GRÅT PÅ TV: Krimdronningen Unni Lindell er én av åtte kjendiser som utforsker sine forhistorier gjennom slektsgranskning i det nye NRK-programmet «Hvem tror du at du er?», som har premiere 2. januar.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
GRÅT PÅ TV: Krimdronningen Unni Lindell er én av åtte kjendiser som utforsker sine forhistorier gjennom slektsgranskning i det nye NRK-programmet «Hvem tror du at du er?», som har premiere 2. januar. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

- Det ble mye grining

Tårene rant da Unni Lindell begynte å grave i familiens fortid.

Publisert
SEHER.NO:   Den norske forfatterstjernen Unni Lindell (53) er én av åtte kjendiser som i januar blir å se i NRKs nye programsatsing «Hvem tror du at du er?». 

I programmet, som har premiere søndag 2. januar, skal kjendisene utforske sine forhistorier gjennom slektsgranskning, og det er ikke få overraskelser de åtte får underveis.

For Lindell, som har tjent millioner på krimbøkene sine, var innblikket i familiefortiden svært betydningsfullt. Og til Seher.no forteller 53-åringen at hun ikke nølte med å takke ja til programmet.

- Jeg ble spurt om å være med og sjekke min slekt tilbake i tid, og da sa jeg ja med én gang. Jeg sier nei til så mye, men dette sa jeg ja til, for jeg har lurt veldig på dette med navnet Lindell, forteller forfatteren, og avslører samtidig at det ble en positiv, men også svært opprivende reise i tiden:

- Navnet kommer egentlig fra Sverige, men jeg visste veldig lite om det. Min oldefar kom gående fra Sverige til Bærum i 1890, men det som var litt spesielt var at han aldri ville tilbake til Sverige og snakket lite om familien. Så jeg har alltid følt at det var noe litt rart der. Og han har på en måten vært en liten knute i familien, og min far, som vokste opp hos besteforeldrene sine, har hatt noen tunge stunder over dette. Så det virket nesten som en slags forbannelse over familien, som jeg hadde lyst til å sjekke ut.

Ifølge krimdronningen fikk hun vite en rekke oppsiktsvekkende ting om familien, og slektsgranskningen tok henne hele 150 år tilbake i tid.

Lindell innrømmer også at det ble svært følelsesladet.

- Vi kom jo helt tilbake til for 150 år siden, og endte på en liten gruveøy ute i havet i Sverige, hvor min oldefar ble født. Og der var det noen forferdelige skjebner. Så det var mye grining i dette programmet, og jeg glemte at jeg hadde med meg tv-team tilslutt. Det som er så spesielt er at ting kan arves i generasjoner, sier hun.

Ifølge 53-åringen har hun lenge hatt lyst til å skrive en bok om familien, og deltagelsen i NRK-programmet har gjort at hun endelig har bestemt seg for å gjøre nettopp dét.

- Min far har hatt et tungt sinn, og det har preget oss alle, ikke det at dette er noe uvanlig i familier, men jeg skal bruke det i en bok. Ikke helt på samme måte som Knausgård har gjort, men jeg vil gjerne prøve å få det frem på den fantastiske måten som han har. Jeg har ikke tenkt å skrive det nøyaktig som det var, men jeg har lyst til å bruke det, smiler hun, og innrømmer samtidig at hun helst skulle begynt det nye bokprosjektet med én gang, men at det må vente:

- Jeg tror jeg skal bruke litt tid på dette. Jeg kommer med en ny krimbok i 2012, og så jobber jeg litt med dette ved siden av. Helst så har jeg bare lyst til å gå hjem, lukke dørene og sette i gang, men jeg må gjøre de andre tingene først, sier hun.
 
Disse er med i «Hvem tror du at du er?»: 
 
Unni Lindell
Bjarne Brøndbo
Christian Ringnes
Benedicte Adrian
Mari Maurstad
Kåre Willoch
Petter Schjerven
Kristin Krohn Devold

«Hvem tror du at du er?» har premiere på NRK1 søndag 2. januar. Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Ser på alle menn som potensielle mordere

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer