NY JOBB: Siri Kalvig (47) har tatt et bevisst valg med å trekke seg fra rampelyset. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
NY JOBB: Siri Kalvig (47) har tatt et bevisst valg med å trekke seg fra rampelyset. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Siri Kalvig:

Derfor vil hun ikke tilbake til værjobben

Dette er «Vær-Siri» sin nye jobb.

Publisert

Siri Kalvig (47) er definitivt ferdig som «Vær-Siri». Nå skal hun tenke enda større med fokus på energi og miljø. Hun ble nylig ansatt som administrerende direktør i det statlige investeringsfondet Nysnø Klimainvesteringer AS.

Storm-gründeren ble raskt en av landets mest omtalte kvinner, da hun slo gjennom som værmelder i 1992.

Mens hun var værdame på TV 2, studerte hun ved geofysisk institutt på Universitetet i Bergen.

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller 47-åringen at hun relativt fort innså at jobbmulighetene innen astrofysikk var begrenset, og hoppet over til meteorologistudiet.

- TV 2-jobben har påvirket alt jeg har gjort siden. Det var en veldig fin pionérånd der. En sånn «alt er mulig»-holdning man må ha opplevd for å skjønne var mulig.

Ville jobbe med «The Big Bang»

Hun hadde tidlig store karrieredrømmer.

- Jeg ville jobbe med astrofysikk. Hvorfor vi er her, hvor kommer vi fra, hvor går vi, «The Big Bang» - De store spørsmålene, forteller hun til Dagbladet.

Nå tar hun fatt på ny jobb med et stort ansvar. Nysnø Klimainvesteringer AS har som oppdrag å gjøre investeringer som direkte eller indirekte bidrar til å redusere klimagassutslipp.

Drømmejobben til Siri er ifølge Dagbladet å lede det nyopprettete statlige investeringsfondet Nysnø Klimainvesteringer AS, som tidligere het Fornybar AS.

Lei av sin egen stemme

Som administrerende direktør i det statlige investeringsfondet Fornybar AS, skal Siri ha sitt hovedsete i Stavanger. Det passer bra ettersom det er der hun bor med ektemannen Kjell-Erik Østdahl, døtrene Sara (19), Silje (15), Lilly (6) og hunden Tinka.

I 2014 betalte de 20 millioner for drømmehuset på Eiganes i Stavanger. Dette var på det tidspunktet Stavangers dyreste bolig.

I et tidligere intervju med Dagbladet Pluss har hun fortalt at hun bevisst trakk seg unna rampelyset.

Saken fortsetter under.

KRITISERES: Været-programleder Eli Kari Gjengedal sender fra Kroatia denne uka, og får hard medfart av medieviter etter dette intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg hadde uttalt meg så mye at jeg til slutt var lei av min egen stemme og av å gjenta meg selv. Jeg fikk et enormt behov for å fornye substansen. Jeg har hatt lyst til å ta doktorgrad lenge, men ikke turt å si det høyt.

Til tross for at hun selv hevder hun hadde et snev av dysleksi da hun gikk på skolen, har hun nå skrevet en doktorgradsavhandling om vindkraft og hvilken effekt bølger har på vindturbiner til havs.

Men at man har mye kunnskap rundt et tema, er ikke alltid godt nok for TV-bransjen. Hun husker godt det ekstreme utseendefokuset som rådet i begynnelsen av TV-karrieren.

- Ja, mye større enn jeg forsto. Det var liksom litt eksotisk med en kvinnelig værmelder som hadde lyst hår og tok seg ok ut, har Kalvig tidligere uttalt til Dagbladet.

LES OGSÅ: Nå er Katarina Flatland gift
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer