Prins Harry og Meghan Markle:

Derfor vil ikke prins Harry og Meghan ha bryllupsgaver

Oppfordrer folket til å donere penger.

ØNSKER IKKE GAVER: Meghan Markle og prins Harry har en helt spesiell oppfordring til folket og gjestene i bryllupet sitt. Foto: NTB Scanpix
ØNSKER IKKE GAVER: Meghan Markle og prins Harry har en helt spesiell oppfordring til folket og gjestene i bryllupet sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Om drøye fem uker ringer kirkeklokkene, når prins Harry (33) den 19. mai skal gi sitt «ja» til sin utkårede, den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36), kjent fra tv-serien «Suits».

I anledning den store dagen, som blir en av de største begivenhetene dette året, har det med jevne mellomrom blitt delt informasjon om bryllupet.

Det er forventet at både kongelige og andre celebriteter vil gjeste bryllupet for å feire Harry og Meghan. Derimot ser det ikke ut til at gjestene trenger å tenke så mye på hva de skal gi de nygifte i bryllupsgave.

I en pressemelding opplyser nemlig det britiske kongehuset at brudeparet ikke ønsker seg gaver, verken fra gjester eller folket.

Derimot oppfordrer de to turtelduene til at de som ønsker å gratulere dem, skal donere penger til veldedige formål. I den anledningen har de valgt ut syv organisasjoner som de ønsker å støtte opp om. Kongehuset spesifiserer at verken Harry eller Meghan har et privat forhold til organisasjonene de har valgt.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Vil dele

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at det ikke er uvanlig at medlemmer av kongefamilien velger denne retningen ved store begivenheter.

- De fleste kongelige har mer enn nok av både gods og gull. Det er bra at de også tenker på andre på en slik dag. Prins Harry og Meghan Markle er generelt sosialt engasjert, og tar på den måten opp arven etter Diana, sier hun.

Til tross for at prinseparet har uttrykket et ønske om å ikke motta gaver, forteller Vagle at de trolig likevel vil få noen spesielle gaver.

- Brudeparet kommer nok til å få presanger fra venner og familie uansett, men dette er en fin måte å samle inn penger til et godt formål og gi ekstra oppmerksomhet til de ulike organisasjonene de har pekt ut.

Kongehuseksperten ser likheter mellom Harry og Meghan og vårt eget kronprinspar, kronprins Haakon (44) og kronprinsesse Mette-Marit (44).

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit giftet seg sto blant annet norsk kunst og design på ønskelisten, men de ønsket også at selve folkegaven skulle være penger til det som da het Kronprinsparets humanitære fond, forteller hun.

De syv organisasjonene Harry og «Suits»-stjernen har valgt er Children's HIV Association, Crisis, Myna Mahila Foundation, Scotty's Little Soldiers, StreetGames, Surfers Against Sewage og The Wilderness Foundation UK.

- Prins Harry og Meghan Markle er svært takknemlige over den positive responsen de har fått på kunngjøringen av sin forlovelse. De ønsker derfor at så mange som mulig skal kunne dra nytte av folkets sjenerøsitet, heter det blant annet i pressemeldingen fra det britiske kongehuset.

LES OGSÅ: Nå angrer han bittert på dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer