«Farmen»-Karoline:

- Det ble dramatisk

Karoline Røed skal ha mistet halvparten av blodet i kroppen og ble hasteoperert etter at lille Henry Alexander kom til verden.

BLE MAMMA: Karoline Røed ble i starten av juli mamma til lille Henry Alexander. Men det foregikk ikke uten dramatikk. Foto: Privat
BLE MAMMA: Karoline Røed ble i starten av juli mamma til lille Henry Alexander. Men det foregikk ikke uten dramatikk. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av april kunne den tidligere «Farmen»-deltakeren Karoline Røed dele to gladnyheter overfor Se og Hør - både at hun hadde fått seg kjæreste, og at de ventet barn sammen.

Og i starten av juli fikk hun og forloveden Ståle Svendby omsider en liten gutt. Det avslørte hun på Instagram.

«Henry Alexander 05.07.21. Overveldet, lykkelig, stolt, velsignet, ydmyk, utslitt, heldig… så full av kjærlighet. Takk for meningen med livet, mine to elskede», skrev hun til flere bilder av den nyfødte sønnen.

PÅ HJEMMEBANE: Slik har «Farmen»-paret det hjemme. Foto: Frank Karlsen Vis mer

12-timers fødsel

Til Se og Hør legger ikke Røed skjul på at det har vært intenst på privaten siden lille Henry Alexander kom til verden.

- Vi har jo ikke akkurat fått en sovebaby, så det er ikke mye hvile her. Jeg er vel for så vidt våken om dagen, natta - og rett og slett hele tida. Men sånn er det vel i starten for de fleste.

GIKK OVER TERMIN: Karoline Røed og forloveden Ståle Svendby ble nylig foreldre til en liten gutt. Foto: Privat
GIKK OVER TERMIN: Karoline Røed og forloveden Ståle Svendby ble nylig foreldre til en liten gutt. Foto: Privat Vis mer

Gutten kom nesten to uker på overtid, forteller hun.

- Så det ble et langt svangerskap. Fødselen ble til slutt satt igang på grunn av maks overtid. Den varte i totalt 12 timer. Selve fødselen gikk greit, selv om jeg på et tidspunkt sa «Jeg vil ikke mer». Men det var vel kanskje litt sent å tenke på da. Og han kom jo til slutt.

Ifølge den tidligere «Farmen»-deltakeren var fødselen enda verre å takle for forloveden.

- Han så bare at jeg hadde det kjipt, mens han ikke fikk gjort noe. Men herregud, han er verdens beste støttespiller. Han heia meg fram, skryter hun.

- Dramatisk

Henry Alexander kom altså til verden drøye 12 timer etter at fødselen startet. Men da man ante fred og ingen fare, ble det det straks mer temperatur i rommet.

- Det ble dramatisk etterpå, som alt annet i dette svangerskapet. Han kom ut, og da skal morkaka komme ut av seg selv. Det gjorde den selvfølgelig ikke hos meg, erkjenner den nybakte mammaen.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

Hun fortsetter:

- Jeg fikk ha babyen i en halvtime eller noe, men så ble jeg hastet ned til operasjonssalen. I seg selv er det ikke et dramatisk inngrep, for det er noe som kan skje. Men hos meg hadde morkaka på et vis vokst inn i muskulaturen. Så det ble et mer komplisert inngrep enn det de hadde sett for seg.

- Mistet halvparten av blodet

Eks-Farmen-deltakeren understreker at livet hennes aldri sto i fare.

- Men jeg ble lagt i narkose, og mistet over halvparten av blodet i kroppen, så jeg fikk mye oppfølging etterpå. Jeg fikk beskjed om at det hadde vært en dramatisk operasjon. Sånt kan skje, men det viktigste er selvfølgelig at barnet er friskt.

KREVENDE TVEKAMP: Karoline Røed (til venstre) tapte tautrekkingstvekampen mot Eunike Hoksrød da hun deltok i «Farmen» i 2017. Foto: Alex Iversen / TV 2
KREVENDE TVEKAMP: Karoline Røed (til venstre) tapte tautrekkingstvekampen mot Eunike Hoksrød da hun deltok i «Farmen» i 2017. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Hun beskriver scenene som utspant seg på denne måten:

- Jeg følte jeg var en del av «Grey's Anatomy». Jeg ble lagt i en seng, kjørt rundt i gangene og inn i et rom, der folk lempet meg rundt omkring. Så den første dagen var Ståle så og si alenepappa. Det var litt kjipt, men sånt kan skje.

Slet med depresjon

Til Se og Hør har Karoline Røed tidligere avslørt at hun har slitt med svangerskapsdepresjon under graviditeten, noe som har ført til at hun har bekymret seg for hvordan det ville slå ut etter at babyen var født.

Men så langt har det gått mye bedre enn venta.

- Jeg har tenkt mye på det, at om det er noen som kommer til å slite i den barselstida - så er det garantert meg. Men jeg tror det har gått såpass bra fordi jeg ble så godt fulgt opp av psykolog underveis. Jeg fikk noen verktøy og fikk forberedt meg litt, sier mamma Røed, som karakteriserer seg selv som en typisk «hønemor».

- Hvis han endelig sover, vekker jeg ham opp igjen for å se om han lever, om du skjønner? Har han noe foran fjeset? Tar han puppen riktig? Hvordan ser bleia ut? Det er helt absurd, forteller hun.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

- Det blir kanskje en liten pause nå, Karoline?

- Jeg sa til samboeren min etter all denne dramatikken at jeg hadde gjort det igjen i morgen uten å nøle. Da svarte han at han ikke vil utsette meg for dette en gang til. Så vi får se om det noen gang blir aktuelt med en nummer to, sier hun og ler.

LES OGSÅ: - Livets største prøvelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer