Derfor vil FBI snakke med Celina Midelfart

Celina Midelfart er å finne på Jeffrey Epsteins passasjerlister.

REISTE MED EPSTEIN: Celina Midelfart er blant navnene på passasjerlisten til Jeffrey Epsteins privatfly. Her er Midelfart avbildet med Donald Trump, som hun ble koblet til året etter flyturene med Epstein. Foto: NTB Scanpix
REISTE MED EPSTEIN: Celina Midelfart er blant navnene på passasjerlisten til Jeffrey Epsteins privatfly. Her er Midelfart avbildet med Donald Trump, som hun ble koblet til året etter flyturene med Epstein. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske prins Andrew (59) kan trygt sies å ha vært i sentrum av en enorm mengde nyhetsoppslag de siste ukene, da vennskapet hans med milliardæren Jeffrey Epstein er blitt grundig undersøkt. Epstein ble i august funnet død på fengselscellen sin i New York - og han sto tiltalt for både menneskehandel og overgrep.

Epstein skal blant annet ha fløyet 17 år gamle Virginia Giuffre (da Roberts, journ. anm.) til London for å ha sex med prinsen, noe både han og kongehuset alltid har nektet for.

Den britiske prinsen var imidlertid ikke den eneste av Epsteins bekjentskaper med stjernestatus.

Midelfart fløy med Epstein

Epstein var kjent for sitt mektige nettverk. USAs tidligere president Bill Clinton (73) tok mange turer med flyet hans, «Lolita Express», og også USAs nåværende president, Donald Trump (73), skal ha vært en del av milliardærens omgangskrets.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Nylig ble det også kjent at kronprinsesse Mette-Marit (46) har møtt Epstein ved flere anledninger, noe hun har gått ut og beklaget.

MØTTE EPSTEIN: Se og Hør skriver at Celina Midelfart flere ganger fløy med Jeffrey Epsteins privatfly. Faksimile: Se og Hør
MØTTE EPSTEIN: Se og Hør skriver at Celina Midelfart flere ganger fløy med Jeffrey Epsteins privatfly. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Nå kan Se og Hør avsløre at Celina Midelfart (46) har vært Epsteins gjest i hans privatfly, ovennevnte «Lolita Express», ved flere anledninger. Ukebladet viser i sin tirsdagsutgave til passasjerlister som viser Celina Midelfarts turer.

Den første turen skal ha funnet sted i aygust 1996, da Midelfart var 23 år gammel. Turen gikk fra New York til Palm Beach i Florida, der Epstein hadde et feriehus. Av passasjerlistene kommer det frem at de to var de eneste passasjerene.

Epstein flyr på sin side videre til en ny destinasjon, før han og Midelfart gjennomfører samme reiserute igjen fire uker senere, i september.

Celina Midelfart ønsker ikke å kommentere saken overfor Se og Hør.

I en melding til DN forteller Midelfart at hun hadde penger plassert hos Bear Sterns under hans ansvar på midten av 90-tallet da hun studerte i New York.

- Han inngikk i en felles forretningsmessig bekjentskapskrets. Jeg har ikke hatt noe med ham å gjøre siden 96/97, heter det videre i meldingen fra Midelfart.

FLERE TURER: Ifølge passasjerlistene skal Celina Midelfart flere ganger ha reist sammen med Jeffrey Epstein. Det er ikke kjent om de oppholdt seg på destinasjonene sammen. Foto: NTB Scanpix
FLERE TURER: Ifølge passasjerlistene skal Celina Midelfart flere ganger ha reist sammen med Jeffrey Epstein. Det er ikke kjent om de oppholdt seg på destinasjonene sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

FBI vil ha kontakt

I forbindelse med at amerikanske påtalemyndigheter nå etterforsker Epstein-skandalen, ønsker de kontakt med alle som har hatt noe med Epstein å gjøre gjennom årene.

Dette gjelder også de som har vært passasjerer på «Lolita Express», og dermed er Midelfart interessant. Til Se og Hør forteller FBI at de ønsker å opprette kontakt med 46-åringen.

MED DONALD TRUMP: Celina Midelfart har flere berømte bekjentskaper. Her er hun avbildet med USAs nåværende president, Donald Trump, tre år etter at hun var passasjer i Epsteins privatfly. Foto: NTB Scanpix
MED DONALD TRUMP: Celina Midelfart har flere berømte bekjentskaper. Her er hun avbildet med USAs nåværende president, Donald Trump, tre år etter at hun var passasjer i Epsteins privatfly. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- FBI ønsker å snakke med Celina Midelfart. Vi prøver fortsatt å spore opp informasjon om Epstein, sier en agent til Se og Hør.

Kronprinsessen beklager

Som nevnt har også kronprinsesse Mette-Marit hatt kontakt med og møtt nå avdøde Jeffrey Epstein. Det skrev Dagens Næringsliv mandag.

Kronprinsessen skal ha møtt Epstein ved en rekke anledninger, flere år etter at han tilsto og sonet for en rekke seksuelle overgrep.

Hun beklager nå disse møtene:

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, uttalte hun via Slottet.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt en mindreårig jente for seksuelle tjenester, noe han sonet 13 måneder for. Han inngikk da et hemmelig forlik, og unngikk på den måten det som i verste fall kunne blitt en livstidsdom. Tidligere i år ble han siktet for menneskehandel og overgrep mot jenter og kvinner. Han tok sitt eget liv i varetekt i august.

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer