SPØRRELEK: Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen er aktuelle med en ny sesong av «Huskestue» på TV 2. Slik gikk det da vi lagde en egen spørrelek for de populære tv-profilene. Video: Henriette Eilertsen / Sveinung U. Ystad
Vis mer Vis mer

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård:

- Det drøyeste må jo være da du hang i den sexhusken

TV-profilene åpner opp om vennskapet, livet og de villeste opplevelsene.

Publisert
Sist oppdatert

I kveld er det premiere på en ny sesong av underholdningsprogrammet «Huskestue» på TV 2, med Dag Otto Lauritzen (60) og Kristian Ødegård (42).

Opp gjennom årene har radarparet blitt veldig gode venner, og det er heller ikke til å komme unna at sykkelentusiastene ser ut til å være tidenes beste kompiser også på skjermen.

Tross aldersforskjellen mellom de to, strekker vennskapet seg langt tilbake i tid.

<strong>GODE VENNER:</strong> Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård fremstår som erteris på skjermen. Vennskapet oppstod for hele syv år siden. Foto: Sveinung Uddu Ystad
GODE VENNER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård fremstår som erteris på skjermen. Vennskapet oppstod for hele syv år siden. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

TV-profilene kan nemlig skryte av å ha kjent hverandre i sju år, og etter Lauritzens hukommelse oppstod vennskapet da TV-profilene møttes under lanseringen av «Skal vi danse» i 2007.

- Jeg tror det var i Bergen. Kristian var programleder året etter at han hadde vunnet, og jeg skulle være deltaker, forteller Lauritzen til Dagbladet.

Vurderte å trekke seg

Til tross for 60-åringens imponerende «Skal vi danse»-prestasjoner, hvor han stakk av med tredjeplassen, var han nemlig noe i tvil om han i det hele tatt ville delta på underholdningsprogrammet.

- Jeg hadde under tvil sagt ja, og hadde egentlig bestemt meg for å trekke meg på lanseringen, forteller han.

Med litt gode ord fra Ødegård, som var over middels interessert i sykkel, overbeviste han Lauritzen til å delta.

KOKER: Dag Otto Lauritzen stiller et svært intimt spørsmål. Kristian Ødegårds svar får det til å koke. Video: TV 2 Vis mer

Ødegård forteller til Dagbladet at det antakelig var på den tiden han var mest interessert i sykkel, og at uten Lauritzen ville ikke den kommende sesongen bli det samme.

- Jeg tenkte: «Om han ikke blir med, så ryker hele denne høsten», forteller Ødegård.

Til tross for at Lauritzen var langt utenfor sin egen komfortsone i rollen som danser, ville han ikke vært opplevelsen foruten.

- Hadde jeg ikke deltatt, hadde vi antakelig ikke sittet her nå.

- Vi har gjort så mye sammen. Vi har vært verden rundt, legger han til.

Bodde blant indianere

Sykkelentusiastene og bestevennene, som ikke er redde for å vise sin ekte personlighet på tv, har reist verden rundt sammen. Men når de blir bedt om å trekke frem det drøyeste de har gjort, blir det stille.

- Det drøyeste må jo være da du hang i den sexhusken på et bordell i Japan. Neida!, sier Ødegård før de begge bryter ut i latter.

Å bare komme på ett øyeblikk, viser seg utfordrende for duoen. Likevel er begge soleklart enige når de omsider kommer fram til svaret.

- Det må jo være da vi bodde blant indianerne langt inni jungelen i Sør-Amerika, forteller Lauritzen.

Også Ødegård sier seg enig.

- Det var en situasjon og et sted vi aldri vil komme til igjen. Det er vanskelig å formidle «drøyheten» i forhold til enkle ting som for eksempel å hoppe i fallskjerm.

- Samtidig føltes det mye drøyere å være i jungelen så lenge som vi var. Spesielt når det er en reell sjanse for at det kan komme jaguarer, og indianere som skyter en pil i nakken på deg, sier Ødegård.

- Skjønner ikke hvor ille det er

Denne turen skal ha hatt stor innvirkning på TV-profilene. Med over to døgn til nærmeste sykehus og ingen mulighet for å bli hentet i helikopter, er dette noe av det duoen trekker fram som det mest spennende de har opplevd.

Også når det kommer til veldedighetsarbeid er de glade for at de fikk oppleve jungelen på nært hold.

- Når man ser reklamepenger på TV så skjønner man ikke hvor ille det faktisk er. Det er først når man ser det i virkeligheten, at man skjønner at «Å ja, det er det pengene går til», forteller Ødegård.

- Vi fikk virkelig kjenne det på kroppen, og det er da man faktisk får en følelse av at dette er veldig viktig, legger Laurtizen til.

- Ble overrasket

Begge forteller at de ikke hadde et altfor sterkt førsteinntrykk av hverandre, foruten det de allerede hadde sett på TV.

- Jeg ble veldig positivt overrasket over at han var så interessert i sykkel. Det virket nesten som at han kunne navn på flere ryttere enn meg, forteller Lauritzen og ler, før han videre snakker varmt om kameraten.

- Han er en perfeksjonist og det er en veldig god egenskap ved ham. Hvis han går inn for noe, så gjør han det 110 prosent.

- Også er han veldig detaljorientert, legger han til.

Det kan derimot se ut til at Ødegård ikke er helt komfortabel med å bli skrytt opp i skyene av Lauritzen.

- Nei, slutt'a!, sier han raskt.

Verdens beste pappa

Lauritzen gir seg imidlertid ikke der, og trekker både fram Ødegård i pappa-rollen, og som danser.

- Jeg kjenner utrolig mange pappaer. De fleste er jo glad i ungene sine, men jeg kjenner veldig få som går inn i den oppgaven slik du gjør, sier Lauritzen.

- Jeg tror de fleste pappaer er gode i den rollen, sier Ødegård ydmykt.

DEBUTERER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård, kjent fra serien ‹‹På Tur Med Dag Otto›› debuterte i dag med musikkvideo til sin ferske låt. Video: TV 2 Vis mer

Lauritzen stopper ikke å rose kompisen sin av den grunn.

- Da han var med på «Skal vi danse» hadde han sett filmer av alle dansene på forhånd. Jeg derimot hadde ikke gjort noen forberedelser. Jeg stuper inn i ting jeg ikke kan, forteller Lauritzen.

- Det er vel en god kvalitet og kunne stupe inn i ting også. Også tar du det alltid på strak arm og ler godt etterpå om det går galt, legger Ødegård til.

Er ikke så mye sammen på fritiden

Til tross for at radarparet ser ut som erteris på TV-skjermen, avslører duoen at de ikke er like ofte sammen på fritiden som man kanskje skulle trodd.

- Kristian har to små barn og bor i Oslo, mens jeg bor i Grimstad. Det er jo klart at vi treffes og har det utrolig gøy når vi er på tur, men vi henger ikke nødvendigvis fast sammen ellers. Jeg liker Kristian godt som person. Ikke bare fordi jeg jobber med ham, for han har utrolig mange gode sider, forteller Lauritzen.

- På fritiden vil han helst være med Thor Hushovd. «Jeg kan ikke snakke med deg Kristian, jeg er opptatt med Thor», sier Ødegård og ler.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer