- Det ble et veldig sterkt øyeblikk

Dag Erik Pedersen måtte intervjue Ole Klemetsen like etter at faren hans hadde gått bort.

TØFF TV: «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen har lang erfaring med å jobbe i TV, men sitt aller sterkeste TV-øyeblikk husker han fortsatt svært godt.
TØFF TV: «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen har lang erfaring med å jobbe i TV, men sitt aller sterkeste TV-øyeblikk husker han fortsatt svært godt. Vis mer

SEOGHØR.NO: Programleder og tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen (54) ledet i våres den 5. sesongen av «Mesternes mester» på NRK1.

Men det er ett øyeblikk fra en annen sesong av programmet som Pedersen husker best. Til VG forteller 54-åringen at dét er det sterkeste han har opplevd på TV.

- Det sterkeste må være fra første sesongen av «Mesternes mester» når pappaen til Ole Klemetsen dør under innspillingen. Siden programmet først skulle vises noen måneder senere, når dette ville være kjent for alle, bestemte vi oss for at vi ikke kunne sende hjem Ole før vi hadde intervjuet ham, minnes Pedersen.

Intervjuet mellom Pedersen og den tidligere proffbokseren som nettopp hadde mistet faren sin, ble en svært følelsesladd opplevelse for dem begge.

- Det ble et veldig sterkt TV-øyeblikk. Han gråt. Jeg gråt. Og i ettertid har Ole sagt at det hele var fint og menneskelig, forteller NRK-profilen til VG i dag.

Ole «Lukkøye» Klemetsen mistet sin far og trener John Klemetsen høsten 2008. John Klemetsen hadde da levd med prostatakreft, som fikk spredning til skjelettet, i over fire år. Han ble 70 år gammel.

Dag Erik Pedersen er blant de nominerte til VGs publikumspris, som deles ut under Gullruten-arrangementet i Bergen 9. mai.

LES OGSÅ: - Viktig at helsa er med meg