak, og måtte forlate finalen. Da var det klart for en kamp mellom Mari og Gøril om hvem som ble årets vinner. Og etter en variert konkurranse, der Mari lå et stykke bak, hentet hun det hele inn på slutten, der deltagerne skulle flere ganger over en slakk line.

- Jeg hadde gått på slakk line før, og det viste seg at jeg gikk mye fortere enn Gøril. Jeg lå vel et minutt bak henne på et tidspunkt, forteller den glade vinneren til Seher.no.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Har gruet meg til å se dette igjen