Kristofer Hivju:

- Det å være en samlet familie, veier tungt for meg

«Game of Thrones»-stjernen åpner opp om familielivet.

FAMILIEMANN: Skuespiller Kristofer Hivju forteller i et intervju med Dagbladet at han gjerne velger roller som lar seg kombinere med det å være nær kona og døtrene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FAMILIEMANN: Skuespiller Kristofer Hivju forteller i et intervju med Dagbladet at han gjerne velger roller som lar seg kombinere med det å være nær kona og døtrene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Se og Hør): Skuespiller Kristofer Hivju (39) har fått millioner av fans gjennom sin rolle som Tormund Giantsbane i den internasjonale TV-suksessen «Game of Thrones».

Foruten ovennevnte serie, har Kristofer gjort seg bemerket for sin innsats i krimserien «Beck», der han innehar rollen som Steinar Hovland.

At karrieren krever mye, legger ikke skuespilleren skjul på. Selv om Kristofer er blitt en ettertraktet mann i film- og tv-bransjen, forsøker 39-åringen imidlertid å velge roller som kan la seg kombinere med det å være familiefar.

TV-STJERNE: Kristofer Hivju har blitt internasjonal tv-stjerne gjennom TV-serien «Game of Thrones». Her er han sammen med kona Gry Molvær. Foto: NTB Scanpix
TV-STJERNE: Kristofer Hivju har blitt internasjonal tv-stjerne gjennom TV-serien «Game of Thrones». Her er han sammen med kona Gry Molvær. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Barn på skole

Privat er Kristofer nemlig gift med Gry Molvær, og paret har to døtre sammen.

- Jeg er familiemann, har en kone som er regissør og to barn på skolen, så det å være en samlet familie, veier tungt for meg, sier Hivju i et intervju med Dagbladet.

Overfor avisen legger ikke skuespilleren skjul på at karrieren er viktig for ham. Samtidig kommer det tydelig fram at han ikke ønsker å gå glipp av barnas oppvekst.

- I den alderen barna nå er, er det viktig å ikke gjøre for mye i USA, sier han.

STOR ROLLE: Kristofer Hivju har fått mye å bryne seg på i rollen som Tormund Giantsbane. Foto: NTB Scanpix
STOR ROLLE: Kristofer Hivju har fått mye å bryne seg på i rollen som Tormund Giantsbane. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Bør kjøre buss

Selv om 39-åringen definitivt har nok til salt i grøten, lever han noenlunde nøkternt.

Det er tydelig at berømmelsen ikke har gått ham til hodet. Det mener Kristofer også er viktig å videreføre til barna.

- Jeg er litt bekymret for at mine barn skal tro at alle blir kjørt rundt i flotte biler over alt, at de tror at det er slik verden er. Jeg mener egentlig at man bør kjøre buss, sier han til Dagbladet.

Etter at Hivju kapret rollen i «Game of Thrones», fikk han en betydelig større fanskare.

SJALU:  Kristoffer Hivjus kone Gry Molvær var med på festpremieren av «Game of Thrones» på Colosseum kino i Oslo. Hun var ikke spesielt fornøyd med at Hivjus karakter Tormund flørter på skjermen. Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer

- Ta på en kvinnes bryster

Et av 39-åringens mest iøynefallende særtrekk er blant annet hans kraftige skjegg - noe fansen ofte påpeker.

I et tidligere intervju med P4.no fortalte Hivju at han ofte møter fans som er fascinert av skjegget hans, men at de som gjerne vil ta på det, raskt får avslag.

Han mener det nemlig er en like personlig del av ham som brystene er hos en kvinne.

- Å prøve å ta på skjegget mitt, er som å prøve å ta på en kvinnes bryster. Så det er hellig. Men det er flere som prøver seg på det, men da må jeg bruke nevene til hjelp for å holde dem unna, uttalte Hivju lattermildt den gang.

Han kunne imidlertid understreke at han er svært glad i «Game of Thrones»-fansen.

- Det er noe vidunderlig med fantasy-fans, de går langt mer inn i det enn andre fans og ingenting er morsommere enn det, forklarer han.

LES OGSÅ: Giftet seg i hemmelighet