Kim Kardashian:

Designer raser:
- En stor feil

Bob Mackie designet Marilyn Monroes ikoniske kjole. Nå raser han mot Kim Kardashian.

MET-GALA: Kim Kardashian i Marilyn Monroes ikoniske kjole. Foto Evan Agostini/Invision/AP
MET-GALA: Kim Kardashian i Marilyn Monroes ikoniske kjole. Foto Evan Agostini/Invision/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kim Kardashian (41) fikk flere til å reagere da hun møtte opp på den røde løperen til årets Met-galla i et antrekk mange kjente igjen.

Kardashian ankom nemlig i kjolen som Marilyn Monroe brukte da hun sang «Happy birthday» til president John F. Kennedy i 1962.

Det var designeren Bob Mackie (82) som skisserte den verdenskjente kjolen. Den gangen var han 23 år gammel og jobbet for designeren Jean Louis.

UUUPS: Åtte år gamle North West, datter av det tidligere kjendisparet Kim Kardashian og Kanye West, sender live på sin tiktok-konto uten lov. VIDEO: @KimandNorth/TikTok Vis mer

Det er noen uker siden kjolen var å se på årets Met-galla, og nå har Mackie uttalt seg om hva han tenker om Kardashians valg av antrekk.

Han er ikke en fan. Det skriver Entertainment Weekly.

- Jeg synes det var en stor feil, sier designeren til Entertainment Weekly og fortsetter:

- (Marilyn) var en gudinne. En gal gudinne, men en gudinne. Hun var bare nydelig. (...) Og den var laget til henne. Den var designet til henne. Ingen andre skulle ha blitt sett i den kjolen.

IKKE IMPONERT: Bob Mackie skisserte den vekjente Marilyn-kjolen da han var 23 år. Her er han sammen med artisten Cher. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP
IKKE IMPONERT: Bob Mackie skisserte den vekjente Marilyn-kjolen da han var 23 år. Her er han sammen med artisten Cher. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP Vis mer

Den 82 år gamle designeren uttrykket også at å bruke kjolen «utvilsomt var skadelig for dens bevaring og strukturelle integritet».

Den ikoniske kjolen er til vanlig utstilt på «Ripley's Believe It or Not!»-museum i Orlando.

«THE KARDASHIANS»: Kardashian-familien har fått mye kritikk etter premieren på deres nye serie, og det er spesielt én detalj som har skapt reaksjoner. Video: Disney+ / Youtube. Reporter: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Vogue skriver at Monroe sies å ha betalt designeren Jean-Louis 1440 dollar, noe som i dag tilsvarer 13 500 norske kroner. Tre måneder etter skuespilleren bar den foran Kennedy i 1962 ble hun funnet død hjemme hos seg selv, bare 36 år gammel.

Kjolen ble solgt på auksjon i 1999 for over en million dollar. Den ble deretter solgt for 4,8 millioner dollar, over 45 millioner norske kroner, på Julien's Auctions i 2016, og ble senere kjøpt opp av« Ripley's Believe It Or Not»-museum.

Den dag i dag har kjolen fremdeles rekorden for å være den dyreste kjolen som noensinne er solgt på auksjon.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernenes dramatiske år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer