Eli Kari Gjengedal:

- Det aller verste marerittet mitt

Den folkekjære TV 2-profilen snakker ut om det mest pinlige øyeblikket i hele karrieren sin.

PINLIG ØYEBLIKK: Eli Kari Gjengedal legger ikke skjul på det hun angrer mest på gjennom sin karriere. Foto: Øyvind Ganesh Eknes / TV 2
PINLIG ØYEBLIKK: Eli Kari Gjengedal legger ikke skjul på det hun angrer mest på gjennom sin karriere. Foto: Øyvind Ganesh Eknes / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eli Kari Gjengedal (51) er utvilsomt en av de mest gjenkjennelige værmelderne som noensinne har vært på tv. TV 2-profilen har vært på skjermen i en årrekke og var en selvskreven gjest på kanalens 30-årsjubileum forrige helg.

Se og Hør var på plass og slo av en prat med den blide vestlendingen som kunne røpe at hun så frem til den store feiringen.

- Jeg gleder meg vilt til kvelden i kveld, vi har gledet oss kjempelenge og har vært helt elektriske i hele dag. Heldigvis måtte jeg lage middag til sønnen min så jeg kunne komme meg litt ned på jorda.

ØKSEUHELL: Det blir blodig alvor i sesongpremieren av Farmen når Einar har et ublidt møte med en øks. Video: TV2 / Rød Løper. Vis mer

22 år i TV 2

51-åringen har jobbet hele 22 år i TV 2 med unntak av et lite opphold i NRK. Hun savnet imidlertid å jobbe for TV 2 og kom tilbake etter kun et og et halvt år i statskanalen.

I løpet av karrieren har Gjengedal rukket å være innom flere forskjellige produksjoner, men det er én spesiell ting hun angrer på at hun ble med på.

ANGRER: Værmelder Eli Kari Gjengedal omtaler danseprogrammet som sitt verste mareritt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
ANGRER: Værmelder Eli Kari Gjengedal omtaler danseprogrammet som sitt verste mareritt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer

- Det aller verste marerittet mitt er jo at jeg var så dum at jeg takket ja til «Skal vi danse». Har du sett på maken, det var jo helt jævlig, fortalte værmelderen til Se og Hør.

- Jeg fikk råd fra alle rundt meg som vet at jeg ikke har noe særlig kontroll på kroppen - ikke har jeg rytme heller, sa Gjengedal og fortsatte:

- Men jeg luktet glitter og glamour og trodde det var noe for meg. Det var det ikke.

«FØRSTE DATE»: Svein Erik tar utfordringen på strak arm da han får en litt uvanlig forespørsel. Daten hans blir pinlig berørt. Video: Discovery+ Vis mer

Flere pinlige øyeblikk

TV 2-profilen var kanskje ikke helt på hjemmebane på parketten, men når hun melder været skulle man tro at alt var på stell.

Ifølge Gjengedal er ikke det alltid tilfellet det heller.

- Et av de første årene jeg jobbet på «God morgen Norge» så fikk jeg rett og slett jernteppe.

Hun forklarte at hun ikke hadde teleprompter og begynte å melde været i Troms og Finnmark. Etterhvert som hun jobbet seg nedover kartet og kom til østlandet innså hun at hun bare meldte vås.

- Det var jo direkte, så det går ikke an å ta tilbake. Da meldte jeg bare tull, sa Gjengedal lattermildt.

TAUS: Lasse Matberg nektet å prate etter «Skal vi danse»-kritikken. Video: Jenny Aas. Reporter: Thea Hope. Vis mer

Vil ikke av skjermen

Nå har værmelderen bikket 50 år og har gått gjennom overgangsalderen - noe hun har vært svært åpen om.

Det til tross har hun ingen planer om å gi seg.

- Jeg har ikke lyst til å forsvinne fra tv selv om jeg er 51 år og i overgansalderen - men jeg har jo fått streng beskjed om å ikke slutte, sa hun.

LES OGSÅ: Klar tale om Durek

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer