<strong>NYE MAKKERE:</strong> Veteranen Einar Lunde og Ingerid Stenvold skal utfordre seere på nyåret. Dagsrevyen utvides med et kvarter og får et mer magasin-preg. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no
NYE MAKKERE: Veteranen Einar Lunde og Ingerid Stenvold skal utfordre seere på nyåret. Dagsrevyen utvides med et kvarter og får et mer magasin-preg. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no Vis mer

- Det blir skjønnheten og udyret

34 år skiller NRKs nye radarpar.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: På nyåret vil seerne se et nytt par på skjermen. Mr. Dagsrevyen, Einar Lunde (66) og Ingerid Stenvold (32). Og Einar Lunde er overbegeistret for å jobbe med Dagsrevyens "yngste og skjønneste" som han sier.

- Jeg ser veldig frem til å jobbe med Ingerid. Hun har en bredde og kunnskap jeg kan lære mye av, sier Lunde til Seher.no.

Einar Lunde har snart 40 års erfaring i Dagsrevyen, og har vært med på omleggingen fra sort-hvitt, og hele fargefjernsynstida, hvor NRK har lagt om mange ganger.

- Jeg ser fram til 4. januar når vi setter i gang med dette. Dette er skjønnheten og udyret, sier Lunde spøkefullt.

Går motstrøms
Seher.no var tilstede da nyhetsredaktør Jon Gelius denne uken presenterte ''årets nyttårsgave til det norske folk''. Gaven var gamle og nye programledere til Dagsrevyen, nyskapningene Aktuelt, Debatten, det utvidede Urix og barnas Supernytt.

- For første gang på mange år styrker NRK nyhetstilbudet. Det gjør vi samtidig som våre konkurrenter nå legger ned og kutter i nyhetstilbudet. Vi går dermed mot motstrøms, sa Jon Gelius til Seher.no

Sjarmerende
Den siste uken har debatten om Ingerid Stenvolds bruk av dialekt rast i mediene. Men hennes makker Einar Lunde, mener den ikke er noe problem.

- Jeg synes dialekten hennes er sjarmerende, den er naturlig og herlig frisk, sier han til Seher.no

- Det viktigste er at folk skjønner hva vi sier. Hvis tilbakemeldingen er at folk ikke skjønner meg eller Ingrid, må vi gjøre noe med det, sier han.

- Tullete
Også for sjefene er det viktigste at hun blir forstått. Jon Gelius synes dialektdebatten er litt tullete.

- Når vi valgte å ta inn Ingerid som den dyktige programlederen hun er, tok vi en runde på det – og fant ut at det viktigste for våre seere er at hun blir forstått, sier Gelius til Seher.no

Han bekrefter at Stenvold har fått beskjed om å være forsiktig i forhold til spesielle dialektuttrykk som kan være mer ladete enn på bokmål.

I en avstemning VG har gjennomført sa hele 69 prosent av de som stemte, at det er helt i orden at Stenvold bruker sin egen dialekt på Dagsrevyen.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Det er feigt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer