Trine Lise Olsen:

Derfor vil hun ikke ha egne barn

Komikeren er åpen om at hun ikke ønsker egne barn.

FRIVILLIG BARNLØS: Komiker Trine Lise Olsen har vært åpen om at hun ikke ønsker egne barn. Foto: Privat
FRIVILLIG BARNLØS: Komiker Trine Lise Olsen har vært åpen om at hun ikke ønsker egne barn. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I begynnelsen av mai ble det kjent at komiker Trine Lise Olsen (44) hadde funnet lykken på datingappen Tinder. Til Se og Hør kunne hun fortelle at de to dater, men ikke offisielt er kjærester ennå.

- Vi slettet Tinder sammen. Så får vi se, det er jo tidlig, men så langt er det veldig, veldig hyggelig. Vi er sånn tullete forelska, sånn at jeg blir flau av meg selv, innrømmet hun i begynnelsen av mai.

View this post on Instagram

Thank you #Tinder ♥️

A post shared by Trine Lise Olsen (@trinelisethelap) on

Nå, over en måned senere, kan hun røpe overfor Se og Hør at hun fremdeles har et godt øye til Tinder-matchen som hun har valgt å kalle «BT». Til tross for at forholdet er nokså ferskt, innrømmer hun at flere seriøse samtaler har blitt tatt, også hva gjelder barn.

44-åringen har nemlig tidligere vært åpen om at hun ikke ønsker barn, et valg hun har måttet være ærlig om også på date.

Ikke forandret seg

Det var i et intervju med KK tidligere i år at komikeren snakket åpent ut om hvorfor hun ikke ønsker å bære frem et barn. Det hele skal ha startet med hennes eget forhold til seg selv.

Til magasinet fortalte hun om en stemme som konstant fortalte at hun ikke var bra nok, pen nok og tynn nok. Den selvdestruktive tankegangen fikk 44-åringen til å ikke ønske å utsette noen andre for å ligne på henne.

Etter hvert skiftet fokuset over til å heller ønske å pleie sin egen psyke fremfor å sette et barn til verden.

BARNLØS: Else Kåss Furuseth blir med når Jannike skal gjennomføre kunstig befruktning i Danmark i hennes nye serie «Else om barn». Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Hun utelukket derimot ikke å ta del i en annens barns liv.

- Jeg har tenkt tanken på fosterbarn før og kunne gjerne blitt stemor, men akkurat nå er jeg altfor glad i det livet jeg har til at jeg kunne levd med den «hente/bringe-logistikken» i hverdagen. Jeg har ikke lyst på egne barn, fortalte hun til KK.

Det biologiske er ubetydelig

I etterkant av intervjuet med KK har Olsen som nevnt møtt en mann - dette til tross for at tanken om kjæreste tidligere har gjort henne uvel. Mannen hun nå har møtt har også barn, men overfor Se og Hør forteller komikeren at det slett ikke er et problem.

- Jeg er jo åpen for at menn kan ha barn. Det er ikke slik at jeg hater barn bare fordi jeg ikke vil ha egne, sier hun.

Olsen har tidligere vært åpen om at tiden som barn var preget av mye flytting og omsorgsfravær. Til slutt havnet hun likevel hos en hun omtaler som «verdens beste fostermor». Dette fikk henne til å innse at det ikke nødvendigvis er det biologiske som bestemmer hvor høyt du elsker.

- Det har ingenting med blod å gjøre, det handler om kjærlighet og omsorg og tid. Det er det som er familie. Det hjelper ikke med blod hvis de ikke bryr seg om deg eller er glad i deg. Familie for meg er noe godt og trygt og bra. Og da er ikke det biologiske som betyr noe, sier hun.

Opplever det stressende

Olsen forteller at hun fra tidlig i datingfasen med mannen hun nå har funnet tonen med, var åpen om at hun ikke ønsker egne barn. Slik har det vært på de fleste datene hun har gått på opp gjennom årene.

View this post on Instagram

Oss🥰

A post shared by Trine Lise Olsen (@trinelisethelap) on

- Det spørsmålet kommer jo så utrolig raskt opp nå i forhold til da man var yngre. Det er jo noe jeg har måttet si ekstremt tidlig når jeg har datet, fordi det er et så stort spørsmål, sier hun.

44-åringen legger ikke skjul på at det ikke alltid føles så bra å måtte snakke om et så seriøst tema i begynnelsen av første date, og erkjenner at det til tider har vært en stressfaktor.

Frivillig barnløs

En ting som er sikkert er at Olsen ikke er alene i valget om å ikke få barn. Blant dem som har snakket høyest om tematikken er influenser og blogger Kristin Gjelsvik (33), som i flere år var fast bestemt på at hun ikke skulle bli mamma.

For Gjelsvik var det imidlertid andre tider i vente, da hun på slutten av sommeren 2018 kunne feste blikket på en positiv graviditetstest - til både henne og forloveden Dennis Poppe Thorsens (28) store overraskelse.

Resultatet av det hele var enda mer overraskende. 33-åringen opplevde nemlig en omstilling i egne tanker da hun fikk vite at hun ventet barn, og bestemte seg for å beholde barnet. April i fjor kom sønnen Falk til verden, og hun har tidligere uttalt til Se og Hør at hun nå ønsker seg en stor familie.

ABORT: Kristin Gjelsvik hadde egentlig ikke tenkt til å få barn. Derfor ombestemte hun seg. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Viafree, Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Tenk å gå fra å ikke ønske seg barn, til å ha lyst på et helt fotballag! Han er det fineste vi har og vi elsker ham jo høyere enn himmelen. Så ja, nå har jeg lyst på fler, sa Gjelsvik.

LES OGSÅ: Åpner opp om tiden etter hiv-avsløringen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer