Andrea Badendyck:

Derfor vil «Farmen»-Andrea gi seg som blogger

- Jeg har det bedre med meg selv nå, enn da jeg hadde 35 000 daglige lesere.

METT: Andrea Badendyck (23) har tjent mer penger enn de fleste på hennes alder. Likevel ønsker hun å legge sin mest innbringende virksomhet på hylla. Her hjemme i Oslo. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
METT: Andrea Badendyck (23) har tjent mer penger enn de fleste på hennes alder. Likevel ønsker hun å legge sin mest innbringende virksomhet på hylla. Her hjemme i Oslo. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Etter at Andrea Badendyck (23) publiserte sitt første blogginnlegg som 13-åring, tok det ikke lange tiden før hun klatret opp til toppsjiktet av Norges mest leste blogger.

Fem år senere var hobbyen for lengst blitt et levebrød, der den unge oslojenta kunne tjene opp mot 100 000 kroner i måneden på å dele hverdagsglimt med en stadig voksende følgerskare.

Til tross for at bloggvirksomheten skaffet henne både rikdom og berømmelse, har mye forandret seg siden den gang. I dag er 23-åringen langt fra like aktiv og omtalt i bloggosfæren, og er mindre opptatt av å klore seg fast på topplisten.

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆR: Andrea Badendyck var lenge en av landets største bloggere. Nå har pipa fått en annen lyd. Her med pomeranian-hunden Molly. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
POPULÆR: Andrea Badendyck var lenge en av landets største bloggere. Nå har pipa fått en annen lyd. Her med pomeranian-hunden Molly. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Blogget på fulltid

- Jeg er veldig lei av hverdagen min, det har jeg egentlig vært i flere år nå, erkjenner Badendyck overfor Se og Hør.

Denne høsten har 23-åringen vært å se i et av landets mest sette realityprogram, «Farmen», der hun er kommet til den sjuende innspillingsuken. Selv om det er lett å tenke at hun dukket opp i programmet for å skaffe publisitet rundt egen person, avviser bloggeren at det er dét det handler om.

- Jeg er klar over at det ligger et potensiale der, og ser at deltakelsen påvirker trafikken både på bloggen og i sosiale medier. For meg var det riktignok opplevelsen som lå i tankene da jeg meldte meg på «Farmen». Alt annet er egentlig uvesentlig, sier hun.

Lenge trodde Badendyck at bloggkarrieren ville gjøre henne lykkelig. Da 23-åringen gikk på videregående, sluttet hun til og med på skolen for å være blogger på fulltid.

Skattesmell ble vendepunkt

Etter hvert som dagene ble like, kjente hun riktignok at mye manglet.

- Jeg hadde ingen rutiner og hverdag, slik som andre rundt meg. Det var en kjip tid der jeg satt mye hjemme, og følte at livet mitt var litt meningsløst. Jeg merket ikke forskjell på hverdag og helg, fortalte Badendyck da Dagbladet snakket med henne for tre år siden.

GÅRDSREALITY: Andrea Badendyck er fortsatt blant de gjenværende deltakerne på årets «Farmen»-gård. Her med meddeltakerne Nikolai Aspen (23) og Tonje Frøystad Garvik (29). Foto: Alex Iversen / TV 2
GÅRDSREALITY: Andrea Badendyck er fortsatt blant de gjenværende deltakerne på årets «Farmen»-gård. Her med meddeltakerne Nikolai Aspen (23) og Tonje Frøystad Garvik (29). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Den gang hadde bloggeren akkurat fortalt leserne sine om den uforutsette millionregningen som hadde dumpet ned i postkassa. Skatteetaten hadde nemlig gått gjennom Badendycks bloggarkiv gjennom flere år, og funnet ut at verken annonseinntekter eller gaver fra produsenter var skattet av.

For Badendyck ble skattesmellen utrolig nok et vendepunkt, etter at hun, over en lengre periode, hadde latt forbruket gå over stokk og stein.

- Jeg ble ferdig med nedbetalingsplanen sommeren 2016, så dette føles mer fjernt for meg nå. Men det er ingen tvil om at jeg fikk meg en stor lærepenge, og jeg kommer aldri til å gjøre den samme feilen igjen, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

Savner rutiner

Selv om 23-åringen fortsatt tjener penger på å blogge, er hun ikke i tvil om at hun kommer til å finne en annen karrierevei.

- Jeg er kjempelei av å ha en fri hverdag og være min egen sjef - og savner å ha en arbeidsplass å gå til. Jeg trenger flere rutiner i livet mitt, der jeg kan kjenne på å være sliten, møte flere mennesker og måtte stå opp tidlig, sier Badendyck.

Parallelt med at 23-åringen søker forandring i hverdagen, mangler hun også inspirasjon til å blogge.

- Det jeg vil fortelle om privatlivet har jeg allerede delt, og jeg har ikke lenger et ønske om å være så fremtredende i rampelyset. Jeg har det bedre med meg selv nå, enn da jeg hadde 35 000 daglige lesere, sier hun, og fortsetter:

- Jeg synes det er befriende å slippe presset om å hele tiden måtte gi noe av seg selv. Du er nødt til å skrike stadig høyere i denne bransjen, og det har jeg ikke behov for.

Vil studere

Målet er å returnere til skolebenken, kanskje til sykepleierstudiet, neste år.

- Jeg har lyst til å oppleve studentlivet, og ikke minst ha en utdannelse som jeg kan lene meg på. Penger gjør meg ikke lykkelig, jeg vil heller ha en givende jobb, sier hun.

Som følge av å ha vært et kjent navn i bloggverdenen, har Badendyck en Instagram-konto som teller i overkant av 150 000 følgere. Denne planlegger hun riktignok å ta vare på i framtiden.

- Det er en inntektskilde som, sammenliknet med bloggen, ikke krever like mye innsats. Jeg kommer til å holde på med sosiale medier ved siden av, men hadde blitt gæren av å ikke gjøre noe mer, sier hun.

LES OGSÅ: Slik oppsto romansen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer