Mads Hansen:

- Det dummeste jeg ser

TV-profilen med klar tale til andre ikke-vinnende Gullruten-nominerte.

NULL PRIS: Mads Hansen måtte dra slukøret hjem fra Gullruten uten pris, tross fire nominasjoner. Foto: TV 2
NULL PRIS: Mads Hansen måtte dra slukøret hjem fra Gullruten uten pris, tross fire nominasjoner. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets høydepunkt for TV-bransjen var Gullruten i Bergen, som gikk av stabelen for drøye halvannen uke siden. Til stede der var også programleder Mads Hansen (39), som var nominert i hele fire kategorier, deriblant «Beste konkurransedrevne reality» og «Beste programleder - reality og livsstil».

Hansen var nominert både for sin forholdsvis nye TV 2-suksess «Forræder», samt VGTV-programmet «Ikke lov å le på hytta», men 39-åringen måtte til slutt ta flyet hjem uten en eneste pris med seg i bagasjen.

Øyunn Krogh er kjent for å overraske på TV, det gjorde hun også på Gullruten 2023. Video: TV2. Vis mer

- Skuffet

TV-seerne la kanskje merke til at TV-profilen underveis i Gullruten-sendinga ikke så veldig fornøyd ut etter hvert som pris etter pris glapp ut av hendene på ham.

Overfor Se og Hør har han heller ingen problemer med å innrømme akkurat det.

- Jeg hadde håpet å vinne, det gjør jo alle som er nominert. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg ble skuffet. Det dummeste jeg ser er de som sitter der og later som, og liksom er like blide når de taper. Når man først er nominert, så har man en reell mulighet til å vinne. Sånn er det, mener han.

Han understreker at han anser prisvinnerne som verdige vinnere, at han ikke oppfattet noe som urettferdig.

- Vi tapte mot «Kompani Lauritzen» i «Beste konkurransedrevne reality», og mange mener at de kanskje ikke burde vunnet fordi de har vunnet to-tre år på rad. Det er tull. Er du best, så fortjener du å vinne. Så nei, jeg har ingenting å utsette på juryens avgjørelse i noen av kategoriene.

Ville ikke late som

- Du så litt skuffet ut på skjermen på et tidspunkt?

- Ja, det gjorde jeg. Men de som sier at de ikke blir skuffet når de ikke vinner, de lyver. Jeg visste at jeg hadde kamera rett i ansiktet, men jeg gadd ikke gjøre meg til. Jeg så ikke poenget i å late som at jeg var fornøyd. Men skuffelsen min handlet om at jeg håpet å vinne, ikke at jeg ikke unte andre å vinne.

På spørsmål om hvilke av de fire prisene han selv aller mest ønsket å vinne, må programlederen raskt en liten tur i tenkeboksen.

- Det er veldig vanskelig å si. I «Beste konkurransedrevet reality» var vi i et kruttsterkt felt: «Kompani Lauritzen», «Mesternes mester», «71 grader nord» og «Forræder». Kategorien «Beste programleder» hadde være enda mer «nære», mer personlig. Den hadde gått rett til meg på et vis.

«Demenskoret» vant den gjeve Publikumsprisen under Gullruten 2023, men blir det ny sesong? Rød Løper spurte. Video: Rød Løper Vis mer

Han fortsetter:

- Mens «Ikke lov å le på hytta» jo har blitt som et hjertebarn for meg. Det er litt vanskelig å si faktisk, jeg vet ikke helt. Uansett koker det ned til juryens personlige smak og preferanser, sier han til Se og Hør.

STOR SUKSESS: Mads Hansen har gjort stor suksess med TV 2-programmet «Forræder». Foto: Espen Solli / TV 2
STOR SUKSESS: Mads Hansen har gjort stor suksess med TV 2-programmet «Forræder». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Det var «Kompani Lauritzen» som vant prisen for «Beste konkurransedrevet reality». Martin Johnsrud Sundby (38) vant prisen i kategorien «Beste programleder - underholdning og livsstil».

LES OGSÅ: «Sofa»-profilen betaler barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer