- Det blir vanskelig å bli pensjonist

Folkekjære Dan Børge Akerø er takknemlig for at han fortsatt får være på TV-skjermen. I sommer har vi sett ham som programleder i NRKs «Sommeråpent».

PÅ SKJERMEN: Etter sommerferie med familien i Italia, leder Dan Børge «Sommeråpent» på NRK denne uken. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PÅ SKJERMEN: Etter sommerferie med familien i Italia, leder Dan Børge «Sommeråpent» på NRK denne uken. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Denne uken smiler Dan Børge Akerø (64) mot oss fra NRKs sommerbåt, med det rampete blikket under krøllene som hele tiden varsler om at han pønsker ut litt galskap.

Men vi vet at han kommer til å holde seg innenfor grensene, slik han alltid har gjort det. I «LørDan», «Klassefesten», «RiksDan», «QuizDan» – og alt det andre.

Dan Børge har liksom alltid vært her, helt siden han dukket opp på Dagsrevyen for over 30 år siden.

Nå er Dan Børge altså inne i andre omgang, ja kanskje til og med ekstraomgangene. Likevel har han heldigvis ingen planer om å gi seg med TV-jobbingen.

– Jeg tar ett år av gangen. Jeg har vært flink til å tenke langsiktig tidligere, nå bruker jeg tidenannerledes. Jeg sier til meg selv at jeg skal takle pensjonistlivet, men vet at det blir vanskelig.

GODT GIFT: Dan Børge Akerø og kona Mette Heitmann Akerø har vært gift i 22 år - og har tre barn sammen. Dan Børge har i tillegg to døtre fra et tidligere ekteskap. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GODT GIFT: Dan Børge Akerø og kona Mette Heitmann Akerø har vært gift i 22 år - og har tre barn sammen. Dan Børge har i tillegg to døtre fra et tidligere ekteskap. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Helsa er i hvert fall god

- Perspektivet nå er at jeg i alle fall skal holde på til jentene er ferdige på videregående. Helsa er i hvert fall god. Jeg går til kontroller, og det ser bra ut. Jeg kunne selvsagt trent mer, men jeg er aktiv. Det blir mest golf, det skal jo være lystbetont, sier Dan Børge i denne ukens Se og Hør.

LES MER: I denne ukens Se og Hør kan du lese hele intervjuet med Dan Børge Akerø.
LES MER: I denne ukens Se og Hør kan du lese hele intervjuet med Dan Børge Akerø. Vis mer

Jentene han snakker om er tvillingdøtrene Benedicte (16) og Johanne (16), som han har med kona Mette Heitmann Akerø (48). De har også sønnen David (24), i tillegg til at han har døtrene Lin (40) og Lisa (33) fra et tidligere ekteskap.

Har vært gift i 22 år

Dan Børge og Mette har vært sammen i 26 år, og giftet seg i en romantisk seremoni i Roma i Italia i 1993.

Til Se og Hør forteller den folkekjære programelederen hvordan han og kona bevarer kjærligheten:

- Vi reiser litt og bidrar ellers begge to så godt vi kan med godt humør, og er glade i hverandre i hverdagen. Noe mer hokuspokus er det ikke, mener Dan Børge.

LES OGSÅ: - Aldersforskjellen er ikke så viktig

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer