- Det å få Bjørnar var et pluss på alle måter

Lørdag sykler Gunn-Rita Dahle Flesjå for ny OL-medalje. Men hennes største gull kom på hjemmebane for sju år siden.

 Foto: TT SPORT
Foto: TT SPORT Vis mer

SEOGHØR.NO: Gunn-Rita Dahle Flesjå har sammen med sin trener og ektemann Kenneth Flesjå hevdet seg i toppen av sykkelsporten i 20 år.

Lørdag sykler den spreke 43-åringen for et nytt OL-gull i Rio de Janeiro - 12 år etter at hun gikk til topps under de olympiske lekene i Athen.

Til tross for sine mange seire på sykkelsetet, sier Gunn-Rita til Her og Nå at hun ikke er i tvil om hva som er hennes største triumf, nemlig å bli mamma til Bjørnar (7).

- Det å få Bjørnar var et pluss på alle måter, det største man kan oppleve er å bli foreldre. Vi snakker om 19 gull, med det største gullet har vi i Bjørnar, ingen tvil om det.

- Du lever og føler sterkere på godt og vondt etter du blir mamma. Det sier mye. Jeg føler meg virkelig priveligert, det er ingen selvfølge at man kan bli mor.

STOLT JUBILANT: Da Gunn-Rita for tre år siden fylte 40 år, feiret hun på hjemmebane i Sandnes med ektemannen Kenneth og gode venner. Foto: Se og Hør
STOLT JUBILANT: Da Gunn-Rita for tre år siden fylte 40 år, feiret hun på hjemmebane i Sandnes med ektemannen Kenneth og gode venner. Foto: Se og Hør Vis mer

Dramatisk fødsel

22. mars 2009 kom sønnen til verden på dramatisk vis.

En 22 timers fødselsmaraton ble avsluttet med at den lille gutten ble tatt med sugekopp, for å hindre at han fikk oksygenmangel. Alt gikk heldigvis bra.

- I dag er jeg bare lykkelig over at alt endte godt og at vi fikk en så fantastisk og velskapt sønn, sa Gunn-Rita til Se og Hør etter fødselen.

TIL TOPPS: Gunn-Rita Dahle Flesjå kunne i 2004 juble over å bli olympisk mester i terrengsykling. Tolv år senere er hun fortsatt i verdenstoppen. Foto: NTB scanpix
TIL TOPPS: Gunn-Rita Dahle Flesjå kunne i 2004 juble over å bli olympisk mester i terrengsykling. Tolv år senere er hun fortsatt i verdenstoppen. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2013 viste Gunn-Rita sin humoristiske side, da hun feiret både sitt niende VM-gull og sin 40-års dag på hjemmebane i Sandnes.

Viste sin humoristiske side

Bjørheimsbygd-kvinnen elsker å kle seg ut og overbeviste med sin Ingrid Espelid Hovig-parodi. Gjestene fikk prøve seg på «Gunn-Ritaquiz», der de fikk inngående spørsmål om både karrière og privatliv.

– Herlig å kunne dele seiersgleden med mange av mine nærmeste. De betyr jo enormt mye for meg, forsikrer Gunn-Rita – og fikk klart svar tilbake: – Vi elsker deg – Gull-Rita!

PARODI: Gunn-Rita viste frem sin komiske parodi på Ingrid Espelid Hovig, under sin 40-års feiring for tre år siden. Foto: Se og Hør
PARODI: Gunn-Rita viste frem sin komiske parodi på Ingrid Espelid Hovig, under sin 40-års feiring for tre år siden. Foto: Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Randi Gustad: - Alt bare raste sammen