FANT TILBAKE: Kiropraktor Jan Eric Arnesen og tidligere supermodell Anette Stai fant tilbake til hverandre i 2008 etter en pause på et halvt år. Dette bildet er tatt i forbindelse med kunstner Unni Askelands fødselsdagsfeiring i 2009. Foto: Geir Egil Skog / Se og Hør
FANT TILBAKE: Kiropraktor Jan Eric Arnesen og tidligere supermodell Anette Stai fant tilbake til hverandre i 2008 etter en pause på et halvt år. Dette bildet er tatt i forbindelse med kunstner Unni Askelands fødselsdagsfeiring i 2009. Foto: Geir Egil Skog / Se og HørVis mer

- Det at Jan og jeg valgte hverandre igjen, det gjør forholdet så solid

Etter at den tidligere supermodellen Anette Stai fant tilbake til ektemannen er hun lykkeligere enn aldri før.

SEOGHØR.NO: Til tross for at statistikken viser at stadig flere ekteskap går dukken, er det heldigvis flere som finner tilbake til hverandre - også etter en pause i forholdet eller ekteskapet. Dette er den tidligere supermodellen Anette Stai (55) og hennes ektemann Jan Eric Arnesen (59) et godt eksempel på.

I et intervju med VG Helg forteller hun at ekteparet i 2005 bestemte seg for å ta en pause etter 13 års samliv, men at de fant tilbake til hverandre - noe hun er svært stolt av i dag:

- Det å mestre familielivet mitt, det gjør meg robust. Å klare å stå i utfordringene, det gir stor glede i etterkant. Da blir du sterk, da! Og det at Jan og jeg valgte hverandre igjen, det gjør forholdet så solid. I dag har vi ingen sønner hjemme lengre, men vi har det så gøy og hyggelig sammen, vi to!

Pausen varte i et halvt år, og kiropraktor Arnesen har tidligere uttalt til KK at zeninspirert psykoterapi ble redningen:

- Vi har aldri hatt det bedre. Vårt forhold er preget av trygghet og nærhet. Det er også blitt vanskeligere å dømme andre mennesker. Det var jeg veldig flink til før. Jeg kritiserer ikke kona mi lenger, noe jeg tidligere gjorde hver dag. Før kunne jeg si at en kjole ikke kledde henne, fordi at jeg mente at jeg hadde den objektive sannheten om hvordan til så ut, sa Arnesen til KK i 2008.

Paret har til sammen fire barn

De har sønnen Alexander (22) sammen, mens hun har Nicolas (26) fra sitt første ekteskap, og han har sønnene Oscar (32) og Christopher (27) fra et tidligere forhold. Hun er også bonusbestemor til en liten jente på snart 3 år.

Anette Stai er kjent som «Norges første supermodell», og bare 19 år gammel ble hun kåret til «Face of the ‘80s». De neste årene prydet hun forsiden på motegiganter som Vogue, Elle og Bazaar. I dag er hun klesdesigner og først og fremst modell for sitt eget merke «Anette Stai Classics».

DA OG NÅ: Bildet til venstre er tatt i 1990 og bildet til høyre er tatt i 2015 - og det er dermed 25 år som skiller de to bildene. Ingen tvil om at Anette Stai holder seg godt! Foto: Lise Åserud for NTB Scanpix og Tor G. Stenersen for Aftenposten
DA OG NÅ: Bildet til venstre er tatt i 1990 og bildet til høyre er tatt i 2015 - og det er dermed 25 år som skiller de to bildene. Ingen tvil om at Anette Stai holder seg godt! Foto: Lise Åserud for NTB Scanpix og Tor G. Stenersen for Aftenposten Vis mer

I fjor sa Stai til Se og Hør at hun etter hvert som hun har erfart at alderen har satt sitt preg på hennes ytre har fikset på utseendet, men at hun synes det samtidig er svært befriende å bli eldre:

– Av og til kjenner jeg ikke mitt eget ansikt igjen på bilder. Det kan være litt sjokkerende. Jøss, er det sånn jeg ser ut? Men når man er 53 år, så skal det se ut som man er 53 år. Man skal ikke skremme bort kundene. Det blir feil. Jeg skal være den jeg er. Det er noe befriende deilig med å bli eldre. Alle på min alder ser eldre ut, og det er greit.

LES OGSÅ: - Jeg hadde ikke fått jobb som modell i dag