Emile «Voe» Nereng:

- Det ble mange tårer

«Kompani Lauritzen»-deltakeren fikk seg en real overraskelse da hun ringte hjem til familie og kjæreste midt i innspillingen.

TØFT: Emilie Nereng forteller om noen tøffe dager i begynnelsen av oppholdet på Setnesmoen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TØFT: Emilie Nereng forteller om noen tøffe dager i begynnelsen av oppholdet på Setnesmoen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til forskjell fra flere andre reality-konsepter, har de 14 deltakerne som begir seg ut i «Kompani Lauritzen» en avtale med TV 2 og produksjonsselskapet Seefood om at de får ringe hjem til familie og venner.

Det kunne de gjøre et par ganger i uken, men makstid var én time hver gang. Det bekrefter pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, overfor Se og Hør.

Telefonsamtalene endte imidlertid ikke alltid i smil og latter.

- Da jeg fikk ringe hjem etter min uke som korporal, så brøt jeg helt sammen. Første spørsmålet fra mamma var «Hvordan har du det, jenta mi»? Jeg gikk helt i kjelleren, forteller matinfluenser og deltaker Emilie «Voe» Nereng (26) til Se og Hør.

«KOMPANI LAURITZEN»: Deltakerne får enn innføring i hvordan de best mulig kan lage sin egen kamuflasje. Video: TV 2 Vis mer

Hadde psykologsamtaler

Hun forteller at «Kompaniet» ikke fikk ringe hjem så ofte som hun hadde sett for seg.

- Vi leverte inn alt av mobiler, og fikk vi én time total mobiltid - så det endte oftest i mange inntrykk man skulle fortelle om. Men det å snakke med dem hjemme, det hjalp. For å prosessere hele greia.

Ifølge artist Tone Damli (33), fikk deltakerne, som Nereng også er inne på, ringe hjem til sine kjære. Før sin første samtale hjem fikk hun et velment råd fra én i produksjonen.

- Vi hadde samtaler med psykolog før vi reiste inn, som er veldig bra at TV 2 fikset for oss. Der gikk vi igjennom alle scenarioer - også det å snakke med familie underveis. Jeg ble anbefalt ikke å ringe hjem, fordi det kunne gjøre alt vondt verre, bedyrer hun.

«KOMPANI LAURITZEN»: Tone Damli fikk beskjed om at hun var "usynlig" da deltakerne skulle få sin første tilbakemelding i militært forhold. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Celina Morken Vis mer

- Deltakerne er gjennom mye i «Kompani Lauritzen», både av fysiske og mentale påkjenninger, og da kan det bli ekstra emosjonelt å snakke med de der hjemme, forklarer pressesjef Dahl

Men det var imidlertid uaktuelt for 33-åringen å la telefonsamtalen utgå.

- For meg var det å ringe hjem ingenting annet enn motivasjon. Og den samtalen som møtte meg var «Mamma, du får ikke komme hjem». En jente som på det tidspunktet var syv år gammel. Hun ville jeg skulle komme langt. Kjæresten min Markus heiet på meg og sørget derfor for ikke å fortelle meg om eventuelle vanskeligheter hjemme.

Mange tårer

Nereng på sin side fikk imidlertid en reaksjon hun ikke helt hadde sett komme.

- Jeg var fryktelig lei meg etter hvert, for det var mengder av ting som skjedde og som gjorde alt tungt. Jeg var voldsomt stresset inni meg, forklarer hun.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skal ta seg opp Trollstigen etter en tøff dag uten mat og drikke, faller en av deltakerne om. Vis mer

- Ble det tårer?

- Ja, det ble mange tårer fra meg. Men det kom nok ikke før jeg hadde vært igjennom noen øvelser. Før det var jeg utrolig positiv og bare kjørte på. Men det er så intenst, og etter hvert betyr det så mye for deg, så de gangene jeg følte jeg ikke hadde prestert ordentlig, så kom tårene.

Influenseren er nemlig ganske myk på innsiden, ifølge henne selv.

- Ja, jeg er veldig, veldig følsom. Og når ting settes på spill, så setter det i gang veldig mye følelser hos meg. Sånn er jeg bare laget, sier hun, før hun legger til:

- Jeg hadde på en måte en opptur i starten, jeg hadde fått til mye og kommet best ut. Jeg følte en massiv mestring. Men jeg holdt samtidig mye inni meg. Jeg følte jeg ikke helt hadde funnet min plass i gruppen ennå. Og da var det tøft og utfordrende å få så mye kjeft av befalet.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen blir skuffet da han får "litt under norm". Video: TV 2 / Reporter: Celina Morken Vis mer

Knakk sammen i gangen

Så skulle hun altså ringe hjem og om en god nyhet, nemlig at hun var den aller første som ble utnevnt til «korporal» i den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen».

- Jeg knakk helt sammen og hylgråt. Dette ble ikke filmet, det skjedde i den ene timen vi fikk ringe hjem. Det pøsregnet i tillegg, så jeg kunne ikke være ute - men måtte heller sitte i et hjørne i gangen. Det var bare så mye som hadde bygd seg opp, og folk spurte «Herregud, går det bra»? Jeg hadde mestret øvelsene, men følte at jeg ikke mestret å være der. Heldigvis fikk jeg ekstremt god støtte hjemmefra.

Overfor Se og Hør avslører hun at hun hadde en fast «ringerutine».

- Jeg ringte først kjæresten min (Torgeir Glomnes Johansen, journ.anm.), så mamma, rett og slett fordi de trøster mest. Pappa og broren min er mer hardbarka. Både pappa og broren min sa til meg at jeg trenger lære meg ikke å ta alt så personlig. At de bare prøver å knekke meg, og at jeg må prøve å la det fare.

ÅPENHJERTIG: Mayoo Indirian satt syv uker i varetekt før han ble frikjent i februar 2017. Nå er han aktuell med «Kompani Lauritzen». Han forteller at han kunne trekke visse paralleller mellom fengselsoppholdet og realitydeltakelsen. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Tøffere enn jeg trodde

Akkurat det skapte et skifte i den profilerte 26-åringen.

- Var det sånn at du vurderte å trekke deg på et tidspunkt?

- Nei. Jeg hadde sett fremm til alle de syke opplevelsene, og ville jo teste meg selv - på det fysiske. Men så skjønte jeg at det var det mentale som var tøffest. Så for meg ble det sånn at jeg tenkte at hvis jeg klarte å mestre det mentale, så var det ingenting som ville knekke meg. Og det ga meg en utfordring.

Hun forteller at i samtalene hjem, så kom produksjonen og tok telefonen din om én time var passert.

- Det var strengt. Og det var flere ganger at jeg så at andre gråt på grunn av en tøff samtale hjem - eller at det var rørende og se familie eller barn igjen. Men det var ingen nåde, telefonen ble tatt fra deg. Det var mye tøffere enn jeg trodde, erkjenner Emilie Nereng overfor Se og Hør.

TÅRER: Tone Damli bryter ut i tårer når hun tenker på avreise til «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

TV 2s pressesjef forklarer at det var befalet som samlet inn telefonene etter endt time, men legger til at de ikke kjenner til at de måtte bryte inn i noen samtaler.

LES OGSÅ: - Spydde 17 timer i strekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer