«Skal vi danse»:

Derfor vinner de «ingenting»

Lørdag kåres vinneren av «Skal vi danse», men vedkommende går tomhendt hjem.

TIL TOPPS: En av disse vil lørdag kveld stå igjen som vinner av «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2
TIL TOPPS: En av disse vil lørdag kveld stå igjen som vinner av «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstens vakreste danseeventyr, «Skal vi danse», nærmer seg slutten og lørdag kveld skal det hele avgjøres og seerne får omsider vite hvem som blir vinneren av den 17. sesongen av «Skal vi danse».

Lørdag etter lørdag denne høsten har vi sett kjendisene slite seg gjennom beinharde uker med dans. Det har vært blod, svette og tårer og en etter en har kjendisene blitt eliminert fra konkurransen.

Til slutt står det to stykker igjen: Blir det Simon Nitsche (28) eller blir det Magnus Moan (38) som går av med seieren?

Det mange imidlertid glemmer er at foruten heder, ære og en gigantisk pokal, er det ingen premie til den beste kjendisdanseren. Hvorfor, tenker kanskje du? Det har vi fått svaret på.

STRAMT: Det er ikke alltid klaff med det samme når kjendisene skal prøve klær til ukens «Skal vi danse»-sending. Det fikk Magnus Moan oppleve. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Vant bil

De mest dedikerte av seerne husker kanskje at det vanket en relativt fin premie tilbake i 2016.

Da lysene var slukket og konfettien var ryddet vekk slapp Eilev Bjerkerud (33), som gikk helt til topps det året, å reise tomhendt hjem. Han slapp til og med å bestille transport - premien den gang var nemlig en bil.

Det var imidlertid den eneste sesongen hvor vinneren fikk en premie, og på spørsmål om hvorfor, svarer TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl følgende:

- Det året hadde vi en ekstern samarbeidspartner som gjorde det mulig å tilby den premien.

SYKESTE: Skal vi danse går i veldig mange land, så vi har sjekket ut det sykeste som har skjedd fra hele verden. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

- Skiller mellom konkurranser

I år blir det imidlertid ikke noen bil på verken Nitsche eller Moan. Foruten danseglede og muligens litt høyere kjendisfaktor, sitter de ikke igjen med noe.

Se og Hør tok kontakt med TV 2 for å høre hvorfor:

- Noen få ganger har vi hatt premie i underholdningsprogram der kjendiser deltar, men vi skiller ofte mellom konkurranser for kjendiser og vanlige folk. Premien for å vinne «Skal vi danse» er rett og slett heder og ære, og en opplevelse for livet, svarer pressesjefen.

«SKAL VI DANSE»: Royane Harkati og Ole Thomas Hanser kysset på parketten forrige lørdag. Nå kommenterer de kysset. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

Premie til en halv million

«Skal vi danse» er et underholdningsprogram der det ikke er mulig for «vanlige folk» å delta, men bare kjendiser.

«Farmen» på TV 2 og «71 grader nord» på TVNorge er imidlertid programmer som både har kjendisversjoner og versjoner hvor vanlige folk kan melde seg på. Vinneren av disse konkurransene får derimot med seg mer enn bare heder, ære og opplevelser i kofferten hjem.

Lasse Matberg (36), som gikk til topps i årets sesong av «Farmen kjendis», vant en bil til nærmere en halv million kroner. Også Henrik Elvestad (48), som vant «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» tidligere i år, fikk også med seg en splitter ny bil. Den hadde en verdi på 514 000 kroner.

GODT SKJULT: Fjorårets sesong av «Maskorama» ble en gedigen suksess. Men ikke alle hintene var like enkle å få øye på. Foto: NRK Vis mer

Uansett om det er premie eller ikke, ser det ut til at kjendisene har hatt en opplevelse for livet. Den store finalen, hvor vinneren til slutt kåres, går på TV 2 lørdag kveld kl. 20:00.

LES OGSÅ: Derfor får vinneren «ingenting»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer