- Det å fortelle at man sliter psykisk er ingen svakhet

Lene Marlin støtter Norges Eurovision-håp Agnete Johnsen i forkant av kveldens semifinale.

STØTTER AGNETE: Artist Lene Marlin skrev torsdag et åpenhjertig innlegg rettet mot Norges Eurovision-håp Agnete Johnsen (t.h).  Foto: NTB scanpix
STØTTER AGNETE: Artist Lene Marlin skrev torsdag et åpenhjertig innlegg rettet mot Norges Eurovision-håp Agnete Johnsen (t.h). Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag kveld står Agnete Johnsen (21) på scenen under årets andre semifinale i Eurovision Song Contest i Stockholm. 

For «Icebreaker»-sangeren er det imidlertid ikke bare enkelt å opptre foran millioner av TV-seere i en så stor internasjonal sangkonkurranse.

Nesseby-jenta har nemlig vært svært åpen om sine utfordringer med sin mentale helse, og har avlyst flere pressetreff i forkant av semifinalen.

Hennes utfordringer er noe blant andre artist Lene Marlin (35) kjenner seg igjen i.

«Sitting Down Here»-sangeren fortalte for to år siden at hennes psykiske vansker har ført til at hun forsøkte å ta sitt eget liv.

Torsdag skrev hun en åpenhjertig støttemelding til Agnete på Facebook.

«Jeg har vært stille her en stund. Som jeg er innimellom. Jeg liker det sånn. Men nå følte jeg det var på tide å skrive litt igjen. For det sitter en jente i Stockholm som jeg føler så med akkurat nå. Flinke, modige Agnete! Det hun gjør er så bra, og så riktig. Hun stenger all støyen ute, som best hun kan. Hun tar hensyn til seg selv, og sparer på kreftene sine», skriver artisten.

Saken fortsetter nedenfor. 

ET GODT TEAM (f.v): Danser Sara Kristine Einbu, korist Ingunn Dalland, Agnete Johnsen og koristene Charlotte Bredesen, Gabriel Alares og Nicoline Berg Kaasin var fornøyde backstage etter onsdagens siste Eurovision-prøver. Foto: Stig Karlsen/ NRK
ET GODT TEAM (f.v): Danser Sara Kristine Einbu, korist Ingunn Dalland, Agnete Johnsen og koristene Charlotte Bredesen, Gabriel Alares og Nicoline Berg Kaasin var fornøyde backstage etter onsdagens siste Eurovision-prøver. Foto: Stig Karlsen/ NRK Vis mer

Oppfordres til å fortsette

Lene Marlin skriver videre at psykiske utfordringer kan føre til et større behov for å uttrykke følelsene sine gjennom musikken, og oppfordrer det unge stjerneskuddet til å ikke la psyken stoppe henne fra å vise frem talentet sitt. 

ÅRETS FORBILDE: Artist Lene Marlin fikk prisen som Årets forbilde, for sin åpenhet rundt psykiske problemer og selvmordstanker under Se og Hørs kjendisgalla i 2014. Foto: Andreas Fadum
ÅRETS FORBILDE: Artist Lene Marlin fikk prisen som Årets forbilde, for sin åpenhet rundt psykiske problemer og selvmordstanker under Se og Hørs kjendisgalla i 2014. Foto: Andreas Fadum Vis mer

«Tenk hvis vi alle slutter å drømme, og å følge de drømmene? Tenk hvis vi alle lar det begrense oss mer enn det må? Også det vonde er en del av livet. De kampene vi kjemper likeså. Vi må kanskje ta litt mer hensyn, tilrettelegge litt ekstra – men virkelig leve livet fullt ut likevel! Ja, noen vil bli skuffet. Men vi kan ikke gjøre alle fornøyde hele tiden. Vi kan ikke innfri alles krav. Det er et slitsomt liv å leve», skriver hun og understreker:

«Det å fortelle at man sliter psykisk er ingen svakhet! Det krever enormt med mot, enormt med styrke. Vi er alle sårbare. Sterke mennesker tør å vise at de er det…Vi må ta vare på oss selv, og hverandre.»

Tromsø-artisten avslutter det lange innlegget med å ønske Eurovision-deltageren lykke til i konkurransen. 

«Vinner du, skal du vite at du gjorde alt riktig. Vinner du ikke, skal du vite at du gjorde alt riktig. Så lenge du gjør det som er riktig for deg, og lytter til din egen stemme. Det er din stemme som skal trenge gjennom, i dobbel betydning.  Jeg har troen på deg! Som artist og menneske! Du er den du er! Og du er jævlig god!!», skriver hun mot slutten av Facebook-teksten.

Vant pris for sin åpenhet

Lene Marlin hadde sitt store gjennombrudd som artist allerede som 18-åring da hun slapp låten «Unforgivable Sinner».

Den enorme suksessen var ikke bare rosenrød for den unge artisten, og for to år siden innrømmet hun at hennes psykiske vansker har ført til at hun forsøkte å ta sitt eget liv.

Saken fortsetter nedenfor. 

ENORM SUKSESS: Lene Marlin ble en stor stjerne allerede som 18-åring. Her opptrer hun under HitAwards i Oslo i 1999, da hun stakk hjem med prisen for årets hit. 
 Foto: NTB scanpix
ENORM SUKSESS: Lene Marlin ble en stor stjerne allerede som 18-åring. Her opptrer hun under HitAwards i Oslo i 1999, da hun stakk hjem med prisen for årets hit. Foto: NTB scanpix Vis mer

Åpenheten rundt temaet første til at sangstjernen vant prisen for «årets forbilde» under Kjendisgallaen i 2014. 

Da hun den gang inntok scenen på Chat Noir for å takke for prisen, rørte hun publikum i den fullsatte salen.

- Dette må vi ikke tie om. Vi må innse at det perfekte livet ikke eksisterer. Jeg har kjempet i noen år, og endelig kommet ut på den andre siden, sa hun åpenhjertig.

Se Lene Marlins takketale under Se og Hørs kjendisgalla her: 

LES OGSÅ: - Det føltes godt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer