Marianne Jemtegård:

Derfor ventet hun med å dele babynyheten

Marianne Jemtegård stortrives i rollen som nybakt mamma.

BLE MAMMA: Marianne Jemtegård har vært mamma i en drøy uke og stortrives med sitt nye liv. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
BLE MAMMA: Marianne Jemtegård har vært mamma i en drøy uke og stortrives med sitt nye liv. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert

For en drøy uke siden ble «God Morgen Norge»-stylist og moteekspert Marianne Jemtegård (39) mamma før første gang, da hun og samboeren Zinho Alves fikk en liten datter sammen.

Den glade nyheten delte Marianne selv med følgerne sine på Instagram. Det gjorde hun med et bilde av den vakre jenta, til følgernes store begeistring.

- Var et hint

Mange ventet spent på nyheten, ettersom Marianne tidligere har vært åpen om både keisersnitt og datoen den lille jenta skulle komme til verden.

39-åringen valgte derimot å vente noen dager før hun fortalte omverden at hun var blitt mor for første gang, og overfor Se og Hør forteller hun nå hvorfor hun lot nyheten vente.

- Jeg var egentlig pigg etter fødselen, men jeg hadde faktisk ikke med telefonlader, sier hun lattermildt.

- Jeg tok det som et hint, at det var meningen at jeg skulle se på henne og ikke fikle med telefonen. Det var veldig deilig, og jeg innså fort at det var både riktig og viktig. Jeg ville heller ha tid til å bli kjent med henne.

Videre avslører Marianne at selv om det var deilig å være uten telefon, var det en hake ved det.

- Mamma satt jo to timer og ventet på å få høre hvordan det gikk med meg. Jeg trodde hun bare kom til å komme inn. Jeg visste ikke at jeg måtte ringe og gi beskjed.

- Fin opplevelse

I forkant av fødselen har Marianne vært åpen om valg av keisersnitt og har høstet både ros og kritikk for valget. I forkant av inngrepet har hun hørt en rekke skrekkhistorier, men kan fortelle at hennes opplevelse ikke speilet seg i dette.

- Jeg hadde lest og hørt mye, og var forberedt på et alvorlig inngrep hvor faren for komplikasjoner var stor, men jeg har hatt en veldig fin opplevelse.

- Jeg var veldig redd før den store dagen, men ble tatt trygt imot på sykehuset. Kirurgen kom og hilste på meg, og alle snakket så rolig. Man hører jo om de som opplever stress og panikk, men jeg følte at alle rundt meg hadde kontroll, og de pratet gjennom hele inngrepet, fortsetter hun.

Marianne er imponert over hvordan det hele foregikk, og er takknemlig for at hun var i stand til å «være til stede», i den form at bare den nederste delen av kroppen var bedøvet.

- Alt gikk helt av seg selv. Jeg fikk med meg alt. Jeg kjente at ting skjedde i magen min, men det var ikke vondt. Jeg er så glad for denne muligheten og at jeg var helt til stede. Spesielt da jeg fikk henne på brystet. Det var så fint at man er helt seg selv når man får barnet på brystet for første gang, forteller hun åpenhjertig.

Flere barn

Å få holde datteren for første gang, er et minne TV-profilen aldri kommer til å glemme.

- Jeg hadde aldri ønsket meg barn, og tenkte at livet mitt var tipp topp. Men hadde jeg vært yngre nå så skulle jeg fått flere barn. Da jeg sto der i nettingtrusa så tenkte jeg at «hvorfor gjorde jeg ikke dette før?».

- Det første øyeblikket jeg så henne så eksploderte alt. Det var som om livet startet på nytt. Jeg fikk et helt annet fokus og en ekstrem kjærlighet, legger hun til.

Sammen med samboeren har hun virkelig tatt fatt på foreldrelivet, noe 39-åringen har delt med følgerne sine i sosiale medier.

Panikk

Som nybakt mamma har Marianne blant annet vært på trilletur, noe hun ser frem til å gjøre mer av. Ellers går dagene til å nyte tiden med den vakre jenta, noe som også innebærer en del amming. Ammingen var nemlig den ferske jenta klar for fra første øyeblikk.

- Jeg fikk sugemerke over hele puppen. Det er et bilde som aldri skal ut noen steder, sier hun og ler.

Til tross for at både Marianne og datteren følte at ammingen gikk som den skulle, fikk den nybakte moren høre noe mindre hyggelig da hun fikk hjemmebesøk fra helsestasjonen.

Ifølge 39-åringen hadde datteren, slik som de fleste nyfødte gjør, gått ned i vekt etter fødselen. Dette skal også ha blitt påpekt under hjemmebesøket.

Saken fortsetter nedenfor.

- Jeg følte at ammingen gikk strålende, helt til jeg fikk høre at hun var for liten. Da fikk jeg skikkelig panikk og tenkte at «oi, hun holder på å dø». Det er jo det som kan skje hvis hun ikke får i seg nok.

- Jeg kontaktet en annen jordmor, som er en familievenn, og hun beroliget meg heldigvis ved å si at «stol på deg selv, og gi det litt tid».

Navnevalg

Nå går imidlertid ammingen for fullt, og den nybakte moren er spent før neste veiing.

Fremover ser hun frem til å tilbringe tid med den lille jenta, og ikke minst finne navn til henne. Det har nemlig paret ikke gjort enda.

- Vi må lande det perfekte navnet til en perfekt prinsesse, sier den stolte moren.

LES OGSÅ: - Jeg vil ikke legge skjul på noe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer