Kardashian:

Derfor vil de ikke støtte Caitlyn

Caitlyn Jenner har lansert sin guvernør-kampanje, men Kardashian-familien har holdt seg tause.

INGEN OFFENTLIG STØTTE: Kardashian/Jenner-familien kommer ikke til å offentlig gi sin støtte til Caitlyns valgkampanje. Foto: Marion Curtis / Starpix / REX / NTB
INGEN OFFENTLIG STØTTE: Kardashian/Jenner-familien kommer ikke til å offentlig gi sin støtte til Caitlyns valgkampanje. Foto: Marion Curtis / Starpix / REX / NTB Vis mer
Publisert

Fredag lanserte Caitlyn Jenner (71) kampanjen sin for å stille til valg som guvernør i California.

«California har vært mitt hjem i nesten 50 år. Jeg kom hit fordi jeg kjente at alle, uavhengig av bakgrunn eller posisjon i livet, kunne gjøre drømmene deres til virkelighet», står det på nettsiden til kampanjen.

Med det skal hun altså utfordre nåværende guvernør, demokratiske Gavin Newsom. Jenner tilhører den republikanske fløyen.

Ulike politiske ståsteder

To døgn senere er det fortsatt stille fra Kardashian/Jenner-familien. Ingen av dem har uttalt sin støtte til Kris Jenners (65) tidligere ektefelle offentlig.

Kjendisnettstedet TMZ skriver at ingen av dem kommer til å offentlig støtte kampanjen, eller bidra i valgkampen til Caitlyn.

Det skal skyldes at de ikke støtter hennes politiske synspunkter. Kilder sier til TMZ at de ble varslet på forhånd om kampanjen, og at Caitlyn ikke forventet at de skulle stille opp i hennes ærend.

KLAR FOR VALG: Caitlyn Jenner vil bli guvernør i California. Foto: Matt Baron/REX/NTB
KLAR FOR VALG: Caitlyn Jenner vil bli guvernør i California. Foto: Matt Baron/REX/NTB Vis mer

Kardashian/Jenner-familien har vært tilbakeholdne med å dele sine politiske standpunkter, men de skal ifølge nettstedet ha hatt problemer rundt Caitlyns politiske synspunkter i årevis.

Tidligere var hun imot homofilt ekteskap, men dette har hun siden støttet. Det skal likevel ha skapt splittelse i familien.

Vanskelig skilsmisse

Kim Kardashian (40) er den som har vært mest politisk aktiv i familien, og blant annet engasjert seg stort for fengselsreformen. Blant annet har hun vært i flere møter med tidligere president Donald Trump (74) om benåding av livstidsfanger.

Hun har likevel aldri gått ut med om hun tilhører den demokratiske eller republikanske fløyen, og ikke engang da hennes daværende ektemann Kanye West (43) stilte som president, støttet hun kampanjen hans offentlig.

INGEN POLITIKKSTØTTE: Til tross for at Caitlyn har et godt forhold til Kardashian-familien, kommer de ikke til å støtte valgkampen hennes. Foto: Jamie McCarthy/Getty/NTB
INGEN POLITIKKSTØTTE: Til tross for at Caitlyn har et godt forhold til Kardashian-familien, kommer de ikke til å støtte valgkampen hennes. Foto: Jamie McCarthy/Getty/NTB Vis mer

Det skal ifølge TMZ også være vanskelig for familien etter Caitlyn og Kris' skilsmisse, og ingen ønsker derfor å havne i midten av konflikten.

Familien skal likevel ikke ha noen planer om å gi offentlig støtte til noen andre kandidater, inkludert nåværende guvernør i California, Gavin Newsom, som er demokrat.

Bruker Trump-rådgiver

Caitlyn var en tydelig Trump-velger da kan kom til makten i 2016, men dette endret seg brått i 2018. Da trakk nemlig den daværende presidenten tilbake rettigheter for transpersoner, noe som førte til at Caitlyn trakk støtten.

Hun er selv verdens mest kjente transkvinne etter at hun kom ut i 2015, og har i ettertid blitt en frontfigur for LGBTQ+-samfunnet.

SJOKKDELTAKER: Det var til alles store overraskelse da det ble avslørt av «Phoenixen» i amerikanske «Maskorama» var Caitlyn Jenner. Video: Se og Hør. Vis mer

På forsiden av Vanity Fair, med tittelen «Call me Caitlyn», offentliggjorde hun sitt nye liv. Hun har også hatt en egen tv-serie og gitt ut bok, men i det siste har det vært stille rundt henne.

Nå ønsker hun altså å fokusere på politikken.

Til tross for at hun tok avstand fra Trump, velger hun å ta med seg flere av hans tidligere rådgivere i sin guvernør-kampanje. Blant dem er Steven Cheung, som også jobbet på tidligere California-guvernør Arnold Schwarzeneggers kampanje i 2003.

LES OGSÅ: USA-valget: Holdt ikke løftene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer