- Det ble for mye for meg å takle

Idol-vinner Jenny Langlo ble overveldet av følelser under finalen.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I kveld ble resultatet klart: Jenny Langlo (18) er årets store idol i talentshowet med samme navn. Det var et «close race», og Jenny fikk 52 prosent av stemmene.

Etter utallige auditions og finalerunder har altså publikum bestemt at Idols beste vokalist er 19-åringen fra Værlandet/18-åringen fra Stordal, og den flotte finalisten ble rørt til tårer da hun det gikk opp for henne at det var nettopp hun som stakk av med den gjeve tittelen.

Dommer Bertine Zetlitz, som igjennom høstens Idol-sendinger har gitt ekstra mange positive tilbakemeldinger til Jenny, sa etter at hun hadde sunget Jeff Buckleys «Hallelujah» at hun har blitt større en Kurt Nilsen. Noe Jenny ser på som et stort kompliment.

- Jeg sang en sang som betyr så mye for meg. Da jeg så noen i publikum gråte, var det mye for meg å takle. Det går nesten ikke an å forklare hva jeg følte, for det er så mye på en gang.

- Å bli sammenliknet med Kurt Nilsen var litt av et kompliment. Jeg skulle gitt mye for å ha teknikken hans, sier Jenny til Seher.no.


Begge deltakerne har i kveld sunget tre sanger, og Jenny fikk fantastiske tilbakemeldinger fra dommerne - og publikum. Det ble en overveldende opplevelse.

- Det har ikke gått opp for meg at jeg har vunnet! For en utrolig opplevelse! Det kommer nok til å ta flere dager før det gjør det. Nå gleder jeg meg til å satse videre, og har allerede tenkt litt på hvordan jeg vil at min første plate skal bli. Jeg er åpen for å samarbeide med andre artister, avslører hun.

Vegard Leite (19) depper ikke over andreplassen, og har fremtidsplanene klare:

- Jeg er kjempefornøyd uansett om jeg kom på første- eller andreplass, og kommer til å jobbe en del med musikk, men jeg vil også få fullført fagbrevet som industrimekaniker. Senere kan jeg søke om permisjon og forsøke å jobbe med musikk. Jeg vil ha noe å falle tilbake på, og det er en veldig stabil arbeidsplass. Jeg får lærlingplass i Statoil, og er ferdig med utdannelsen i begynnelsen av september, fortalte han til Seher.nos reporter.

Til Seher.no forteller Jenny at seier'n var overveldende:

- Det har ikke gått opp for meg at jeg har vunnet! For en utrolig opplevelse! Det kommer nok til å ta flere dager før det gjør det. Nå gleder jeg meg til å satse videre, og har allerede tenkt litt på hvordan jeg vil at min første plate skal bli. Jeg er åpen for å samarbeide med andre artister, avslører hun.

Kveldens Idol-sending har også bydd på celebre opptredner av både Øyvind «Vinni» Sauvik (35) og Spice Girls-Melanie C (37). Men mest spesielt var nok opptrednen til Marit Larsen (28), som for første gang på mange år opptrådde i samme rom som tidligere M2M-venninne Marion Ravn (27).

Her er oversikten over hva Vegard og Jenny sang i kveld:
Vegard Leite (19) fra Værlandet sang «What Are Words» (Chris Medina), «Building An Aeroplane» (Vegards versjon av vinnerlåta) og «Breakeven» (The Script)

Jenny Langlo (18) fra Stordal sang «Another One Bites The Dust» (Queen), «Building An Aeroplane» (Jennys versjon av vinnerlåta) og «Hallelujah» (Jeff Buckley)

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Dere har jo ikke noe talent! 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer