«Farmen»-Inger Cecilie:

- Det blir tomt uten ham

«Farmen»-profil Inger Cecilie Grønnerød er i sorg etter sin kjære hunds bortgang.

MISTET SPESIELL VENN: Inger Cecilie tok imot Biggen da han ble født i 2012. Hunden sovnet også inn i matmorens hender. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
MISTET SPESIELL VENN: Inger Cecilie tok imot Biggen da han ble født i 2012. Hunden sovnet også inn i matmorens hender. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nye året har fått en trist start for fjorårets «Farmen»-deltaker Inger Cecilie Grønnerød (47). Hun gjorde seg svært godt bemerket i løpet av tv-deltakelsen, noe som naturligvis gjorde at følgerskaren hennes vokste i sosiale medier.

På Instagram deler hun flere glimt fra hverdagen og livet som hestebonde, men det var også her hun mandag måtte dele den tunge nyheten om at hennes beste venn siden 2012, hunden Biggen, har gått bort.

«17.03.2012 ble et fantastisk vesen født i hendene mine. Han ble født som nummer to blandt elleve valper, og utmerket seg fra første stund», skriver hun innledningsvis, og fortsetter:

«Og, det fortsatte han å gjøre, med sitt nydelige vesen og vakre fremtoning, vant han både hjerter og sløyfer».

- STORT TOMROM: Inger Cecilie Grønnerød har mistet hunden som hun tok imot hjemme i 2012. Nå forteller hun om tapet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- STORT TOMROM: Inger Cecilie Grønnerød har mistet hunden som hun tok imot hjemme i 2012. Nå forteller hun om tapet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Helt spesiell

Grønnerød og hunden fikk nesten ni år sammen, og hun forteller åpenhjertig at tapet av ham ikke er greit.

«I dag, 4. januar 2021, holdt jeg deg i poten da du sovnet for siste gang - du har vært en fantastisk venn som tar med deg mange gode samtaler på veien videre. Takk».

Overfor Se og Hør forteller haldenseren at det siste døgnet har vært spesielt og vanskelig. Biggen, som var en Berner sennenhund, etterlater seg et tomrom som ikke lar seg fylle av noe annet.

SPESIELL: Inger Cecilie forteller at hunden var spesiell hele livet. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
SPESIELL: Inger Cecilie forteller at hunden var spesiell hele livet. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

- Helt fra han ble født har han vært spesiell og det har han vært hele livet. Han var en energikilde som ga mye glede til oss og andre rundt ham, forteller hun.

Biggen markerte seg godt på utstilling, og Grønnerød koste seg alltid i ringen med ham. Men spesielt i det hverdagslige kom det tydelig frem hvor god han var.

- Jeg har aldri hatt han i bånd, han gikk alltid inntil kneet mitt. Han var alltid vennlig mot både dyr og mennesker som vi møtte på tur, forteller hun.

HETSET: Inger Cecilie Grønnerød har fått flere tilbakemeldinger på sin «Farmen»-deltakelse. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Nervøs på «Farmen»

Biggen ble nesten ni år gammel, og Grønnerød forteller at hun var bekymret for ham da hun var på «Farmen» i fjor.

- Jeg hadde sett at han var svekket, og husker jeg var nervøs da vi fikk brev på gården, om det skulle stå noe om ham, men det gjorde det ikke. Han var her fremdeles da jeg kom hjem.

STORT SAVN: Biggen etterlater seg et stort tomrom, som Inger Cecilie forteller at hun ikke vil klare å fylle. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
STORT SAVN: Biggen etterlater seg et stort tomrom, som Inger Cecilie forteller at hun ikke vil klare å fylle. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

Mandag innså imidlertid Grønnerød at tiden var inne, og de fikk veterinær hjem, noe som gjorde at Biggen fikk sovne stille inn hjemme. Hunden hadde fått massiv organsvikt, og familien valgte derfor å la han få slippe.

- Det blir tomt uten ham. Jeg merket det i dag morges da han ikke møtte meg som det glade vesenet han var, innrømmer hun.

«Farmen»-deltakelse

Inger Cecilie Grønnerød fikk som nevnt enormt mye oppmerksomhet i løpet av tiden på skjermen. Da hun forlot konkurransen kunne hun derimot fortelle til Se og Hør at det overhodet ikke var oppmerksomheten hun var med for.

- Mitt utgangspunkt for å være med i «Farmen» var å ha en pause fra livet. Jeg ville være en litt anonym type som skulle være i periferien. Det ble helt motsatt, sa hun.

STERKT: For Louise Angelica Riise, har hundene hennes betydd ekstra mye. Derfor er det sårt at de begge nå har gått bort. Video: Steffen Pettersen/Marcus Brenden/Ingebjørg Iversen Vis mer

47-åringen var også overrasket over hvordan tv-seere ikke klarte å skille mellom tv og virkelighet.

- Det er jo veldig mange som viser stort hat og kommer med karakteristikker på både utseende og personegenskaper. Når det er sagt får jeg mye hyggelige meldinger også, sa hun.

En heftig sabotasje, hvor blant annet et broderi ble tent på, gjorde at Grønnerød sto for overskriftene flere ganger da «Farmen» rullet over skjermen.

I dag avslører hun imidlertid at det har roet seg kraftig ned rundt henne siden finalen - hvor Per Gunvald Haugen stakk av med seieren.

LES OGSÅ: Ble innlagt etter slalåm-drama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer