- Det blir nok ikke flere barn

Programleder Katrine Moholt (42) merker forskjell fra å være småbarnsmamma i 20-årene.

NYTER TIDEN: Katrine Moholt fikk datteren Sofia Linn rett før hun fylte 40 år. Her er mor og datter under «Allsang på grensen».
 Foto: Espen Solli
NYTER TIDEN: Katrine Moholt fikk datteren Sofia Linn rett før hun fylte 40 år. Her er mor og datter under «Allsang på grensen». Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er 20 år siden «Allsang på grensen»-programleder Katrine Moholt (42) ble mamma for første gang, og snart tre år siden hun ble trebarnsmor.

Etter at Sofia Linn (2) kom til verden har den populære programlederen og ektemannen
Snorre Harstad (45) sagt stopp.

– Vi har tre barn som skal følges opp, så det blir nok ikke noen flere, røper hun overfor Se og Hør.

Katrine legger ikke skjul på at hun merker forskjell på å være småbarnsmor som 42-åring i forhold til da hun var i 20-årene. 

– Jeg føler en helt annen trygghet nå. Det gjør at jeg har litt mer ro i forhold til alt – og det er deilig, sier hun til Se og Hør og fortsetter:

– Men jeg vet at tiden går så fort, så jeg tviholder på denne tiden så godt som jeg kan. Jeg nyter hvert eneste øyeblikk.

Saken fortsetter nedenfor.

HEKTISK SOMMER: Katrine Moholt er nettopp ferdig med en hektisk sommer som programleder for TV 2-programmet «Allsang på Grensen». Foto: Andreas Fadum
HEKTISK SOMMER: Katrine Moholt er nettopp ferdig med en hektisk sommer som programleder for TV 2-programmet «Allsang på Grensen». Foto: Andreas Fadum Vis mer

Elsker livet som voksen mamma

Da Katrine ble gravid med vesle Sofia Linn, var hun 39 år gammel. Hun har imidlertid aldri angret et sekund på at hun et nytt familiemedlem i den alderen.

STØDIG PAR: Katrine Moholt og mannen Snorre Harstad har vært sammen i over 20 år, men er flinke til å opprettholde lidenskapen i forholdet. Foto: Andreas Fadum
STØDIG PAR: Katrine Moholt og mannen Snorre Harstad har vært sammen i over 20 år, men er flinke til å opprettholde lidenskapen i forholdet. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Det er jo fantastisk å være voksen mamma, og spesielt med store barn (...) Det er genialt med så stor aldersforskjell på barna, siden de kan hjelpe til så mye, fortalte Katrine til Seoghør.no da hun gjestet Se og Hørs Kjendisgalla i 2013.

I tillegg til Sofia Linn, er hun mamma til sønnen Markus (20) og datteren Evelina (16).

Fikk sjokk av babynyheten

Tidligere har flotte TV-profilen sagt til Se og Hør at mammarollen holder henne ung.

- Jeg har alltid vært litt «go with the flow». Og så føler jeg meg veldig ung da, siden jeg nettopp er blitt småbarnsmor. Det er ungdomskilden min akkurat nå. Man får ikke lagt seg ned for å sove mid­dag når man har en liten en, sa Katrine Moholt til Se og Hør i fjor.

Hun la imidlertid ikke skjul på at hun fikk seg litt av et sjokk da hun fant ut at hun var gravid - hele 13 år etter hennes siste fødsel. 

- Det var en gledelig overraskelse å bli mamma på nytt i en alder av 39. Men jeg føler meg veldig privilegert som er blitt mamma på nytt, siden jeg er så glad i barn. Jeg har en helt annen livserfaring nå, enn da jeg ble mor til Markus og Evelina som 22- og 25-åring, sa hun til Se og Hør. 

I videoen nedenfor avslører Katrine Moholt hemmeligheten bak sitt lange ekteskap:

LES OGSÅ: - Jeg har mine dager, og det er bare sånn det er

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer