Angelina Jolie og Brad Pitt:

Derfor ville hun skilles

Angelina Jolie har vært taus om hvorfor hun og Brad Pitt gikk fra hverandre. Etter fire år tar hun endelig bladet fra munnen.

AVSLØRER: Frem til nå har det ikke vært bekreftet hvorfor det ble slutt mellom Brad Pitt og Angelina Jolie. Nå kan imidlertid sistnevnte avsløre grunnen. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER: Frem til nå har det ikke vært bekreftet hvorfor det ble slutt mellom Brad Pitt og Angelina Jolie. Nå kan imidlertid sistnevnte avsløre grunnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden smalt en bombe mange ikke hadde sett for seg i Hollywood. Etter to år som mann og kone, 12 som par, fortalte nemlig stjerneparet Brad Pitt (56) og Angelina Jolie (45) at de skulle skilles.

- Jeg er veldig trist over dette, men det som betyr mest nå er at barna våre har det bra. Jeg ber vennlig om at pressen gir dem det spillerommet de trenger gjennom denne vanskelige tiden, sa Pitt i en pressemelding til People.

Siden den gang har begge partene lettet på sløret om skilsmissen her og der, og de har også gått gjennom en svært offentlig skittentøyvask.

Paret, som tilsynelatende var stormforelsket helt frem til bruddet, har så langt ikke avslørt hvorfor de gikk hver til sitt, men nå, fire år senere, tar Angelina endelig bladet fra munnen.

Avslører grunnen til bruddet

I et intervju med Vogue India, gjengitt av blant andre Entertainment Tonight, forteller «Maleficent»-stjernen at beslutningen om å skilles fra ektemannen i stor grad var på grunn av deres seks barn.

- Jeg skilte meg for familien min. Det var det rette å gjøre, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg fokuserer fremdeles på å ta vare på barna. Noen har brukt min stillhet imot oss, og barna leser løgner om dem selv i mediene. Men jeg minner dem på at de vet sannheten og hva som er riktig. Faktisk er de seks veldig modige, veldig sterke unge mennesker.

SEKSBARNSFORELDRE: Angelina og Brad pitt var blant Hollywoods hotteste par før de skilte lag. I løpet av sine år sammen fikk de seks barn. Foto: NTB Scanpix
SEKSBARNSFORELDRE: Angelina og Brad pitt var blant Hollywoods hotteste par før de skilte lag. I løpet av sine år sammen fikk de seks barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er tidligere blitt spekulert på om Pitts alkoholmisbruk var nettopp den berømte dråpen som fikk begeret til å renne over. Kort tid før bruddet, skal Pitt og Jolie ha havnet i en voldsom krangel vedrørende drikkinga hans. Situasjonen oppsto angivelig da de var om bord på et privatfly sammen med barna.

I et intervju før jul gikk 56-åringen langt i å antyde at det fantes sannhet i disse ryktene.

- Jeg hadde latt det gå altfor langt, så jeg fjernet drikkeprivilegiene mine.

Og at barna har fått mye oppmerksomhet de siste årene, er ingen hemmelighet. Da stjerneparet kunngjorde at de skulle gå fra hverandre i 2016, ble det også starten på en lang strid om hvem som skulle få omsorgsretten for deres seks barn.

To år senere, i desember 2018, kom Jolie og Pitt endelig til enighet om omsorgsfordelingen, noe som også skal ha påvirket forholdet deres til det bedre.

Ville ikke ha barn

Eksparet har barna Maddox (18), Pax (16), Zahara (15), Shiloh (14) og tvillingene Knox og Vivienne (11) sammen, og tidligere har 45-åringen fortalt at morsrollen aldri var noe hun drømte om. I 2016 innrømmet nemlig Jolie at hun aldri ønsket seg barn.

- Jeg hadde ikke lyst til å gå gravid. Jeg satt aldri barnevakt. Jeg så aldri på meg selv som en mor, fortalte hun den gang ifølge People.

Det var først i 2001, året hun spilte inn actionfilmen «Lara Croft: Tomb Raider» i Kambodsja, at ting begynte å forandre seg for skuespilleren - som gjennom hele oppveksten hadde følt en slags tomhet inni seg.

- Kambodsja endret meg og perspektivet mitt. Jeg innså at det var så utrolig mye om historie jeg aldri hadde lært på skolen, og så mye om livet jeg ikke forsto. Dette gjorde meg veldig ydmyk, fortsatte hun.

Opplevelsen fikk henne til å bli Goodwill Ambassadør for FN, og på en ny tur til landet dukket morsinstinktet overraskende opp mens hun lekte med noen skolebarn.

- Plutselig ble det helt klart for meg at sønnen min befant seg et eller annet sted i dette landet, avsluttet hun.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: Parets harde kamp for kjærligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer