«Staysman» raser mot Støre:

- Det begynner å bli latterlig

Jonas Gahr Støres kommentar om at overtredelse av «meteren» på byen ikke er så farlig, har skapt reaksjoner. - Fjern hele regelen da, sier artist Stian Thorbjørnsen.

FÅTT NOK: Stian Thorbjørnsen tar til orde for å fjerne 1-meteren etter statsministerens kommentarer. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
FÅTT NOK: Stian Thorbjørnsen tar til orde for å fjerne 1-meteren etter statsministerens kommentarer. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Publisert

Etter regjeringen tirsdag kveld valgte å beholde regelen om én meters avstand for arrangementer uten faste tilviste plasser, lot statsministeren selv være å følge regelen på en bar i Tromsø, skrev VG tidligere torsdag.

Til avisen sa Støre at de ikke går med «en meter stillas rundt oss», og at brudd på regelen «ikke er så farlig».

Dette får artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen til å reagere.

- Forskjell på levebrød eller ikke

Torsdag ettermiddag publiserte han et innlegg i en gruppe på Facebook, der han uttrykte misnøye for statsministerens nylige uttalelser.

- Jau, «er ikke så farlig», men for enormt mange mennesker er meteren forskjell på levebrød eller ikke, skriver Thorbjørnsen i innlegget.

Kultur-Norge var etter tirsdagens pressekonferanse skuffet over at regjeringen valgte å beholde metersregelen, til tross for lavt trykk på sykehusinnleggelser.

«LINDMO»: Når Stian «Staysman» Thorbjørnsen gjester Lindmo på NRK, forteller han om hvorfor han forandret livsstilen sin. Fra å veie 122 kilo og ha et kosthold i stor grad bestående av chips og øl, har han nå begynt å gå lange turer. Video: NRK Vis mer

Til Dagbladet sa Åge Sten Nilsen, frontmann i Wig Wam, at han stiller spørsmål ved hvorfor det skal være annerledes med konserter der publikum står, og hvorfor det skal være andre regler for et lokale dersom det ikke spilles musikk på en scene.

- Det er veldig rart, sa Nilsen.

- Så fjern hele regelen, da

- Det her begynner å bli latterlig, skriver Thorbjørnsen.

Thorbjørnsen er enig med Åge Sten Nilsen, og skriver videre i Facebook-innlegget sitt at dersom statsministeren selv ikke synes det lenger er så nøye med regelen, så kan den fjernes.

- «Er ikke så farlig». Nei, greit nok, så fjern hele regelen da, så man kan ha konsert på ordentlig måte igjen, avslutter Thorbjørnsen.

Til NRK forklarer Støre «meter-bruddet» ytterligere slik.

- Det (baren) var et sted hvor man slapp inn i forhold til det lokalet kunne ta. Det ansvaret tok de som eide stedet. Når vi gikk i lokalet brukte vi munnbind. Så kan det hende du sitter rundt et bord eller at du i en passasje kommer litt nærmere. Men jeg opplevde at folk var opptatt av å holde avstand.

På spørsmål om ikke eget brudd er bevis på hvor utfordrende regelen er å overholde på slike steder, svarer han:

SVARER PÅ KRITIKKEN: Svein Østvik, også kjent som «Charter-Svein», var med på debatten for å svare på kritikken mot hans corona-utsagn. 27. april 2021. VIDEO: Edward Stenlund REPORTER: Henriette Eilertsen Vis mer

- Det vet vi jo. Derfor må de som har utesteder tenker på hvor mange de slipper inn så det skal være mulig å holde avstand. Det opplevde jeg at utestedet i Tromsø la vekt på.

- Næringen kan virke igjen

Til tross for at regjeringen valgte å beholde regelen, var lettelsen blant kulturbransjen stor, da antallsbegrensningen på arrangement ble opphevet.

Skjenkestoppen ble også opphevet. Regjeringen tillater nå skjenking til klokka tre, i tillegg til bestilling av drikke i baren.

Artistmanager Jan Fredrik Karlsen var positiv etter pressekonferansen, og sa til Dagbladet at lettelsene er et tegn på at regjeringen har lyttet til bransjen.

- Nå er det mange som kan gå tilbake på jobb. Meteren står som et signal om at vi må bruke sunn fornuft. Næringen kan virke igjen, sier Karlsen.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

LES OGSÅ: Kong Haralds sykemelding forlenges

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer