Håndball-VM:

- Det blir nok tungt

Katrine Lunde åpner opp om livet som landslagsspiller og småbarnsmor.

SMÅBARNSMOR: Katrine Lunde forteller i et nytt intervju med «God Kveld Norge» om livet som landslagskeeper og mamma til Atina. Foto: NTB Scanpix
SMÅBARNSMOR: Katrine Lunde forteller i et nytt intervju med «God Kveld Norge» om livet som landslagskeeper og mamma til Atina. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Lørdag ble årets håndball-VM kastet i gang for de norske håndballjentene, og Norges åpningskamp endte med full overkjøring over det ungarske laget.

Flere norske profiler markerte seg stort på banen og en av dem var keeper Katrine Lunde (37), som nå er tidenes eldste norske håndballjente i et mesterskap.

Til tross for at hun har vunnet en rekke medaljer med landslaget, legger hun ikke skjul på overfor «God Kveld Norge» at det er en spesiell person det blir vanskelig å være borte fra de kommende ukene.

I 2015 ble hun nemlig mor til datteren Atina, og 37-åringen forklarer at det blir et stort savn under mesterskapet.

- Det blir nok tungt, sier hun og legger til at det ikke er til å komme unna at livet som landslagsspiller og småbarnsmor er hektisk.

SEIER: Katrine hadde mange gode redninger da Norge møtt Ungarn på lørdag. Foto: AP
SEIER: Katrine hadde mange gode redninger da Norge møtt Ungarn på lørdag. Foto: AP Vis mer

- Man blir vant til å sove mindre og være mer aktiv, men jeg håper det kan gi meg noe ekstra når jeg er på samling, sier hun.

Etter imponerende 13 år i utlandet, flyttet Katrine i sommer hjem til Sørlandet, hvor hun blant annet kom nærmere tvillingsøsteren Kristine Lunde-Borgersen (37) - og hun legger ikke skjul på at det føltes godt.

Juletradisjoner

For håndball-glade nordmenn, er mesterskapet i desember en tradisjon for å komme i julestemning. Men for Katrine og søsteren, handler julen om noe langt mer enn bare håndball. Til «God Kveld Norge» forklarer tvillingsøstrene at det er viktig å være bevisst på hva man feirer.

- Jula for oss er jo kristendommen. Både tradisjonen, også er det viktig å tenke på hva man feirer, sier Katrine.

De to håndballstjernene forteller også at de har videreført troen til barna sine.

GULL: Både Kristine og Katrine har briljert på håndballbanen med det norske flagget på brystet. Her var søstrene sammen etter OL i London i 2012. Foto: NTB Scanpix
GULL: Både Kristine og Katrine har briljert på håndballbanen med det norske flagget på brystet. Her var søstrene sammen etter OL i London i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ventet med barn

Da Katrine ble mor i 2015 fortalte hun at det føltes «nesten uvirkelig» å bli mor. Datteren ble født i Ungarn, og Katrine Lunde syntes det var utfordrende å ligge på sykehus der etter fødselen.

- Men jeg synes det har vært litt tøft å være alene med henne om nettene på sykehuset. Den nye livssituasjonen er jo krevende for både mor og barn. Så det blir godt å komme hjem, har hun tidligere uttalt til VG.

I 2011, før hun ble skilt fra Tom Reidar Haraldsen, åpnet håndballesset seg om det å vente med barn.

- Jeg har lyst på barn, men har satt det på vent. Det har ikke bare vært et enkelt valg, men jeg føler at motivasjonen for å spille er på vei opp igjen nå, sa hun.

LES OGSÅ: - Jeg synes det er vanskelig å være et offer

HACKET: Håndballspiller Nora Mørk har fått private bilder spredt på nett, etter at en mann i 20-årene hacket telefonen hennes. Nå får hun massiv støtte. FOTO: NTB Scanpix, Instagram/@hammersengedin, @noramrk_9, @theamork19, @herremcamilla, @karolinedyhrebreivang8 Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer