- Det begynte som et mareritt

«Alt for Norge»-deltagerne får virkelig testet sine egne grenser når de skal spidde og svi smalahove. Se video!

SEOGHØR.NO: Søndag kveld får deltakerne i «Alt for Norge» nye utfordringer å bryne seg på.

Etter å ha reist land og strand rundt, hatt skikonkurranse, smakt på maurtiss og spist hvalkjøtt, begynner de åtte gjenværende norsk-amerikanerne å bli riktig hardbarka.

I ukens episode av TVNorge-programmet besøker deltakerne Voss, der de får lære mangt og meget om lokalkultur.

Imildertid innebærer opplæringen langt mer enn å sitte på skolebenken - deltakerne får nemlig lære, i praksis, hvordan man brenner smalahove!

Se hvordan norsk-amerikanerne takler smalahove-utfordringen øverst i saken!

NESTEN KOSELIG: Når «Alt for Norge»-deltakerne (f.v) Hannah, Adam, David, Jake, Quanzakari, Tess og Kelsey har fått sauehodene på spyd, blir det nesten leirbålstemning på Voss.  Foto: TVNorge
NESTEN KOSELIG: Når «Alt for Norge»-deltakerne (f.v) Hannah, Adam, David, Jake, Quanzakari, Tess og Kelsey har fått sauehodene på spyd, blir det nesten leirbålstemning på Voss. Foto: TVNorge Vis mer

Smalahove er en svært tradisjonsrik matrett, spesielt på Vestlandet, og i dag regnes det som en delikatesse av mange.

Imidlertid må sauehodene som brukes i retten igjennom litt av en prosess, som inkluderer at man svir av ullrestene og kløyver skallen for å fjerne hjernen.

Det er disse oppgavene norsk-amerikanerne David Engen (60), Adam Tock (28), Hannah Tjoflat (26), Jake Uggerud (26), Kelsey Tungseth (27), Taylor Randle (26), Tess Roholt (27) og Quanzakari DeChiara-Crillion (23) blir satt til. 

Saken fortsetter under bildet.

SKEPTISK: Taylor Randle fra delstaten Minnesota er usikker på kløyvingen av sauehodene etter at hun og de andre deltakerne har svidd av ullrestene. Foto: TVNorge
SKEPTISK: Taylor Randle fra delstaten Minnesota er usikker på kløyvingen av sauehodene etter at hun og de andre deltakerne har svidd av ullrestene. Foto: TVNorge Vis mer

Man kan se at ikke alle deltakerne er like komfortable med den noe groteske oppgaven, men så fort spydene med sauehoder er på plass over flammene letter stemningen.

- Det begynte som et slags mareritt, men så ble det liksom bare oss som satt rundt leirbålet og ristet sauehoder. Ikke noe spesielt; «vi gjør dette hver dag», sier Hannah Tjoflat.

«Alt for Norge» sendes på TVNorge søndag klokken 20.00.

LES OGSÅ: - Kjærligheten ligger litt på is

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.