- Det ble noen tårer

Trine Haltvik viser følelser under årets «Mesternes Mester».

STJERNE: Haltvik var tidligere en av landets mest profilerte håndballspillere.  Nå kjemper hun om tittelen «Mesternes Mester». Foto: SCANPIX
STJERNE: Haltvik var tidligere en av landets mest profilerte håndballspillere. Nå kjemper hun om tittelen «Mesternes Mester». Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Lørdag er det duket for premiere på den tredje sesongen av «Mesternes Mester» på NRK, hvor håndballveteran Trine Haltvik (46) er en av deltagerne.

- Jeg har fulgt med tidligere sesonger, og det viste seg å være like morsomt å være med som det så ut på TV, forteller hun til Seher.no.

I programmet, som ble spilt inn i varmen på Kypros, konkurrerer elleve tidligere toppidrettsutøvere i forskjellige fysiske og psykiske øvelser.

Blant deltagerne i årets sesong er tidligere motocrosskjører Ailo Gaup (31), tidligere seiler Siren Sundby (28) og eks-alpinist Finn Christian Jagge (44). Til Seher.no avslører Haltvik at hun fikk best kjemi med den tideligere svømmeren Lene Jenssen (53).

- Det var en morsom gjeng å konkurrere med, og det var tydelig at alle syntes det var gøy å konkurrere. Vi gikk alle veldig godt overens, men jeg fikk nok best kontakt med Lene. Vi er vel litt like, vi var begge litt eldre og hadde kanskje ikke så høye målsetninger.

I tidligere sesonger av «Mesternes Mester» har idrettsstjerner vist hele sitt følelsesregister, og Haltvik forteller at hun også hadde vanskelig med å holde tilbake følelsene av og til.

- Jeg har jo sittet og sett på programmet tidligere og tenkt: «griner de nå igjen», men vi ble «close», og ja, det ble noen tårer. Det ble det. For det har vært spesielt, og ting skjer uventet underveis. Men alt har vært positivt, og jeg er glad jeg var med.


Men Haltvik innrømmer at selv om det var en morsom opplevelse, var det tøft å være borte fra familien. For to år siden ble 45-åringen og kjæresten Eskil Berg Andreassen foreldre til en liten jente. Fra før av har paret tvillingene Katinka og Kristian.

- Det var litt hardt å være borte fra familie, men det skjedde så mye hele tiden, så vi rakk ikke tenke for mye på det. Vi fikk heldigvis ringe hjem, så vi holdt kontakten med familien. Men de der hjemme var vel bare fornøyde med å ha meg borte en stund, ler hun.


NRK-programmet byr på en rekke utfordringer, og i første episode får TV-seerne se deltagerne henge etter armene i en stang i vannet. Det ble ekstra vanskelig for den tidligere landslagsspilleren som sliter med tre sener i den ene skulderen som nesten er avrevet. De henger bare i en tynn tråd.

- Skaden hemmet meg litt, men jeg tok det som en utfordring. Det var ikke smertefullt å henge der i hengekonkurransen, men jeg ble med for å få noen poeng. Det var ikke vits å henge der så lenge, da kunne senene røket.

Skaden har ført til at Haltvik har lagt håndballspillingen på hylla for godt, og hun innrømmer også at det var så vidt hun ble med i «Mesternes Mester».

- To av senene røyk på trening for lenge siden, men en ny røyk en måned før innspillingen av programmet, så det var så vidt at jeg droppet ut, innrømmer hun til Seher.no.
 
«Mesternes Mester» sendes på NRK1 lørdager kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det ville gått til helvete