- Det ble for mye

Men nå vil enda flere ha en bit av gullvinner Therese Johaug.

GOD SOM GULL: Verdensmester på 30 km, Therse Johaug, er blitt en favoritt både i og utenfor skisporet. Det førte til at hun fikk seg en knekk. Her viser hun frem medaljene under VM-feiringen lørdag. Foto: Stella Pictures
GOD SOM GULL: Verdensmester på 30 km, Therse Johaug, er blitt en favoritt både i og utenfor skisporet. Det førte til at hun fikk seg en knekk. Her viser hun frem medaljene under VM-feiringen lørdag. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Langrennsløper Therese Johaug (22) ble hele Norges skiyndling da hun raste fra skidronning Marit Bjørgen (30) og alle andre på lørdagens 30 kilometer i Holmenkollen.

Den vakre 22-åringen var med ett verdensmester, men veien til gullet har ikke vært enkel. Smørblid, blond og blåøyd har Johaug lenge vært populær blant sponsorer og opparbeidet seg en høy markedsverdi. Men den unge skistjernen ville visst litt for mye samtidig.

- Sist sesong ble det veldig mange forespørsler, og vi måtte ta noen grep da Therese ble veldig sliten rundt juletider, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Dagbladet.

Ifølge Dagbladet tror Marit Bjørgen at Johaug kan bli en like god skiløper som henne i fremtiden. Johaug har i hvert fall også hatt en liten mental og sportslig nedtur - selv om den var mindre enn Bjørgens.

- Therese har en veldig sterk vilje og er opptatt av å gjøre ting bra både i og utenfor løypa. Hun var helt i grenseland og hadde behov for å ta livet mer med ro før OL, forteller trener Kristiansen til VG.

Og oppskriften på suksesskuren til Johaug? Det var å bli sendt hjem til Dalsbygda i Hedmark, rett og slett. Der fikk hun tilbake overskuddet etter å ha sagt «for mye ja», og endte opp på gullaget i OL-stafetten i Vancouver - og som verdensmester ett år senere.

- Hjemme på gården fikk hun slappe av uten andre plikter enn å gå i «fjøsen». Rolige treningsturer hjemme hjalp mye. Therese har vokst på det og lærte mye av motgangen, fastslår Kristiansen overfor VG.

Den nå strålende blide verdensmesteren mener også selv at hun er nødt til å konsentrere seg fullt om skisporten hvis hun skal fortsette å gli godt i karrieresporet.

- Jeg er nok en litt typisk samvittighetsfull jente. En periode ble det altfor mye. Derfor betydde det mye at jeg kuttet ut skolen og fikk fullt fokus på langrenn, innrømmer hun overfor VG.

Gulljentas manager mener imidlertid at VM-seieren sender Johaugs markedsverdi til himmels. I likhet med skistjernen selv og landslagstreneren bekrefter han, overfor Dagbladet, at pågangen mot 22-åringen allerede er svært stor. Da vil nok noen få, men store internasjonale avtaler være det beste veien å gå - om Johaug skal følge opp VM-suksessen...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Nei, jeg føler meg ikke latterliggjort