TILBAKE PÅ TV-SKJERMEN: Espen Eckbo er tilbake etter den stygge bilulykken i Italia i begynnelsen av 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TILBAKE PÅ TV-SKJERMEN: Espen Eckbo er tilbake etter den stygge bilulykken i Italia i begynnelsen av 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Det brenner i én legg, og er frysninger i en annen

Espen Eckbo sliter fortsatt med spasmer og frysninger etter at han brakk ryggen i en frontkollisjon.

(Se og Hør): Det er i overkant av halvannet år siden komiker og TV-profil Espen Eckbo (44) var involvert i en bilulykke i Italia. Etter et syv uker langt opphold på Sunnaas ble 44-åringen i april 2016 skrevet ut, og nå er han snart å se på TV-skjermen igjen.

Men plagene er ennå ikke over for den populære komikeren.

Eckbo sier til Dagbladet at hendelsen har satt tydelige fysiske spor i ham.

- Kroppen min ble vel 10-15 år eldre over natten, men ikke noe verre enn det. Jeg er litt stiv og støl i ryggen, og det var jeg jo ikke før, men det er jo alle på 60, så ... Det er noen sånne plager. Noen spasmer, og sånt. Det går i rykk og napp, forteller han til avisen.

Senvirkninger av ulykken

Komikeren legger også til at det støtt og stadig skjer noen «spennende nevrologiske ting», spesielt i beina, som en følge av ulykken.

Saken fortsetter under bildet.

FOLKEFAVORITT: Asbjørn Brekke er en av Espen Eckbos mest populære rollefigurer. Foto: TVNorge
FOLKEFAVORITT: Asbjørn Brekke er en av Espen Eckbos mest populære rollefigurer. Foto: TVNorge Vis mer

- Det er aldri kjedelig nedenfor knærne, for de nervene som ble skada har en link til akkurat føtter og legger. Det brenner i én legg, og er frysninger i en annen. Men det venner man seg til, forteller Eckbo til Dagbladet.

Det var i januar 2016 at var Eckbo var i Bolzano i Nord-Italia for å delta i skirennet Marcialonga. Før han rakk å stille til start, havnet Eckbo i en stygg frontkollisjon i en tunnel.

TV-profilen måtte skjæres ut av ulykkesbilen før han ble fraktet med luftambulanse til sykehus, der det ble konstatert brudd i en ryggvirvel.

Åpnet etterforskning

I den andre bilen satt den italienske dommeren Silvia Monaco. Ifølge lokalavisen Alto Adige hadde hun skader i hode, buk og bryst. Mens Eckbo lå på sykehuset, åpnet det lokale politiet etterforskning.

- Vi kan bekrefte at ulykken har skjedd, men utover det kan vi ikke si noe. Det er av hensyn til etterforskningen, sa Davide Perasso i det lokale politiet til Dagbladet i februar 2016.

Eckbo fortalte i et større intervju med Aftenposten i april 2016 at han ikke bærer noe nag til sjåføren av den andre bilen.

- Jeg har aldri vært sint på henne. I beste fall hadde hun et illebefinnende, i verste fall satt hun og tekstet. Nei, jeg har ikke vært sint, men har hatt dårlig samvittighet, fortalte Eckbo til avisen den gangen.

Aktuell igjen under OL

Espen Eckbo blir en del av TVNorge og Discovery Networks OL-satsning i Pyenongchang til vinteren. Flere av Eckbos kjente og kjære rollefigurer skal bidra med innslag fra Sør-Korea i programmet «OL-kveld», ledet av Anne Rimmen og Jon Almaas.

LES OGSÅ: Til sykehus etter motorsykkel-ulykke