- Det at hun har blandet seg inn, er uhørt

SV-toppen Inga Marte Thorkildsen får kritikk etter at hun ba politiet gjenoppta incestetterforskning.

FÅR KRITIKK: Inga Marte Thorkildsen (SV) får kritikk for å ha brukt sin status som stortingsrepresentant til å prøve å få politiet til å endre sin beslutning om henleggelse av en incest-etterforskning. Foto: SCANPIX
FÅR KRITIKK: Inga Marte Thorkildsen (SV) får kritikk for å ha brukt sin status som stortingsrepresentant til å prøve å få politiet til å endre sin beslutning om henleggelse av en incest-etterforskning. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Både politiet og Stortingets andre visepresident kritiserer SV-toppen Inga Marte Thorkildsen etter at hun personlig kontaktet en politimann for å prøve å få omgjort et vedtak om å henlegge etterforskningen av en anmeldelse om seksuelt misbruk.

Ifølge Dagbladet tok Thorkildsen i august 2011 kontakt med en politimann ved Søndre Buskerud politikammer, da hun fikk vite at de ville henlegge en incest-sak som har vært i rettssystemet i fire år.

Fikk vite om saken via moren
Til avisen bekrefter Thorkildsen samtalen og at hun senere sendte en skriftlig anmodning om at det ble foretatt nye dommeravhør av barnet.

Thorkildsen skal ha fått vite om saken etter at barnets besteforeldre tok kontakt med Thorkildsens mor.

– For meg ble dette et samvittighetsspørsmål. Jeg visste at dette barnet var i såpass dårlig forfatning helsemessig, og jeg visste også at barnet hadde forklart seg til tre
uavhengige instanser om overgrep.

- Og grunnen til at jeg og en kollega i 2004 foreslo å opprette barnehus, var jo nettopp erkjennelsen av det var veldig variabel og til dels for dårlig kompetanse i politiet i det å avhøre barn.

Får kritikk
Ifølge Dagbladet har imidlertid kontakten - som ble gjort før Thorkildsen ble utnevnt til barne-, likestillings- og inkluderingsminister - vakt reaksjoner hos politiet.

– Politimannen reagerte helt riktig. Han ville ikke kommentere saken
overfor henne. Han avviste henne og forklarte at hvordan politiet gjør jobben sin er vårt anliggende, sier politimester Christine Fossen ved Søndre Buskerud politidistrikt. Dagbladet har vært i kontakt.

Stortingets andre visepresident Per Kristian Foss (H), sier til Dagbladet at han mener kontakten mellom Thorkildsen og politiet er kritikkverdig.

– Denne saken har vært prøvd for retten to ganger. Det at hun har blandet seg inn for å forsøke å få gjenopptatt saken, er uhørt, sier han.

Thorkildsen mener hun ikke har gjort noe galt.

– Jeg har stor respekt for rollen som stortingsrepresentant, og man skal være tilbakeholden med å engasjere seg i enkeltsaker. Dette var en spesiell sak, sier hun til Dagbladet om Foss' kritikk.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg har opplevd å miste et barn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer