- Det å ha en fast base gir en trygghet alle vil ha

Men Pia Tjelta tror ikke hun får fast stilling på Nationaltheatret.

IKKE FAST ANSATT: Pia Tjelta er blant skuespillerne som ikke er fast ansatt på Nationaltheateret. Ifølge skuespillerinnen tror hun heller ikke hun blir en av de fire utvalgte som nå får fast stilling.  Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no
IKKE FAST ANSATT: Pia Tjelta er blant skuespillerne som ikke er fast ansatt på Nationaltheateret. Ifølge skuespillerinnen tror hun heller ikke hun blir en av de fire utvalgte som nå får fast stilling. Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no Vis mer
SEHER.NO: I forrige uke ble det kjent at Nationaltheatret tvinges til å ansette fire nye faste skuespillere.

Men med et ensemble der 40 av skuespillerne, deriblant Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Mariann Holde og Pia Tjelta, er uten fast jobb, kan det bli en en kamp om stillingene. 

Ifølge Dagbladet har Skuespillerforbundet i to år krevd at Nationaltheateret skal ansette fire nye skuespillere. Bakgrunnen er en avtale mellom Skuespillerforbundet og de store teatrene, som regulerer faste og midlertidige ansettelser. Nationaltheatret skal, ifølge avtalen, ha et ensemble bestående av minimum 42 fast ansatte skuespillere, men har per i dag kun 38.

Skuespillerprofil Nils Ole Oftebro, som selv er fast ansatt på teatret og tillitsvalgt, sa til Dagbladet i forrige uke at han håper ansiennitetsprinsippet blir gjeldende i saken.

- Jeg blir skuffet hvis ingen av dem som har gått her på midlertidige kontrakter i åtte-ti år får fast stilling, sa han til avisen.

Pia Tjelta (33) er blant skuespillerne som ikke er fast ansatt på teatret. 33-åringen, som for tiden opptrer i «Reisen til julestjernen», opplevde i 2009 å ikke få fornyet kontrakten sin med Det Norske teatret, og Tjelta har heller ingen store forhåpninger om å bli fast ansatt ved Nationaltheatret.

- Det å ha en fast base gir en trygghet alle vil ha, men det er ikke aktuelt for min del, tror jeg. Det er folk som har jobbet her mye lenger enn meg, så jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg tror imidlertid det er mange skuespillere som ønsker seg det. Samtidig så er det også mange som synes det er befriende å være frilanser, og ha den type frihet. Det ligger jo en fleksibilitet i å være frilanser også, sier Tjelta til Seher.no.

Skuespillerinnen avviser at hun blir skuffet, dersom hun ikke skulle få en av de faste stillingene.

- Nei, det blir jeg ikke. Jeg har ikke tenkt så mye på det rett og slett, sier hun.

Fredag 21. januar blir Tjelta å se i stykket «Uskyld», som er regissert av Victoria H. Meirik.

I forestillingen, som er skrevet av Dea Loher og oversatt av Sverre Dahl, skildres elleve tragikomiske karakterer som alle leter etter sin tapte uskyld.

Pia spiller en mor som har mistet sitt barn, og som sliter med tapet og sorgen.

- Stykket handler rett og slett om den tapte uskyld. Om det å renvaske seg fra alle gjerninger eller ugjerninger man har gjort i sitt liv. Så det handler på en måte om å rekonsturere, om å gå tilbake og se på livet sitt. Vi vil egentlig renvaske oss, sier Tjelta.

Les mer om stykket her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Man kan fort bli stigmatisert