- Det ble et veldig press

Leif Birger Mækinen slet som «Farmen»-storbonde.

VANSKELIG: Ifølge Leif Birger Mækinen var storbonderollen svært vanskelig.  Foto: TV 2
VANSKELIG: Ifølge Leif Birger Mækinen var storbonderollen svært vanskelig. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: Mandag denne uken var det duket for sesong-premieren av «Farmen» på TV 2, og allerede i den første episoden ble det dramatikk og action for de interesserte TV-seerne. 

Kort tid etter at deltagerne hadde ankommet gården på Tranøya ble Leif Birger Mækinen (53) fra Alta valgt ut som storbonde og fikk ansvar for ukesoppdraget.

Men det ble fort tydelig at ikke alle var like fornøyde med valget av leder og det han gjorde.

26 år gamle Vibeke Tonning fra Oslo er en av dem som kommer i klinsj med Mækinen, og beskriver han som "ufattelig lat".

- Ja, jeg havnet i klinsj med storbonden fordi jeg synes han var ufattelig lat. Han gjorde ingenting, gikk og la seg og brukte hver dag på å stirre inn i peisen fordi det var så viktig å holde fyr i den. Jeg jobbet og jobbet for å få dette igang, og når han da går og legger seg midt i arbeidstiden - da smeller det fort, sa hun til Seher.no tidligere denne uken.

Selv tar Leif Birger til seg kritikken, men hevder det ikke var noe han kunne gjort annerledes i hans periode som storbonde. 

- Nei, jeg synes ikke jeg kunne gjort noe annerledes. Jeg ble mast på og dratt mellom to sider til enhver tid, og i tillegg var vi jo alle lite kjent med hverandre, så det var vanskelig, sier han til Seher.no.

Likevel innrømmer han at han godt kunne jobbet litt mer. 

- Ingen andre som ser det vet egentlig hva som skjedde der. Men i forhold til det som vises på tv, så ja, da synes jeg kanskje at jeg burde jobbet mer, forteller han.

Ifølge 53-åringen var ikke rollen som storbonde noen enkel oppgave, selv om han visste hva han gikk til og var forberedt på at det kom til å bli tøft.

- I forkant var jeg selvfølgelig veldig spent, for jeg har jo sett «Farmen» før og visste at det kom til å bli et veldig press. Og det ble det, sier han.

Og selv om det foreløpig kun har blitt vist én episode, har Mækinen allerede fått flere reaksjoner på sin tv-opptreden - både postive og negative. 
 
- Jeg har fått tre typer reaksjoner. De fleste er positive. Først og fremst ser folk at det er en vanskelig oppgave. For det andre skjønner de at det er tv, og for det tredje at det skaper god tv. Den andre reaksjonen jeg har fått er at noen synes synd på meg, litt sånn «stakkars Leif Birger». Og så er da det de som mener at jeg burde jobbet mer, forklarer han.

I onsdagens episode må Leif Birger velge en av deltagerne som førstekjempe, og telemontøren innrømmer at det var en tøff avgjørelse.

- Det var veldig vanskelig. Vi hadde vært der så få dager og hadde egentlig ikke blitt særlig godt kjent enda, men jeg hadde gjort meg opp en mening om hvem jeg skulle velge, forteller han.

Se "Farmen" på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Vi sjarmerte hverandre fra første stund