Coronaviruset:

- Det ble veldig, veldig skummelt

Popstjernen Pink åpner opp om hvordan det var å være smittet av coronaviruset.

SKREMMENDE: I en livesending på Instagram i helgen fortalte Pink åpenhjertig om hvordan hun opplevde det å være smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
SKREMMENDE: I en livesending på Instagram i helgen fortalte Pink åpenhjertig om hvordan hun opplevde det å være smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag kom nyheten om at popstjernen Pink (40), hvis egentlige navn er Alecia Beth Moore, og hennes tre år gamle sønn, Jameson, hadde testet positivt for coronaviruset.

Det delte 40-åringen selv i et innlegg på Instagram med sine over syv millioner følgere. I innlegget meddelte stjernen at hun hadde testet positivt for to uker siden, og at de i etterkant har testet negativt og er nå friskmeldt fra det alvorlige viruset.

I innlegget meddelte Pink at hun skulle donere 500 000 amerikanske dollar, som tilsvarer drøye 10,6 millioner norske kroner til Temple University Hospital Emergency Fund i Philadelphia. Dette for å hedre sin mor, Judy Moore, som jobbet der i 18 år.

Stjernen informerte også om at hun skulle donere den samme summen til krisefondet i Los Angeles.

- Veldig, veldig syk

Til tross for at Pink og Jameson som tidligere nevnt i etterkant har testet negativt for coronaviruset, innrømmet hun i helgen at formen deres fortsatt ikke er helt på topp, ifølge US Weekly.

I en livesending på Instagram lørdag, åpnet 40-åringen opp om sykdomsforløpet til seg selv og sønnen.

Ifølge Pink var det treåringen som ble aller dårligst som følge av coronaviruset.

- Jameson har vært veldig, veldig syk. Jeg har ført en journal over mine og hans symptomer de siste tre ukene. Han har fortsatt, tre uker senere, feber. Det har vært en berg-og-dal-bane for oss begge, men Carey og Willow har følt seg helt fine, uttalte 40-åringen under livesendingen.

FAMILIEN: Her er Pink avbildet sammen med ektemannen Carey Heart, datteren Willow Sage og sønnen Jameson Moon Hart i november i fjor. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN: Her er Pink avbildet sammen med ektemannen Carey Heart, datteren Willow Sage og sønnen Jameson Moon Hart i november i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pink la ikke skjul på at det å være syk med coronaviruset har vært en skummel opplevelse.

- Forrige uke brukte jeg inhalasjonskammer. Jeg har hatt veldig dårlig astma hele livet. Det ble veldig, veldig skummelt. Jeg skal ikke lyve, fortsatte hun, og la til at det var første gangen hun har tydd til inhalasjonskammeret på hele 30 år.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Gråt om natten

At sønnen Jameson har slitt med feber og magesmerter har preget henne mye.

- Det var flere netter hvor jeg gråt, og jeg har aldri bedt mer i livet mitt. Det er morsomt, for på et tidspunkt, trodde jeg at de lovte oss at barna ville bli friske. Det er ingen garanti. Det er ingen som er trygge fra dette, fortsatte hun i lørdagens livesending.

Det skal nevnes at Pink og sønnen ikke er de eneste som har testet positivt for viruset. Flere kjendiser har stått frem og uttalt seg om sine erfaringer rundt sykdommen med coronaviruset, og enkelte har blitt rammet hardere enn andre.

I mars ble det kjent at skuespiller og modell Linda Lusardi (61) hadde blitt smittet av det svært smittsomme viruset. I starten følte hun seg imidlertid ganske frisk, og oppdaterte lenge venner og følgere på sosiale medier om helsestatusen sin - helt til det tok en brå vending.

FÅR REFS: Kjendiser må også holde seg hjemme på grunn av coronaviruset, og prøver derfor å spre kjærlighet og glede på nye måter. Det er likevel ikke alt som går helt hjem til folket. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg brast i gråt

Senere røpet ektemannen Sam Kane (51), at kona brått ble dårligere, og at hun i noen dager lå for døden på et sykehus i Storbritannia.

- Jeg kan ikke påpeke nok ganger at dette ikke bare er en «forkjølelse». Jeg har sett dette ta jenta mi til dødens port. Jeg har følt det har tatt meg dit. Det er en slem, motbydelig, ubarmhjertig, nådeløs og mørk sykdom. Det var som tre hender. En som kveler deg. En som dytter fjeset ditt ned. Den siste som river hjertet ditt ut av brystet og bare ikke vil stoppe … i flere dager, var noe av det han skrev i et Facebook-innlegg.

I etterkant har Lusardi blitt utskrevet fra sykehuset. Hun har likevel ikke lagt skjul på at sykdommen var tøff.

Til The Sun uttalte hun nylig at smertene hun opplevde som følge av coronaviruset var så ekstreme at hun på et tidspunkt ønsket å dø.

61-åringen mintes en samtale med en lege hvor hun spurte ham om hun kom til å overleve coronaviruset.

SMITTET: Både Linda Lusardi og ektemannen Sam Kane ble smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
SMITTET: Både Linda Lusardi og ektemannen Sam Kane ble smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Og han sa: «Du er 61. Jeg kan ikke garantere noe. Vi vet ikke hva du har å gjøre med her». Å høre det var bare fryktelig, og jeg brast i gråt, fortalte hun.

I går delte for øvrig skuespilleren en oppdatering om hvordan det går med henne i form av et innlegg på Instagram.

«Dette solskinnet er som medisin. Jeg kan føle at det hjelper meg til å bli bedre. Må være vitamin D», skrev hun.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med corona-mote

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer