- Det bringer skam med seg å feile

A-ha rettet et spark til norske holdninger da de ble hedret av kongen.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tirsdag ble Norges mest berømte popstjerner Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy i a-ha tildelt St. Olavs Orden av første klasse for sin innsats i norsk musikkbransje.

Flere av bandets prestasjoner ble dratt frem, blant annet konserten i Brasil på Maracanã Stadium i 1991 for 198 000 tilskuere. Og deres enorme platesalg verden over med over 36 millioner album.

Morten, Paul og Magne dannet bandet i 1982 og de tre kan i dag, 30 år etter, se tilbake på en enorm karriere og rekorder både i inn- og utland. 

- Vi hadde store planer, men vi så ikke for oss at vi 30 år senere skulle hit til Logen for å slås til riddere. Vi måtte ut av Norge for å bli a-ha, sa Harket fra scenen. 

A-ha startet sin karriere i London, og vokalisten kom med en oppfordring fra scenen. Han mener Norge må bli flinkere til å satse på det ukjente og satse på norsk musikk. 

- Norge er best på naturresursser ikke på foredling av evne. Vi må satse betydelig mer på det ukjente hvis vi vil være med å oppdage fremtiden. Ellers vil vi bare få den presentert. Vi har et umodent forhold til det å feile, det bringer skam med seg. Hvis det skal være en grunn til å gi oss utmerkelse her i dag må det være at vi har holdt fast på det vi tror på, sammen og alene. Gratulerer med dagen gutter, sa Harket og omfavnet bandkollegaene. 


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Snakker ut om kjærligheten   


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer