Rita Ora:

Derfor ventet hun med å avsløre legningen sin

Følte hun var nødt til å gjøre det.

SNAKKER OM LEGNING: Sangstjernen Rita Ora avslører hvorfor hun ventet med å avsløre legningen sin til mai i år. Her med modell og skuespiller Cara Delevingne i 2013, som også har vært åpen om legningen sin. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER OM LEGNING: Sangstjernen Rita Ora avslører hvorfor hun ventet med å avsløre legningen sin til mai i år. Her med modell og skuespiller Cara Delevingne i 2013, som også har vært åpen om legningen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artist Rita Ora (28) havnet i hardt vær og mottok krass kritikk etter at hun slapp låten «Girls» tidligere i år. Stjernen, som fyller 28 år i dag, ble ifølge The Sun den gang anklaget for å utnytte biseksualitet for å selge plater.

Etter at kritikken haglet valgte Rita å ty til Twitter for å uttrykke sin mening rundt saken.

I innlegget beklaget hun at folk var blitt såret av sangen hennes, samtidig som hun fortalte om sin egen legning.

- Hei, alle som leser dette. «Girls» ble skrevet for å representere min sannhet og den er en presis redegjørelse av veldig ekte og ærlige opplevelser i livet mitt, skrev Rita, og la til:

- Jeg har hatt romantiske forhold til både kvinner og menn i løpet av livet, og dette er min personlige reise.

- Et sjokk for andre

Sangstjernen er nå aktuell med det nye albumet «Phoenix», og i den anledning stilte hun til et intervju med Stylist Magazine. Der fortalte hun blant annet om hvorfor hun valgte å holde legningen sin skjult frem til i år.

- Det var et veldig følsomt tema for meg. Det var min historie, og jeg visste at det kom til å komme som et sjokk for andre fordi jeg aldri hadde snakket om det offentlig før, forteller 28-åringen i intervjuet, gjengitt av Attitude.

I intervjuet takker Rita LHBT-miljøet, og forteller at hun trolig ikke hadde åpnet seg om det ikke var for støtten hun mottok fra det inkluderende miljøet.

- Dette var et øyeblikk der jeg ønsket å gi selvtillit til jenter som er fanget og som føler at de ikke kan fortelle foreldrene sine at de er homofile. Jeg ønsket å gi folk et lite håp for å komme seg gjennom det. Det var min historie og min sannhet, sier «I Will Never Let You Down»-sangeren til magasinet.

STJERNE: Rita Ora var blant artistene som bidro under det berømte Victoria's Secret-showet i starten av november. Her hånd i hånd med modell Behati Prinsloo (t.h.). Foto: NTB scanpix
STJERNE: Rita Ora var blant artistene som bidro under det berømte Victoria's Secret-showet i starten av november. Her hånd i hånd med modell Behati Prinsloo (t.h.). Foto: NTB scanpix Vis mer

Artisten påpeker at hun ikke var redd for å fortelle at hun var bifil til offentligheten, men at hun ønsket å vente til det rette tidspunktet.

- Jeg er veldig stolt av meg selv og reisen jeg har vært på for å komme hit. Alle må gjennom ting som gjør at man lærer om seg selv, tilføyer hun.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Ble beskyldt for utroskap

Sangfuglen har tidligere fått stor oppmerksomhet for sine romantiske relasjoner, men da først og fremst med det motsatte kjønn.

For to år siden ble artisten dratt inn i en utroskapsskandale, da Beyoncé Knowles (37) helt uventet slapp albumet «Lemonade». Flere mente den gang at Beyoncé tok opp brudd- og utroskapsryktene som tidligere har florert rundt henne og ektemannen Jay Z (48) på det svært ærlige albumet.

Den angivelige årelange utroskapen til Jay Z fikk også fansen til å lete etter hint om hvem rapperen kan ha vært utro med. Da ble blant andre Rita Ora nevnt, ifølge UsWeekly.

DUKKET OPP I SAMME KJOLE: Etter at Beyoncé slapp albumet «Lemonade», ble Rita beskyldt for å ha en affære med Jay Z. Mandagen etter albumslippet dukket Rita opp i samme Gucci-kjole som Beyoncé brukte i den timelange musikkvideoen. Foto: Skjermdump fra «Lemonade»/Splash News
DUKKET OPP I SAMME KJOLE: Etter at Beyoncé slapp albumet «Lemonade», ble Rita beskyldt for å ha en affære med Jay Z. Mandagen etter albumslippet dukket Rita opp i samme Gucci-kjole som Beyoncé brukte i den timelange musikkvideoen. Foto: Skjermdump fra «Lemonade»/Splash News Vis mer

Rita tok imidlertid anklagene om at hun hadde vært utro med Beyoncés ektemann med godt humør, og tok til slutt til Twitter for å forsvare seg.

- Jeg har ingenting annet enn respekt for Beyoncé. La oss fortsette å nyte «Lemonade», skrev hun den gang.

En måned senere bestemte også Beyoncé seg for å avkrefte ryktene om at det var ondt blod mellom henne og Rita.

FAMILIE: Rita Ora kalte seg og Beyoncé «familie», noe som mange tok som et sikkert tegn på at det ikke var noe i ryktene om en affære mellom henne og Jay Z. Foto: Skjermdump fra Snapchat
FAMILIE: Rita Ora kalte seg og Beyoncé «familie», noe som mange tok som et sikkert tegn på at det ikke var noe i ryktene om en affære mellom henne og Jay Z. Foto: Skjermdump fra Snapchat Vis mer

Da de to superstjernene møttes på MET-gallaen i New York, nølte Beyoncé ikke med å stille smilende opp på en selfie som Rita raskt delte via bildetjenesten Snapchat.

Tatt på fersken

I oktober i år tok for øvrig forholdet mellom Rita Ora og musikeren Andrew Watt (27) slutt, ifølge The Sun.

Kort tid før bruddet, i slutten av august, svirret dessuten romanseryktene mellom 28-åringen og One Direction-stjernen Liam Payne (25), til tross for at Rita var kjæreste med Andrew.

Liam og Rita ble nemlig observert i hete omfavnelser bak scenen under VMAs i New York, kort tid etter at Liam og Cheryl Cole (35) skilte lag etter to år som kjærester.

KOSESTUND: Sangduoen Rita Ora og Liam Payne så ut til å nyte hverandres selskap under VMA-utdelingen. Foto: NTB Scanpix
KOSESTUND: Sangduoen Rita Ora og Liam Payne så ut til å nyte hverandres selskap under VMA-utdelingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De to sangerne var til stede for å opptre sammen med låten «For You», fra filmen «Fifty Shades Freed». Fansen har siden bruddet med Cheryl hatt et stort ønske om at Rita og Liam skal bli et par.

Ifølge Daily Mail var det tilskueren Michal Jacobs (22) som tok den populære sangduoen på fersken. 22-åringen sto helt fremst ved scenen under konserten, og fikk med seg at Liam holdt armene sine tett rundt Rita backstage derfra.

- De sto og snakket, lo, smilte og danset sammen. Hun sto foran Liam og han holdt rundt henne, fortalte Michal til avisen.

Sangduoen skal også ha blitt observert mens de hvisket hverandre inn i ørene, og Rita skal ha holdt en kjærlig hånd over Liam sin.

FØRSTE MØTE: Første gang One Directions Liam Payne var på audition til «X-Factor», møtte han Cheryl Ann Fernandez-Versini, den gang Cheryl Cole. Han var 14 år. Hun var 24 år og gift. Senere ventet de sitt første barn sammen. Video: ITV / Reuters Vis mer Vis mer

Oppsto sjalusi

Før bruddet mellom Cheryl og Liam, ble det lenge spekulert på om at det var trøbbel i forholdet.

En av grunnene skal ha vært at Cheryl var sjalu på Rita, som i en lengre tid har turnert og opptrådt med den tidligere One Direction-stjernen.

Ifølge The Sun ønsket Cheryl å unngå å stille opp på den røde løperen sammen med kjæresten under Brit Awards i februar.

- Hun vet at alle kommer til å snakke om henne og Liam, og hun er så flau over det hele. Og det hjelper ikke at Liam kommer til å opptre på scenen med en ganske sexy låt sammen med Rita, sa en kilde den gang

Forholdet mellom de to stjernene endte til slutt, noe som ble kunngjort i juli i en Twitter-melding.

- Vi er triste over å måtte meddele at våre veier skilles. Det har vært en tung avgjørelse for oss begge, og vi er fortsatt veldig glad i hverandre som en familie, delte Liam og Cheryl på Twitter.

LES OGSÅ: - Frykter for Paris Jacksons liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer