Nils-Ingar Aadne:

- Det ble veldig emosjonelt

«Nilsi» om sitt første skiløp etter samboerens bortgang.

DØDE: Under fjorårets Idrettsgalla på Hamar kom Nils Ingar «Nilsi» Aadne og Ida Eide sammen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DØDE: Under fjorårets Idrettsgalla på Hamar kom Nils Ingar «Nilsi» Aadne og Ida Eide sammen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I begynnelsen av september kom den tragiske nyheten om at langrennsløperen Ida Eide hadde gått bort. Hun døde av hjertesvikt etter å ha deltatt i mosjonsløpet Norgesløpet på Jessheim, og ble bare 30 år gammel.

Fredag sesongdebuterte Idas kjæreste, komiker og skiløper Nils-Ingar Aadne (35), på Beitostølen, og det ble et følelsesladet skirenn for Aadne, skriver Dagbladet.

- Jeg var veldig nervøs før start, og det ble veldig emosjonelt. I løypa kom det noen tanker, men jeg forsøkte å vri det over på å gå så fort som mulig. Og jeg lar meg inspirere av Ida, fortalte han til avisa like etter å ha fullført 15 kilometer klassisk.

Saken fortsetter under bildet.

TOK FARVEL: I midten av september ble Ida Eide gravlagt i Lidar kirke i Øystre Slidre. Nils-Ingar og langrennsløperens far, Bjørn Eide, var med å bære kisten. Foto: NTB Scanpix
TOK FARVEL: I midten av september ble Ida Eide gravlagt i Lidar kirke i Øystre Slidre. Nils-Ingar og langrennsløperens far, Bjørn Eide, var med å bære kisten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette var Nils-Ingars første løp etter samboerens bortgang. Eide var tilknyttet Øystre Slidre idrettslag, og hadde Beitostølen som hjemmearena.

- Det setter deg helt ut av spill

Tidligere i dag åpnet Aadne seg til VG om hvordan han taklet det forferdelige dødsbudskapet.

Han var hjemme da telefonen ringte første gang. I perioden var han premieklar med forestillingen «Den spanske flue» på Oslo Nye, og dagen det tragiske budskapet kom skulle han ned på teateret.

- Men på det tidspunktet så visste vi ikke hvordan dette ville gå. Det var utrolig lite informasjon i den første samtalen. Det var heller ikke så mye å ta inn, det var bare å ta inn at det var noe alvorlig som hadde skjedd. Og at hun var på Ullevål, og at man måtte komme seg dit, fortalte komikeren til VG.

Saken fortsetter nedenfor.

I SJ0KK: Tidligere langrennsløper Ida Eide døde på sykehus etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp. Ingvild Flugstad Østberg møtte pressen mandag for å snakke om sjokket som har rammet langrennsjentene, som er på et treningsopphold i Livigno. Video: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Både han og Eides lillesøster, Mari Eide (28) - som også er på landslaget, trodde det skulle gå fint etter den første telefonen. Dagen etter døde imidlertid Ida Eide på sykehuset, 30 år gammel. Det kom som et sjokk.

- Det setter deg helt ut av spill. Det gjorde iallfall det med meg en god stund. Så må man bearbeide det. Heldigvis har jeg et fantastisk nettverk. Ida hadde et fantastisk nettverk. Hun var ekstremt sosial med mange rundt seg, de tar vare på meg. Familien til Ida er utrolig varm, delte han med avisen.

Mandag denne uken åpnet også Mari Eide opp om tapet av søsteren.

- Jeg prøver å smile utenpå, men inni meg har jeg det ikke alltid bra. Når jeg våkner, har jeg ikke lyst til å stå opp. Da tenker jeg på Ida, at hun ikke ville ha akseptert å ha en søster som ikke vil trene. Jeg vet hva Ida hadde sagt: «Hvis du er i dårlig form, må du gjøre noe med det.» Hun er en utrolig inspirasjon og kraft. Jeg jobber med å finne kraften av Ida i meg, fortalte hun blant annet til Aftenposten.

Saken fortsetter nedenfor.

Takket for støtten

Dagen etter at Ida døde kom Aadne og familien med følgende uttalelse til nyhetsbyrået NTB:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».

Aadne og Eide møttes etter at førstnevnte valgte å ta seg fri fra jobben som komiker for å satse for fullt på langrenn i ett år sommeren 2016. Året etter stilte de opp på Idrettsgallaen sammen.

LES OGSÅ: Diddys eks-kjæreste funnet død i sitt eget hjem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer