FOR MYE PUPP? Mote- og skjønnhetsjournalist Kjersti Skaarvik tror mange mannfolk vil fryse blikket på brystpartiet til Bøksle. Foto: Scanpix
FOR MYE PUPP? Mote- og skjønnhetsjournalist Kjersti Skaarvik tror mange mannfolk vil fryse blikket på brystpartiet til Bøksle. Foto: Scanpix Vis mer

- Det blir for mye pupper i fokus

Enkelte av MGP-deltagerne rådes til å bytte antrekk foran lørdagens finale.

Publisert
SEHER.NO: Lørdag er det duket for den norske finalen i Melodi Grand Prix, hvor vi endelig skal få svar på hvem som skal representere Norge under Eurovision-finalen i Tyskland i mai.

Det er flere sterke låtkandidater til å stikke av med seieren, men skal vi tro ekspertene, er antrekkene til artistene kanskje like viktig.

Flere Seher.no har snakket med, mener nemlig at enkelte artister kan øke vinnersjansene ved å oppgradere sceneantrekkene.

- Bytt antrekk!
Mote- og skjønnhetsjournalist i Happy Day på TV2.no, Kjersti Skaarvik, mener det er flere av årets finalister som kunne tjent på å endre sine antrekk foran lørdagens finale.

- Rikke og Åste har en kul låt og fantastiske stemmer, som ikke helt korresponderer med antrekkene deres. Jeg ville nok valgt kjoler som «snakket litt mer med hverandre». Ikke helt Bobbysocks à la 1985, men antrekk med noen fellesnevnere som gjør opptredenen mer helthetlig, sier hun til Seher.no.

Skaarvik mener også at Helene Bøksle kunne vært tjent med å vurdere klesskift.

- Helene Bøksle ser utrolig flott ut, men jeg tror kanskje mange mannfolk vil fryse blikket på brystpartiet. Det blir litt mye pupper i fokus, rett og slett.  En kjole av samme type, men med en litt annen skjæring i halsen, ville kunne gjort at antrekket, melodien og stemningen dette nummeret skaper, ville utgjøre en bedre helhet.

Morten Thomassen i den norske Melodi Grand Prix-klubben er stort sett fornøyd med antrekkene i år, og synes det virker som om folk har forsøkt å tilpasse klærne til låten. Men Åste og Rikkes antrekk gir han terningkast én.

- Åste og Rikke synes jeg bomma litt. Når man skal synge en duett er det viktig at antrekkene matcher litt. 

- Vi er som natt og dag
Men til Seher.no forteller Rikke Normann at antrekkene er gjennomtenkt.

- Vi synger riktignok sammen, men vi er som natt og dag. Åste er mer souldiva, mens jeg er mer elekro-pop. Derfor er det er bevisst valg å ikke matche i antrekkene.

NRK vil ikke avsløre hvem som skifter antrekk foran finalen, men bekrefter at publikum kommer til å få se noen forandringer.

- Det blir trolig ett kostymeskift, ellers er det bare små justeringer. Når det gjelder finalen er det to stylister fra NRKs kostymeavdelingen som har hjulpet artistene underveis, og det jobbes ut fra artistenes egne ønsker, sier NRKs presseansvarlig Nathalie Sprus til Seher.no.

Antrekket kan øke sjansene
Thomassen i MGP-klubben tviler ikke på at et perfekt antrekk kan øke vinnersjansene.

- Jeg tror folk først og fremst stemmer på sangen, men et flott antrekk kan øke sjansene for å gjøre det godt, akkurat som et dårlig kan ødelegge vinnersjansene.

Hva er oppskriften bak et godt Grand Prix-antrekk?

- Jeg synes jo at man kan være mer fargerik i Grand Prix, og det har jo Stella Mwangi klart. Hun er ung og fresh, både i låten og klærne. Historisk sett vet vi jo at enkelte antrekk har gjort mer innrykk. Se for eksempel på Bobbysocks med paljettjakkene eller Jahn Teigens skjelettdrakt. Få husker sangen til Teigen, de sitter igjen med bildet av antrekket, sier Thomassen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Isolerer seg før MGP-finalen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer