Helene Olafsen

Derfor vet de ikke kjønnet

Helene Olafsen åpner seg om svangerskapet.

VENTER I SPENNING: Nylig kunngjorde Helene Olafsen og Jørgen Nilsen at de skal bli foreldre. Et par detaljer gjenstår derimot. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VENTER I SPENNING: Nylig kunngjorde Helene Olafsen og Jørgen Nilsen at de skal bli foreldre. Et par detaljer gjenstår derimot. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke valgte Helene Olafsen (29) å avsløre for det norske folk at hun venter sitt første barn. Det var under innspillingen av den aller første episoden av «Senkveld» at Olafsen valgte å dele den hyggelige nyheten, som tok både publikum og makker Stian Blipp (29) på senga.

- Det er en ting jeg gleder meg eksepsjonelt til. Noe jeg ikke sagt til deg, som jeg tror du kommer til å bli glad for. Jeg er gravid, avslørte en gråtkvalt Olafsen overfor Blipp, som ble svært overrasket over kunngjøringen.

Det er kjæresten Jørgen Nilsen (29) programlederen venter barn med. De to bekreftet forholdet sitt i fjor høst, etter at de ble kjent da de danset seg til seier i 2017s utgave av «Skal vi danse».

Røper termindato

Den hyggelige avsløringen om familieforøkelsen har sørget at Olafsens innboks nå er stappet til randen med gratulasjoner og spørsmål, og for å nå så mange som mulig, har hun nå valgt å svare på noen spørsmål på sin Instagram-story.

Der har hun blant annet valgt å avsløre når den lille babyen etter planen skal melde sin ankomst.

- Jeg har fått uendelig mange spørsmål om graviditet. Jeg er ikke noe orakel, men jeg kan jo svare på det jeg vet. Det jeg vet, som er foreløpig estimert, er at jeg er i uke 15. Det vil si at jeg har termin 10. mars. Det har jeg skjønt at mange av dere har også, for det virker som hele Norge skal ha baby samtidig, forteller hun i videoen, som altså er delt med Olafsens 178 000 følgere.

VÅRBABY: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen blir etter planen foreldre i starten av mars. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VÅRBABY: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen blir etter planen foreldre i starten av mars. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Ifølge Norsk Helseinformatikk er fosteret omtrent 12 centimeter fra topp til tå i 15. uke, og det veier rundt 100 gram. Stadig flere systemer har kommet i funksjon, og nervesystemet har blant annet begynt å fungere.

Det gjenstår derimot fortsatt mye utvikling igjen, og fram til mars vil nok Olafsen merke at både barnet og magen blir større. Det blir utvilsomt spennende, også fordi hun på sikt kan få vite hvilket kjønn barnet har.

I prinsippet hadde det vært mulig å få vite det nå, men ting gikk galt på ultralyd:

- Jeg vet ikke om det er gutt eller jente, fordi på tidlig ultralyd lå babyen med beina i kryss og med navlestrengen i mellom, så de kunne ikke se noe, forklarer hun, og tilføyer at hun framover gjerne vil svare på flere spørsmål fra fansen vedrørende svangerskapet.

Ifølge Jordmordklinikken kan navlestrengen og beinas posisjon gjøre det vanskelig å se hvilket kjønn barnet har, men babyen flytter mye på seg under svangerskapet, så de vil trolig ikke leve i usikkerhet lenge.

KLEINT: Helene Olafsen blir utfordret av Mads Hansen og må på en rekke dates i ukens «Senkveld». Det mennene ikke visste, var at det hele var skjult kamera. Video: TV 2 Vis mer

Slik reagerte de

De vordende foreldrene har tidligere avslørt overfor Se og Hør at de ikke har snakket om hva barnet skal hete.

- Vi kan jo kalle det «Rumba» eller «Jive», fleipet Jørgen Nilsen, hvorpå det kom et lattermildt, men kontant «nei» fra Olafsen.

Sistnevnte forklarte at svangerskapet så langt har vært nytt, og «litt rart».

- Jeg har vært litt kvalm. Det har vært mye følelser og mye søvn. Det har vært rart og fint, sa Olafsen.

PROGRAMLEDERPAR: Helene Olafsen og Stian Blipp er gode venner og kolleger. Blipp er svært glad for at Olafsen nå venter sitt første barn med kjæresten Jørgen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PROGRAMLEDERPAR: Helene Olafsen og Stian Blipp er gode venner og kolleger. Blipp er svært glad for at Olafsen nå venter sitt første barn med kjæresten Jørgen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Hvordan reagerte du da du fant ut at du er gravid?

- Jeg ble jo selvfølgelig veldig glad. Det er jo en vanvittig gave. Men jeg ble også litt perpleks, på en måte. Det er så stort at jeg kanskje ikke klarte å ta det inn helt med en gang, det er jo sikkert en grunn til at man skal gå gravid i ni måneder. Man skal kjenne på det, bli vant til det og forberede seg, sa Olafsen.

Helene Olafsen røpet at hun fortalte den gledelige nyheten til kjæresten på en noe utradisjonell måte - og at det ikke var særlig romantisk.

- Jeg ropte det ned trappa. Jeg sa: «Jøøøørgen!».

Nilsen forsto hva som skulle komme da han hørte kjæresten rope.

- Da hun ropte skjønte jeg vel litt hva det var.

- Jeg ble kjempeglad. Det er vanskelig å ta inn over seg, som Helene sier. «Skjer dette nå?» liksom. Vi har jo snakket om det og gledet oss veldig til det skulle skje, har han uttalt.

LES OGSÅ: Dette reddet forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer