- Det ble veldig mye alkohol i en periode

Dagfinn Lyngbø vurderte å slutte som komiker.

POPULÆR MANN: Onsdag kveld har Dagfinn Lyngø Oslo-premiere på showet «Stereo» på Latter på Aker Brygge. Han har tidligere vunnet en rekke priser for sine opptredener. Foto: SCANPIX
POPULÆR MANN: Onsdag kveld har Dagfinn Lyngø Oslo-premiere på showet «Stereo» på Latter på Aker Brygge. Han har tidligere vunnet en rekke priser for sine opptredener. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Moromannen Dagfinn Lyngbø (40) har tjent seg rik på å underholde det norske folk som stand-up komiker, men for 13 år siden kom han til et punkt hvor han seriøst vurderte karreiereskifte. 

– Jeg var rett og slett møkk lei av å reise rundt på klubber og firma-kick-off. Jeg var ung, og underholdt på puber hele uka. Det er veldig fort gjort å bli sittende igjen på de pubene, forteller Lyngbø i et intervju med Dagbladets «Inne & Ute».

Som 27-åring bestod dagene i å sove lenge, skrive og reise til nye steder for å underholde på lokale puber. Og etter forestilling var det alltid fest, så det ble svært sene kvelder også.

– Jeg bare forflyttet meg etter hvor partyet var. Det ble veldig mye alkohol i en periode. Den psykiske delen av partylivet er ikke så livgivende. Jeg kjente at jeg måtte ha en forandring i base og i livsstil. Ja, kall det angst hvis du vil. Jeg kom til et punkt hvor jeg spurte: "Hva skal jeg gjøre med livet mitt? Skal jeg fortsette med strø jobber, eller skape noe ordentlig?"

Etter forsetillingene i dag er ølkassen byttet ut med vann, frukt og nøtter.  

– Jeg sier ikke at jeg ikke drikker lenger, men jeg vil ikke at det skal bli plassert ei flaske øl i hånda mi med en gang jeg går av scenen. Når det står ti rader med Heineken til venstre, og vann til høyre, blir valget veldig lett, sier han til «Inne & Ute».LES OGSÅ: - Den vanskeligste uken i mitt liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer