NRK-KJÆRLIGHET: Sverre Tom Radøy og Christine Præsttun har vært gift i snart åtte år, og deler på drømmejobben som utenriksreportere i Afrika. Det er første gang NRK lar et ektepar dele på korrespondent-stillingen. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
NRK-KJÆRLIGHET: Sverre Tom Radøy og Christine Præsttun har vært gift i snart åtte år, og deler på drømmejobben som utenriksreportere i Afrika. Det er første gang NRK lar et ektepar dele på korrespondent-stillingen. Foto: Tor Lindseth/Se og HørVis mer

- Det ble noen urolige netter hjemme

NRK-ekteparet bor i Nairobi med sine to unge døtre. På jobb kan de havne i livsfare.

SEOGHØR.NO: Sverre Tom Radøy (60) og Christine Præsttun (44) deler på korrespondentjobben i Afrika for NRK.

De bor sammen, men jobber svært sjelden i team. Dette har ført til en del engstelige netter for den som må bli igjen hjemme sammen med deres to døtre på 5 og 8 år.

– Spesielt da Christine dro til Nigeria for å møte ofre for Boko Haram var det tøft. Da var jeg en redd ektemann, innrømmer Sverre Tom til Se og Hør.

– Kan du beskrive hva du følte?

– Det ble noen urolige netter hjemme. Man tenker jo at min kjære reiser inn i en svært alvorlig situasjon. Akkurat da tenkte jeg bare: «Bring back my girl».

Saken fortsetter under bildet.

STERKE INNTRYKK: – Å møte skrekkslagne mennesker som er blitt utsatt for grusomhetene til Boko Haram gjør inntrykk, sier Christine. Her fra en langt hyggeligere reportasje i Afrika.
STERKE INNTRYKK: – Å møte skrekkslagne mennesker som er blitt utsatt for grusomhetene til Boko Haram gjør inntrykk, sier Christine. Her fra en langt hyggeligere reportasje i Afrika. Vis mer

God sikkerhet

Christine på sin side fikk kjenne på utryggheten da ektemannen dro til Liberia midt under det verste Ebolautbruddet.

– Ja, da kjente jeg en liten angst, og passet på at jeg hadde mange andre ting å gjøre utenfor huset. Det ble mange møter med venninner på kafé, forteller Christine til bladet.

Begge understreker at NRK er veldig forsiktige og tar sikkerheten på største alvor, slik at de føler seg trygge. Likevel er det alltid en risiko forbundet med reiser inn i farlige områder.

Sverre Tom og Christine giftet seg for snart åtte år siden. For to år siden tok de valget og flyttet til Nairobi med resten av familien. Det angrer de ikke på i dag.

– Nei, dette er jo drømmejobben! Dessuten er det veldig trygt å ha hverandre der. Vi samarbeider veldig godt. Både med barna og om jobben. Vi stoler på hverandre og drodler ideer. Vi gjør hverandre bedre, kort og godt, sier Sverre Tom.

LES OGSÅ: - Han holdt på å dø uten at jeg fikk vite noen ting

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.