Victoria Tolaas og Safari Shabani:

- Det ble krasj

Victoria Tolaas ble overrasket da «71 grader Nord-Team»-makkeren kontaktet henne etter konkurransen.

UT PÅ TUR: Safari Shabani og Victoria Tolaas hadde aldri møtt hverandre før de skulle på tur sammen. Foto: Haakon Lundkvist / Discovery+
UT PÅ TUR: Safari Shabani og Victoria Tolaas hadde aldri møtt hverandre før de skulle på tur sammen. Foto: Haakon Lundkvist / Discovery+ Vis mer
Publisert

I februar var det premiere på «71 grader nord – team», det nyeste konseptet innenfor «71 grader nord»-universet. Blant sesongens kjendisduoer blir vi bedre kjent med blant andre Victoria Tolaas (22), kjent fra «Norges Tøffeste», og YouTube-profil og podkaster Safari Shabani (24).

Sammen skal duoen kjempe mot andre kjendisteam i tøffe konkurranser og vanskelige naturterreng.

På premierefesten, der Se og Hør var til stede, kunne Tolaas og Shabani fortelle at de ringte hverandre i forkant av konkurransen for å bli bedre kjent. De hadde nemlig aldri møtt hverandre før de skulle legge ut på Norgestur sammen.

GÅRDSFLØRT: I fjor oppsto det søt musikk mellom Victoria Tolaas og Isak Dreyer på «Norges tøffeste». Nå forteller Victoria hvordan det var å se den åpenbare flørtingen mellom Isak og Sophie Elise på «Farmen kjendis» - et knapt år senere. Video: Rød Løper/TV 2/NRK Vis mer

- Folk fortalte oss om hverandre og sa at vi var ekstremt forskjellige. Jeg tror begge fikk det samme inntrykket. Vi ringtes på FaceTime og han var litt nervøs tror jeg, forteller Tolaas til Se og Hør.

- Jeg var veldig nervøs. Jeg har hørt folk si: «Stakkars deg, Victoria vil vinne alt og du er veldig chill», forklarer Shabani.

- Det ble jo krasj, det ble jo det, ler «Norges Tøffeste»-profilen.

- Trodde jeg hadde ødelagt

Det ble dermed en røff start på partnerskapet. Tolaas, som tidligere nevnt har deltatt i den fysiske konkurransen «Norges Tøffeste» på NRK, er hakket mer glad i konkurranser enn sin rolige partner.

Shabani var nemlig mer opptatt av å nyte den flotte naturen.

UBEHAGELIG: «71 grader nord»-Safari slet da han og de andre deltakerne ble utfordret til å gjennomføre et strikkhopp. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Det jeg husker best fra 71 er: «Norge, du er så pen!» og jeg var sånn: «Nei, hold kjeften din i to sekunder», innrømmer en lattermild Tolaas.

- Litt som oksen Ferdinand på tur?

- Ja, og jeg hadde ikke tid til det. Så da han sendte meg melding da vi var ferdig med innspilling ble jeg sånn: «Puh, vi er fortsatt venner», sier 22-åringen og titter bort på makkeren.

- Du trodde vi ikke skulle møtes igjen, svarer Shabani.

FALLER: Vita og Wanda Mashadi har møtt på mye motstand i årets «71 grader nord - team». I en av episodene går det galt for Wanda. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Ja, jeg trodde ikke det. I vårt partnerskap er jeg den som er mest frempå. Så jeg tenkte at han ikke ville møte meg igjen, for jeg tenkte jeg bare hadde ødelagt alt fordi jeg er den jeg er - og at han kanskje ikke tålte det, sier Tolaas.

Det var på tur over Hardangervidda begeret skulle renne over.

VENNER: I dag er duoen gode venner. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
VENNER: I dag er duoen gode venner. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Jeg var så drittlei av han til slutt. Vi sto på et tidspunkt midt på Hardangervidda og bare: «Vi vil hjem!». Vi sto og brølte det i trynet på hverandre. Jeg orket han ikke et sekund lenger, røper Tolaas.

Men det ventet ingen skyss hjem, og deltakerne ble dermed tvunget til å løse utfordringene de møtte på.

UT I 100: «71 grader nord - team» er i gang, og allerede i første episode måtte deltakerne ut av komfortsonen. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Vi måtte bare finne en vei tilbake til å bli venner igjen, og det funket, sier Shabani, før Tolaas følger opp:

- Og takk gud for det, hvis ikke hadde vi ikke vært venner i dag. Så man må være voksen i situasjonen og stå i det.

Tøffere enn «Norges Tøffeste»

Den tidligere «Norges Tøffeste»-deltakeren innrømmer at «71 grader Nord-Team» ble en større utfordring enn det hun hadde sett for seg.

- Jeg har jo vært med på «Norges tøffeste», så jeg tenkte at dette blir lek i forhold. Og så kommer jeg dit, og det var så mye verre enn det jeg hadde forestilt meg og opplevd. Å prøve og samtidig motivere noen andre til å bli med på det føles helt surrealistisk, innrømmer hun.

TAR I FOR HARDT: Vita Mashadi gikk i bakken under et av oppdragene i «Kompani Lauritzen». Video: Steffen Pettersen / TV 2 / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Da ble den overraskende redningen nettopp Shabanis rolige vesen.

- Man måtte tenke på både det fysiske og mentale. Du var veldig mye sterkere på det fysiske, og jeg var sterkere på det mentale, mener Shabani.

Det er partneren enig i.

- Ja. Det mentale, der sviktet jeg ganske som lag. Jeg ble sur og negativ med en gang det ikke gikk bra. Og når vi skal gå i 13 timer på en dag, er det veldig fint å ha en Safari på laget.

TILKALLER HJELP: En av deltakerne i «71 grader nord kjendis» måtte få akutt legehjelp. Video: Discovery+ Vis mer

Ville ha en topptrent fyr

På «71 grader Nord-Team» får man ikke velge sin egen partner. Dermed får man ikke nødvendigvis den makkeren man i utgangspunktet vil ha.

- For min egen del vet jeg at jeg vil ha ting på min måte, men da jeg møtte Safari fikk han meg til å bli en bedre versjon av meg selv. Vi er jo helt annerledes, og man tenker kanskje at det er noe negativt, men jeg synes at jeg kom bedre ut av det enn hvis jeg ikke hadde vært på lag med deg og det setter jeg pris på, forteller hun, og henvender seg til makkeren.

- Selv om jeg var forbannet fikk han meg til å flire, og det er egentlig det man trenger i en makker. Selv om jeg trodde jeg ville ha en topptrent fyr, så var dette alt jeg trengte, legger hun til.

- Dere er venner i dag?

GÅR GALT: Her går det galt for Agnete «Agnetesh» Husebye og Thomas Numme i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery+/Rød Løper Vis mer

- Vi er veldig gode venner, bekrefter Shabani.

Tolaas nikker.

- Tross alt, jeg hadde aldri trodd det, men vi er det i dag.

LES OGSÅ: Sexprat i familie-program: - Må lære

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer