Gunhild Stordalen:

Derfor vil hun ikke ha barn

- Jeg ville følt meg mislykket.

ÅPNER OPP: Gunhild Stordalen forteller åpenhjertig hva som er grunnen til at hun ikke vil ha barn. Foto: Agnete Brun / TV 2

ÅPNER OPP: Gunhild Stordalen forteller åpenhjertig hva som er grunnen til at hun ikke vil ha barn. Foto: Agnete Brun / TV 2

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helgen ledet Dorthe Skappel (59) sin siste sending som programleder i «God kveld Norge», og i den anledning hadde hun ingen ringere enn lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen (43) som gjest.

NY SERIE: «Gunhilds kamp» - dokumentarserie om Gunhild A. Stordalen både privat og på jobb på TV 2 Play. Video: TV 2 Vis mer

Stordalen er for øvrig nå aktuell med sin egen dokumentarserie på TV 2, «Gunhilds kamp».

I intervjuet kommer Skappel blant annet inn på noe mange kan oppleve som et sårbart tema - nemlig det å få eller ikke få barn, og Stordalens valg om ikke å ville ha barn. Det skriver TV 2.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

- Helt utslitt

43-åringen forteller at hun allerede som 17-18-åring visste at hun ikke ville ha barn i fremtiden. Hun forteller at faren var mye på fjellet i helgene, og at han er en person som trenger mye rom og frisk luft for å være lykkelig. Noe også moren hennes var fullt klar over, ifølge Gunhild.

Videre følger hun opp med at det var moren som stort sett hadde ansvaret for barna. Men til tross for at det var avklart på forhånd, bet hun seg likevel merke i hvor sliten moren faktisk var.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

- Hun skulle sjonglere tre barn og en praksis, og hun var helt utslitt. Jeg husker fra jeg var 8-9 år til 14-15 så gråt hun på sofaen rundt høytider fordi hun var så sliten.

Det gjorde sterkt inntrykk på Gunhild. Og etter hvert forsto hun at det ikke passet seg å få barn med tanke på hennes mål og ambisjoner i livet.

- Følt meg mislykket

Stordalen følger opp med at hun tror hun ville følt seg mislykket dersom hun en dag skulle fått barn.

- Jeg kjenner meg selv godt, og jeg tror jeg ville stått i en spagat, og følt meg mislykket. Både med det jeg prøver å oppnå, og i forhold til hvor til stede jeg kan være for noen andre, forteller hun, og fortsetter:

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

- Jeg mener at dersom man velger å få barn så er det det aller viktigste oppdraget du har i livet. Da må du sette de små menneskene foran deg selv i veldig mange tilfeller.

Til tross for at barn er uaktuelt, legger hun imidlertid ikke skjul på at det helt sikkert kan være trist når hun nærmer seg 60-årene, og må spørre søsknene om hun kan komme på besøk.

LES OGSÅ: Tar grep: - En av de kjipeste dagene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer