- Det å bli far skremte vettet av meg

Tore Strømøy opplevde ikke det å få barn som umiddelbart fantastisk.

FRYKTET FARSROLLEN: NRK-programleder Tore Strømøy innrømmer overfor Dagbladet at han syntes det var skummelt å bli far, og at han var helt utslått etter fødslene. Foto: Se og Hør
FRYKTET FARSROLLEN: NRK-programleder Tore Strømøy innrømmer overfor Dagbladet at han syntes det var skummelt å bli far, og at han var helt utslått etter fødslene. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: NRK-stjernen Tore Strømøy (53), som snart er aktuell som en av «Sommeråpent»-programlederne på NRK1, er i dag stolt trebarnsfar til tre voksne døtre.

Men da hans daværende kone ventet barn, var «Toe på sporet»-legenden skeptisk til farsrollen.

- Det å bli far skremte vettet av meg. Jeg hadde aldri tenkt på at jeg skulle bli far, men så ble det bare slik, sier han til Dagbladet.

Strømøys førstefødte kom til verden da han var knapt 28 år gammel, og han innrømmer at det tok sin tid før han følte seg helt vel i farsrollen.

- Den følelsen alle snakker om, at det å få barn er det største i livet. Nei, det opplevde jeg ikke umiddelbart. Fødselen var tøffe saker for en sart mann. Grusomme greier. Jeg var overveldet over det underet som hadde skjedd. Etterpå hadde jeg lyst til å legge meg med ei stor pute over hodet, forteller Strømøy åpenhjertig til avisen.

Men etterhvert, når barna begynte å smile og bable, meldte lykkefølelsen seg, understreker han. I dag elsker programlederen å være far for døtrene på 20, 22 og 25 år - og nylig kom han hjem fra ferie i Spania med to av dem.

LES OGSÅ: «Tore på sporet» fører til kinokrise


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer