Ariana Grande:

Derfor ventet hun ett år med å snakke om terrorangrepet

- Gjorde mitt beste for å reagere på den måten jeg gjorde.

GLEMMER ALDRI: Sangstjerna Ariana Grande opplevde sitt livs mareritt da en 22 år gammel mann detonerte en selvmordsbombe i foajeen i Manchester Arena i mai i fjor. Hun hadde nettopp gått av scenen i arenaen, og 22 personer døde i angrepet. Foto: NTB scanpix
GLEMMER ALDRI: Sangstjerna Ariana Grande opplevde sitt livs mareritt da en 22 år gammel mann detonerte en selvmordsbombe i foajeen i Manchester Arena i mai i fjor. Hun hadde nettopp gått av scenen i arenaen, og 22 personer døde i angrepet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

22. mai 2017 skjedde det som blir omtalt som det verste angrepet i Storbritannia siden London-bombingen i 2005.

22 personer mistet livet da 22 år gamle Salman Abedi detonerte en selvmordsbombe ved Manchester Arena, like etter at den verdenskjente artisten Ariana Grande (24) hadde forlatt scenen i konserthallen.

Artisten og hennes crew kom seg helskinnet fra hendelsen - i hvert fall fysisk.

4. juni i fjor sto artisten i førersetet da en minnekonsert på Old Trafford Cricket Ground ble arrangert i byen der det grusomme skjedde kun to uker tidligere.

Det var en tårevåt Grande som entret scenen foran 60 000 publikummere den gangen, men hun har likevel holdt seg relativt ordknapp om den skjebnesvangre kvelden - inntil nå.

- Venter på at roen skal komme

I et lengre intervju med bladet Time Magazine, der hun også pryder forsiden, snakker hun om tragedien. Hun forteller at det var en bevisst avgjørelse fra hennes side å holde seg taus om angrepet.

- Det er så mange mennesker som har gått gjennom sorg og smerte. Det vil nok ta en evighet før man leges. Jeg vil ikke gi det så mye makt, noe så negativt. Det er det absolutt verste av menneskeheten. Derfor gjorde jeg mitt beste for å reagere på den måten jeg gjorde. Det siste jeg vil er at fansen min skal se noe sånt skje og tro at det vant, sier hun.

TÅRENE STRØMMET PÅ: Den verdenskjente artisten var svært berørt av stundens alvor da hun opptrådte under minnekonserten i Manchester den 4. juni i fjor. Foto: NTB scanpix
TÅRENE STRØMMET PÅ: Den verdenskjente artisten var svært berørt av stundens alvor da hun opptrådte under minnekonserten i Manchester den 4. juni i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Break Free»-sangeren valgte å avlyse ti konserter i Europa-turneen sin etter terrorangrepet. I september i fjor spilte hun sin siste konsert i «Dangerous Woman Tour», som ble holdt i Hong Kong. Etter det ble det stille fra henne en stund.

- Musikk skal være det tryggeste i hele verden. Det er derfor det fremdeles er så tungt for hjertet mitt hver eneste dag. Jeg skulle ønske det var mer jeg kunne fikse. Man tror at det med tiden vil bli enklere å snakke om, eller at man slår seg til ro med hva som har skjedd. Men hver eneste dag venter jeg på at den roen skal komme, og det er fremdeles så smertefullt, sier hun åpenhjertig.

Ville ikke tilbake på scenen

Dagen etter angrepet i Manchester ble Ariana Grande avbildet idet hun landet i hjemstedet Florida i et privatfly. Familien og hennes daværende kjæreste, Mac Miller, tok en gråtkvalt og tydelig berørt Grande imot på flyplassen.

I intervjuet med Time Magazine forteller artistens manager, Scooter Braun, at også han reiste til Florida for å snakke med Grande, der han prøvde å oppmuntre henne til å komme seg tilbake på turné. Hun nektet.

- Hun sa: «Jeg kan aldri synge disse sangene igjen. Jeg kan ikke ha på meg disse klærne igjen. Ikke sett meg i denne situasjonen», sier Braun til magasinet.

Noen dager seinere, da Braun landet etter en flyreise, hadde det tikket inn 16 tekstmeldinger fra Grande på telefonen hans. Hun hadde bestemt seg for at hun ville gjøre noe.

Det var da ideen om å arrangere en minnekonsert i Manchester ble til.

Saken fortsetter nedenfor.

FLYKTER: Her flykter publikum i panikk, etter ett at eksplosjonen gikk av under konserten i Manchester. 22 personer ble drept og 59 skadd i eksplosjonen ved Manchester Arena seint mandag kveld. Video: AP Vis mer

Samlet inn 32 millioner kroner

Mens flere av personene i Grandes crew skrev flere meldinger i sosiale medier etter at terroren fant sted for snart ett år siden, skrev artisten selv kun en kort tweet.

«Ødelagt. Beklager av hele mitt hjerte. Jeg har ikke ord», skrev hun.

Noen dager seinere delte hun en lengre melding på Twitter, der hun forklarte at hun ikke hadde ord for å beskrive følelsene sine.

Heller ikke under minnekonserten på Old Trafford Cricket Ground virket det som om Grande hadde funnet de rette ordene å si.

Likevel lot hun tårene strømme på mens hun opptrådte låter som blant andre «Break Free» og «Be Alright».

- Jeg elsker dere, Manchester, ropte hun til publikum fra scenen.

Arister som Justin Bieber, Robbie Williams, Miley Cyrus og Katy Perry deltok også under konserten som samlet inn rundt 32 millioner kroner til terrorofrene i byen, via billettinntekter og donasjoner.

Ariana Grande ble utnevnt som «an honorary Mancunian» - altså en æresborger av Manchester, etter arrangementet.

- Vi har alle hatt anledning til å være utrolig stolte av Manchester og den smidige og medfølende måten byen, og alle som er assosiert med den, har respondert på de forferdelige hendelsene 22. mai – med kjærlighet og mot i stedet for hat og frykt, sa byrådsleder Sir Richard Leese til BBC i juni i fjor.

LES OGSÅ: Arrestert etter fyllekjøring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer