MASER OM BARN: Mens ektemannen Martin Jøndahl gjerne utvider familien med det samme er ikke Sigrid Bonde Tusvik klar for et nytt svangerskap.  Foto: FameFlynet
MASER OM BARN: Mens ektemannen Martin Jøndahl gjerne utvider familien med det samme er ikke Sigrid Bonde Tusvik klar for et nytt svangerskap. Foto: FameFlynetVis mer

- Det blir ikke en unge til ennå

Nygifte Sigrid Bonde Tusvik er ikke klar for et nytt svangerskap.

SEOGHØR.NO: Hele Norge fikk ta del i Sigrid Bonde Tusviks (34) svangerskap i TV-serien «Sigrid blir mamma», der hun viste de fine, men også de mindre glamorøse sidene ved svangerskapet.

I april i fjor ble komikeren og kjæresten Martin Jøndahl (33) foreldre til ei lita jente som fikk navnet Jenny.

Og akkurat da Sigrid hadde begynt å komme seg etter første graviditet begynner venner og familie å mase på søsken til Jenny.

I bladet Stella skriver Sigrid at det ikke kommer til å skje med det første.

«Kan vi ikke få en unge til? spør Martin. Nei, svarer jeg. Et evinnelig mas fra andre også. Lite visste jeg at hvis du først har fått én unge, så begynner det straks å mases om en ny», skriver Sigrid Bonde Tusvik i sin spalte i Stella.

Til Seoghør.no utdyper hun;

- Det var et umiddelbart mas om nytt barn. Det er vel ikke sånn at når du får ny bil, så begynner folk å mase om når du skal kjøpe en ny? undrer Sigrid.

Vil utvide familien i fremtiden

Hun mener folk har litt urealistiske forventninger til nybakte mødre etter en fødsel.

- Det er det vanskeligste du noen gang skal få til, så at folk maser om det er litt komisk.

STØRRE FAMILIE: Sigrid vil gjerne ha flere barn i fremtiden, men er ikke klar for et nytt svangerskap ett år etter at Jenny kom til verden. Foto: Lykkeliten Studio
STØRRE FAMILIE: Sigrid vil gjerne ha flere barn i fremtiden, men er ikke klar for et nytt svangerskap ett år etter at Jenny kom til verden. Foto: Lykkeliten Studio Vis mer

Men en gang i fremtiden vil hun gjerne ha flere barn.

- Selvfølgelig vil jeg gjerne ha en ny. Graviditet er ingen selvfølge, men jeg vokste selv opp med en søster og synes det er koselig når barn har søsken.

I slutten av januar giftet komikeren seg med kjæresten Martin under en seremoni på Oslo Tinghus. Paret møtte hverandre under innspillingen av serien «Sigrid søker kjæreste». Drøye tre år senere bestemte Martin seg for å fri til komiker-kjæresten under «Tørn­quist show» på VGTV.

SPALTIST: Sigrid Bonde Tusvik skriver om livet som mamma i sin spalte i bladet Stella.  Foto: Faksimile Stella
SPALTIST: Sigrid Bonde Tusvik skriver om livet som mamma i sin spalte i bladet Stella. Foto: Faksimile Stella Vis mer

Martin var hjemme med datteren i fem måneder og vil gjerne utvide familien med det samme.

- Martin vil veldig gjerne ha flere barn. Han syntes det var så koselig å være hjemme med Jenny. Jeg var heldig som har en mann som tok halve permisjonen og likte det. Han viste nye sider av seg selv.

Opplever fortsatt ettervirkninger av svangerskapet

7. april fyller Jenny ett år. En dag håper Sigrid å kunne gi datteren et søsken, men er ikke klar for et nytt svangerskap med det samme.

- Det blir ikke en unge til ennå. Ikke fordi jeg hater å være gravid, men fordi jeg ble overrasket over hvor lang tid det gikk før jeg ble meg selv igjen. Mitt tips til alle gravid kvinner er alltid: IKKE nyt det, bare prøv å gjør det beste ut av det. Det var sånn jeg overlevde, skriver hun i Stella.

TILBAKE PÅ SKJERMEN: Sammen med Odd-Magnus Williamson og Johan Golden har Sigrid vært TV-aktuell med «Klippkompaniet».  Foto: TV 2
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Sammen med Odd-Magnus Williamson og Johan Golden har Sigrid vært TV-aktuell med «Klippkompaniet». Foto: TV 2 Vis mer

Tusvik understreker at hun var heldig som kunne få barn, men forteller at hun fortsatt, ett år etter, opplever ettervirkningene av svangerskapet.

- Jeg var nettopp på synstest og fikk beskjed om at jeg ser dårligere nå. Også hadde jeg hull i tannen og måtte bore for første gang. Det var fordi jeg hadde født og ammet og fikk hormonforstyrrelse. Det er ikke bare underlivs-ettervirkninger etter fødselen, sier Sigrid som fikk bedøvelse hos tannlegen, men fødte Jenny uten smertestillelende!

LES OGSÅ: - Jeg giftet meg i ulltruse